Categories: Єврокубки

В УАФ пояснили, чому не зберегли єврокубкове місце Дніпра-1 для України

Генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко пояснив, чому Асоціація не запропонувала заздалегідь заміну для Дніпра-1 у єврокубках, що спричинило втрату місця для України без боротьби.

– Можете пояснити простими словами, коли і на яких підставах клуби отримують атестати, які мінімальні вимоги щодо цього?– Процедура атестації триває майже пів року для участі в наступному сезоні. Є низка критеріїв: фінансовий, інфраструктурний, правовий і так далі. Є фахівці, які по кожному з критеріїв оцінюють документацію, яку надає клуб, його фінансовий статус, перспективи.

Зокрема, така ж процедура проводилася по «Дніпру-1», як і по всіх інших претендентах на участь в УПЛ. Від клубу були подані відповідні підтверджуючі фінансові документи, висновки незалежних аудиторських фірм. Це все було проаналізовано, на підставі цього було видано атестат. 

«Дніпро-1» отримав право на участь в єврокубках, тому результати його атестації були також передані в УЄФА. УЄФА зробила свою перевірку відповідності «Дніпра-1» критеріям і підтвердила, що «Дніпро-1» відповідає вимогам УЄФА для участі в змаганнях і допустив їх до Ліги конференцій. На той момент «Дніпро-1» відповідав усім ліцензійним вимогам як УАФ, так і УЄФА для участі в УПЛ та Лізі конференцій.

– Тобто, під час цієї процедури «Дніпро-1» надав гарантії, що зможе провести сезон? Правильно розумію?

– Так, абсолютно правильно розумієте. Безпосередньо 3 червня був наданий лист від футбольного клубу, в якому було підтверджено, що в клубу є достатньо спроможностей для того, щоб забезпечити виступи клубу в змаганнях УПЛ сезону 2024/25.

– І я так розумію, що цей атестат «Дніпро-1» отримував вже за нового керівництва УАФ?

– Процедура атестації, кажу ж, триває понад пів року. Вона розпочалася ще наприкінці минулого року і тривала ще в цьому році в тому числі.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago