Президент Емполі оцінив вихованця Динамо

Президент «Емполі» Фабріціо Корсі прокоментував дебют 17-річного нападника Богдана Попова за першу команду. У спарингу проти «Кастельфіорентіно» (10:0) українець вийшов на заміну і відзначився голом.

«Крім перипетій, з якими Богдану, на жаль, вже довелося зіткнутися, він справжній талант. Його зріст, безумовно, допомагає йому, але він також має чудову техніку і, перш за все, дуже добре координує свої рухи. У нього є все, щоб піднятися, і, можливо, дуже високо.

Звичайно, Попову потрібно рости, і ми повинні допомогти йому зробити це в потрібний час і в потрібний спосіб. Я радий, що йому вдалося «спробувати на смак» першу команду, але наразі ми розглядаємо можливість, щоб він провів сезон у Прімавері, у складі команди U-18.

На фізичному рівні Попову доведеться багато і добре працювати. Йому потрібно набрати вагу і наростити м’язи, але, зрозуміло, не спотворюючи себе і не втрачаючи тих якостей, які він уже продемонстрував. При цьому, якщо він прогресуватиме, ми не побоїмося, як це часто траплялося у минулому з іншими молодими гравцями, одразу ж кинути його в бій. Але це станеться тільки в тому разі, якщо ми вважатимемо, що це буде правильно і для нього, і для нас.

Два тижні тому приїхали мама, брат і сестра Богдана (його батько залишився в Україні – прим.). Вони були моїми гостями, і це був прекрасний, зворушливий момент. Вони не бачилися багато років. Ми зробимо все можливе, щоб сприяти новим зустрічам і, якщо це можливо, остаточно возз’єднати сім’ю», – цитує Корсі ТМW.

В Україні Богдан Попов виступав за «Динамо» U-17. Влітку 2022 року перебрався в академію польського «Гурніка». У грудні 2023 року перейшов до «Емполі», де виступав за команду U-17.

Викликається до збірної України U-17, з якою приймав участь у фінальному турнірі Євро-2024 (U-17).

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

36 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

40 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

42 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

45 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

47 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

49 хв. ago