Categories: Євро-2024

Микола Павлов: Іспанці були кращими серед усіх учасників Євро-2024

Відомий український тренер Микола Павлов уважо стежив за перебігом подій у фіналі Євро-2024. Про свої враження від матчу Іспанія – Англія, у якому перемогла перша з команд, він розповів Sport.ua.

– Всі матчі на чемпіонаті Європи збірна Іспанії проводила досить впевнено, і у всіх вона перемагала, – каже він. – Іспанці були кращі за усіх інших учасників з самого початку турніру – від першої гри з Хорватією у групі і до останньої, у фіналі. Саме їх перед початком континентальної першості я називав одним із найбільш реальних фаворитів. Футболісти іспанської збірної грали стабільно, рівно і виглядали дуже переконливо. Їхня гра була відлагодженою в усіх лініях і судячи з усього, завдяки тренерському штабу та головному тренеру у колективі була гарна атмосфера. При тому, що в національній команді були зібрані разом як іспанці, так і каталонці, вона виглядала єдиним монолітом.

– Багато кого на європейській першості вразила гра двох футболістів збірної Іспанії – Ламіна Ямаля на Ніко Вільямса…
– Я не виняток. Ямаль – це сто відсотків. Та й Вільямс також – як своєю зачіскою, так і грою (посміхається).

– А хіба Марк Кукурелья своєю зачіскою і грою не вразив?
– Він теж гарно зіграв. Зокрема, у фінальному матчі Кукурелья зробив передачу, після якої було забито чемпіонський м’яч.

– Цікаво, а чи був хтось у складі Іспанії у вчорашньому матчі, хто зіграв погано?
– Ні про кого не можу так сказати. Всі іспанці гарно грали. І Родрі, і Дані Ольмо, і Дані Карвахаль. Останній – справжній лідер, він завжди є відповідальним на полі. Дуже продуктивно зіграв.

– Що скажете про збірну Англії? Багато фахівців вважають, що ця збірна не прорвалась чи увійшла, а вповзла у фінал Євро-2024…
– Казати можна різне. Та все ж у складі Англії кваліфіковані гравці, досвідчений тренер. Гарет Саутгейт вже стільки років працює із цією збірною, причому два останніх роки його команда потрапляє у фінал. І якщо хтось говорить про «вповзання», то помиляється. Адже два рази поспіль у фінал на таких футбольних форумах просто так не входять. Це не про клас англійців. У них мабуть є якась своя лінія, яку вони гнуть. І догнули. А фінал – це така вирішальна стадія, що все могло б статися.

– Погодитесь з тим, що збірна Англії подолала шлях до фіналу не без долі везіння? Взяти хоча б матч стадії 1/8 із Словаччиною…
– Назвіть мені хоча б одного тренера, який скаже, що він може чогось досягти без везіння. Такого не буває. Кажуть, що щастить щасливим, але трапляється, що й ні. Якщо ти не маєш необхідних задатків, то ніякий фарт тобі не допоможе. Як би не було, а він все одно допомагає сильнішим.

– Які у вас загалом враження від щойно завершеного чемпіонату Європи у Німеччині?
– Я із задоволенням дивився усі матчі. Було чимало приємних вражень – як від гри тієї чи іншої команди, так і від забитих вщерть трибун німецьких стадіонів.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago