Categories: Друга ліга

Олексій Шалаєв: Бюджет Гірника-Спорт буде збільшено

“Гірник-Спорт” вийшов з відпустки, проводить тренування та контрольні матчі під час літніх зборів, а керівництво клубу Горішніх Плавнів провело пресконференцію, на якій можна було дізнатися про стан команди, про її перспективи та завдання.

– Олексію Едуардовичу, з яким настроєм “Гірник-Спорт” розпочинатиме новий сезон, які будуть цілі та завдання перед командою?

– Дуже радий, що завершилася пауза, пов’язана із відпусткою футболістів та тренерів. Вони знову розпочали тренувальний процес і готові до роботи у новому сезоні. Тож є привід очікувати нових емоцій та вражень у цей непростий час. Але хочу зауважити, що з перших днів війни зберігати ті стандарти футбольного життя, які були в нас до 24 лютого 2022 року, дуже важко. Вони змінилися і, нажаль, не в найкращий бік. З моменту, коли розпочалася війна, її наслідки одразу відчули усі сфери нашого життя, у тому числі й бюджет ФК “Гірник-Спорт”. Деякі клуби одразу взяли паузу, ми ж вирішили брати участь у чемпіонаті и зібрати команду, навіть незважаючи на те, що бюджет клубу був зменшений.

– Як ви сприйняли новину щодо зменшення бюджету клубу?

– Ми із розумінням підійшли до цього рішення з боку нашого головного партнера – компанії Ferrexpo, адже нікому не треба пояснювати, що зараз основні зусилля спрямовані на підтримку наших воїнів, які боронять Україну від ворога. Тут в нас не було ніяких питань і ми прийняли ці умови, коли відновився чемпіонат, компанія Ferrexpo забезпечила бюджет команди. Так, він зменшений, але всі домовленості з боку нашого головного партнера виконувалися стабільно та надійно. Ми розуміли, що цього бюджету буде недостатньо, але ми не просили додаткових коштів, хоча й розуміли, що цього бюджету не вистачить нам для першої ліги. Усвідомлювали, що поки війна не завершиться, вимагати збільшення бюджету зараз не на часі.

На жаль, констатуємо той факт, що війна затягнулася. Ми віримо в перемогу Україні, але й досі не зрозуміло, коли очікувати змін на краще в усіх сферах життя нашої країни. Ми змушені жити та працювати в умовах війни. Дуже приємно, що наш дитячо-юнацький футбольний клуб “Гірник-Спорт” продовжив не тільки існувати, але й розвивається.

– “Гірник-Спорт” розпочне новий сезон у другій лізі. Найближчі перспективи команди?

– Сьогодні головна команда робить все можливе в рамках того бюджету, який у нас існує. Нагадаю, що цього року ФК “Гірник-Спорт” святкує свої 30-річчя, але, на жаль, так співпало, що ми втратили місце в першій лізі й готуємося до виступів у другій лізі. Спільно із керівництвом компанії Ferrexpo нами було прийнято рішення про збільшення бюджету ФК “Гірник-Спорт”, аби виконати головне завдання на сезон – повернутися до першої ліги. Бюджет буде збільшено з другого півріччя поточного року, відповідно й наша ціль – повернутися в першу лігу та гідно представляти наше красиве та найкраще місто Горішні Плавні на футбольній мапі України.

Ну й, звісно, що гідно представляти наше місто ми готові з нашими постійними партнерами та спонсорами, яким я хочу подякувати за підтримку у цей важкий для нашої країни час. Ми вдячні за це компанії Ferrexpo. Також відзначу внесок у розвиток ФК “Гірник-Спорт” підприємства “Феррострой” – це багаторічний партнер клубу. Всебічну підтримку структурі ФК”Гірник-Спорт”, починаючи із головної команди і завершуючи нашим ДЮФК “Гірник-Спорт”, надають голова правління ПРАТ “Полтавський ГЗК” Віктор Лотоус, виконувач обов’язків генерального директора ТОВ “Єристівський ГЗК” Тарас Зінченко та генеральний директор ТОВ “Біланівський ГЗК” Юрій Химич, а також Благодійний фонд ПРАТ “Полтавського ГЗК”, директором якого є Вячеслав Мінязев.

Велика вдячність за підтримку нашим вболівальникам. Ми віримо в те, що робимо все можливе для того, аби давати їм привід радіти. Вибачаємось за те, що не завжди нам це вдається, але ми будемо намагатися завжди прагнути до перемог. В нас молода та амбіційна команда, яка прагне до найкращих результатів. Будемо сподіватися, вірити та працювати для загального успіху.

– У міжсезоння з командою працює тренерський штаб на чолі з Валерієм Куценком. Ви прийняли рішення залишити його на посаді разом з його помічниками. З чим це пов’язано?

– Так, ми продовжуємо співпрацю з штабом на чолі з Валерієм Куценком. Я впевнений, що в тих умовах і в тому моменті часу, де ми знаходимося він, як молодий фахівець є ідеальною кандидатурою, яку ми на сьогодні бачимо в якості головного тренера.

Ми усі віримо в перемогу і коли вона настане, коли закінчиться війна, ми будемо наполягати перегляду бюджету ФК “Гірник-Спорт”. Дай боже, усі три гірничо-збагачувальні підприємства компанії Ferrexpo запрацюють на повну потужність, тоді відповідно ми сядемо й переглянемо наші завдання та цілі, з’ясуємо, кому їх належить реалізовувати. На сьогодні Валерій Куценко – це та постать, яку ми, як і раніше, бачили на посаді головного тренера, враховуючи ті умови, в яких ми живемо.

– Уже відомий склад учасників другої ліги. Чи впливав цей факт на завдання, яке стоятиме перед командою?

– Ми бачили склад учасників, хоча кожен день приходять новини про певні зміни й не тільки серед складу команд другої ліги. Ми готові до будь-кого розкладу. Завдання виходу в першу лігу не змінюється, також ставимо задачу перемагати в кожній грі, незалежно від складу учасників та календаря, а також передбачених регламентом стикових матчів. Завдання одне – зробити все можливе, аби повернутися в першу лігу.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago