Categories: Інше

ТМ. Шахтар розтрощив турецький Різеспор

Чемпіон України Шахтар зіграв свій четвертий матч на зборі в Австрії. Суперником гірників став турецький клуб Різеспор.

Товариський матч

Шахтар Донецьк, Україна – Різеспор Ризе, Туреччина 5 : 0.

1 – 0. Назарина – 11.

2 – 0. Тобіас – 17.

3 – 0. Кевін – 49.

4 – 0. Матвієнко – 76.

5 – 0. Глущенко – 87-пен.

Четвертим суперником Шахтаря на зборах став середняк турецької Суперліги – Різеспор. Команди домовилися зіграти два тайми по 50 хвилин.

За “гірників” дебютував Бартол Франьїч, якого днями орендували у Вольфсбурга. Хорватський захисник відразу міг забити, але з вбивчої позиції легко покотив у руки кіперу. Шахтар буквально закрив суперника у його карному майданчику і на 11-й хвилині досягнув свого. Турки під жорстким пресингом припустилися помилки в стилі Луніна-Матвієнка проти румунів на Євро. Гравці Різеспора обрізалися, і Назарині залишалося влучити у порожні ворота.

За 6 хвилин Шахтар подвоїв перевагу. Вінісіус Тобіас пролетів центром і майстерно завершив момент. 20-річний бразилець видав потужний тайм, діючи як ідеальний фулбек Гвардіоли: постійно зміщувався в центр, допомагав розігрувати та ще й забив свій перший гол у дорослій кар’єрі. Повернення Віні з Реала може стати ледь не головним трансфером літа для Шахтаря.

“Гірники” возили Різеспор до кінця тайму, але більше не забили. Франьїч майже не мав своєї прямої роботи, тому охоче ліз вперед. Новачок Шахтаря ще раз міг забити, але крученим ударом влучив у стійку.

На другий тайм Пушіч випустив абсолютно новий склад. Ця версія Шахтаря розпечатала ворота Різеспора ще швидше. Зубков отримав купу простору, прибрав захисника, але його удар парирував кіпер. Першим на добивання встиг Кевін – 3:0. На жаль, незабаром бразилець травмувався і поступився місцем Глущенку.

Шахтар під палючим сонцем явно не віддавав усі сили, але ще 2 голи закотив. Матвієнку ніхто не завадив прицільно робити здалеку. Крапку поставив якраз Глущенко, який заробив і сам реалізував пенальті. 5:0 – впевнена перемога команди Пушіча, яку не слід переоцінювати. Чемпіони України вже на ходу, а от Різеспор тільки почав підготовку і виглядав відверто жалюгідно. Наступним суперником “гірників” стане значно іменитіший турецький клуб – Бешикташ (17 липня).

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

21 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

24 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

26 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

29 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

32 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

34 хв. ago