Categories: Євро-2024

Іспанія – Англія: анонс фіналу Євро-2024

Євро-2024. Фінал. 14 липня. 22:00.
Берлін. “Олімпіаштадіон”
Головний суддя: Франсуа Летексьє (Франція)
Трансляція: Megogo, Megogo Football 1, Суспільне

Новини Іспанії

Підопічні Луїса де ла Фуенте не могли не закохати у себе нейтральних вболівальників по ходу турніру. Особливо цікаво зараз згадувати те, які очікування були від іспанців напередодні Євро: слабкий склад, потенційні пасажири, які навіть можуть не вийти з групи. Проте як вони дивують!

Група смерті з Хорватією, Італією та Албанією була виграна з непристойною легкістю, особливо згадується те, як вони проїхались по італійцям, незважаючи на скромний рахунок 1:0. Три перемоги у трьох матчах групи і в 1/8 їм довелось протистояти Грузії. Все-таки це різний рівень команд, тому прохід далі був очікуваним і достатньо простим.

Далі випробування Німеччиною, яке було пройдене не без проблем. Але сміливість та гострота від “фурії” знову здивувала. Баланс у грі і правильне розприділення сил на увесь матч, гострота від Ямала та Уільямса, помножена на креатив Ольмо, Фабіана Руїса, а також контроль Родрі. І все це заправляється непоганою обороною, в якій виділяються саме флангові оборонці: Марк Кукурелья та Дані Карвахаль. Це не тільки ефектно, але і ефективно.

У півфіналі вони пройшли Францію, яка хоч і здивувала суперників першим забитим голом, проте потім не змогла втримати натиск, що послідував у відповідь. Це красива, стильна та дуже смілива команда і своїм шляхом до фіналу вони вже показали, чому достойні трофею.

Новини Англії

Підопічні Ґарета Саутґейта, як і їхній тренер, точно мають певний імунітет до критики, оскільки те, скільки вони її отримали за останній місяць, важко перебільшити. Як би там не було, але вони все одно вже у фіналі і якщо перед командою і стояло конкретне завдання, то воно вже виконано, адже “три леви” за крок від трофею.

На груповому етапі їм вдалось перемогти Сербію з мінімальним рахунком 1:0, потім була нічия з Данією, що могла легко перетворитись на поразку. І в останньому турі, коли вже можна було точно грати від результату, “три леви” зіграли внічию зі Словенією. Перше місце і комфортна подальша сітка.

Однак матч зі Словаччиною в 1/8 став ледь не шоком для всієї країни, адже вони знаходились буквально в кількох секундах від вильоту. Лише гол бісіклетою від Джуда Беллінґема, який проводить достатньо слабкий турнір, врятував хлопців Саутґейта. А вже у екстра-таймах вони довели все до перемоги.

Матч зі Швейцарцями вийшов достатньо непоганим у їхньому виконанні на цьому турнірі, принаймні так могло здатись тим, хто дивився кожен матч Англії. Попри це, їм знову довелось рятуватись і виходити далі лиш у серії пенальті. Цікаво і те, що у півфіналі ми побачили ще сильнішу Англію, ніж коли-небудь раніше. Вони змогли провести рівний і збалансований матч проти Нідерландів, вирвавши перемогу на останніх хвилинах.

Проблема лиш у тому, що вони не виглядають як єдиний механізм, на відміну від своїх суперників по фіналу. Проте у них є досвід, гіркий досвід минулих років, у них є холоднокровність і характер, який вони вже показали. За рахунок подібних речей можна вигравати великі трофеї.

Особисті зустрічі

15.10.18 ЛНУ Іспанія — Англія 2:3 08.09.18 ЛНУ Англія — Іспанія 1:2 15.11.16 МТМ Англія — Іспанія 2:2 13.11.15 МТМ Іспанія — Англія 2:0 12.11.11 МТМ Англія — Іспанія 1:0

Цифри та факти

  • Іспанія забивала як мінімум 2 голи в останніх 4-х матчах проти Англії в усіх турнірах;
  • В останніх 3 матчах між цими командами проходила ставка ТБ 2.5;
  • У 5 з 6 матчів збірної Англії на цьому Євро проходила ставка ТМ 2.5 після 90 хвилин.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

У Луїса де ла Фуенте є певний головний біль напередодні фіналу, хоча він вже і так знає як його вирішувати. Мова про травму Педрі, яку півзахисник отримав ще у чвертьфіналі проти Німеччини. Замість нього слід очікувати Ольмо. Також цікаво, що після минулому матчі проти Франції камери зафіксували як стюард стадіону у гонитві за вболівальником, що вибіг на поле, підбив Альваро Морату. Цікаво, чи точно все в порядку з нападником та капітаном команди?

Щодо Ґарета Саутґейта, то у нього та його команди все в порядку в кадровому плані. Всі готові, хіба що є підозри на пошкодження у Тріпп’єра, про це писали британські ЗМІ.

Іспанія, 4-3-3: Сімон — Карвахаль, Ле Норман, Лапорт, Кукурелья — Руїс, Родрі, Ольмо — Ямал, Мората, Уільямс

Англія, 3-4-2-1: Пікфорд — Уокер, Стоунз, Ґейї — Сака, Мейну, Райс, Шоу — Беллінґем, Фоден — Кейн

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago