Categories: Євро-2024

Іспанія – Англія: передматчева прес-конференція Луїса де ла Фуенте

Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте прокоментував майбутній фінал Євро-2024 проти Англії.

“Я щасливий, зберігаю тільки хороші речі і фантастичні моменти, які ми пережили. Вихід у фінал чемпіонату Європи – це одна з найбільших віх, яких ми можемо досягти. 

Ми дуже схвильовані, і завтра фінал, дуже складний і важкий, тому що зустрічаються дві найкращі команди турніру. Це буде дуже рівний матч. У таких близьких матчах вирішують деталі. Хто зробить найменше помилок, той і переможе. Команда почувається добре, повністю відновилася.

Завтра буде день, коли я проситиму від них найменше, тому що бачу їхній настрій і знаю, що вони віддадуть все, що в них є. Буду просити лише насолоджуватися грою. Я лише попрошу їх насолодитися всім тим, що вони зробили для того, щоб вийти у фінал.

Майбутнього не існує, майбутнє – це фінал. Гравці створили собі ілюзію, яка не є безкоштовною. Вони відчувають гордість, тому що є сьогодення і велике майбутнє. І бачити країну, яка вболіває за цю збірну, незалежно від завтрашнього результату, – це чудово.

Ми готові і хочемо перемогти, і це правда, що пам’ять невдячна до тих, хто програє. Але гордість за те, що ми тут, ніколи не забудеться.

Якщо ми залишимося Іспанією, у нас буде шанс. Але ми будемо намагатися грати на атаку. Ми спробуємо зіграти на наших сильних сторонах. Побачимо, чи зможемо ми це зробити. З тими гравцями, які у нас є, це наша ідея, яка полягає в тому, щоб спробувати проникнути в штрафну суперника. Ми будемо залишатися вірними нашій ідеї, тому що це те, що привело нас до фіналу. Це шлях вперед, і моє завдання – переконати в цьому гравців.

Наші гравці – переможці, чемпіони зі своїми командами, і вони мають можливість вивести Іспанію на перше місце.

Що змінила б перемога на чемпіонаті Європи? Це не змінить мене, я родом із землі і я гладіатор. Що мені подобається, так це бачити людей щасливими. Це зворушує нас, коли ми бачимо об’єднану країну, якої ми не бачили вже давно. 

Англія має великий потенціал, і вони можуть вийти завтра зі своєю найкращою версією, тобто на вищому рівні. Треба дивитися, хто виграє матч, але навіть якщо ви гірші за них, ви можете виграти матч. В одній грі максимальна концентрація і не припуститися помилок. Ризикувати і використовувати шанси.

Те, що робить нас сильними, – це команда. Молодь живиться досвідом ветеранів, а ветерани живляться радістю молоді. У цьому наш секрет”, – цитує AS Луїса де ла Фуенте.

Англія та Іспанія зіграють у фіналі Євро-2024 в неділю, 14 липня. Початок гри о 22:00 за київським часом.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago