Categories: Євро-2024

Іспанія – Англія: передматчева прес-конференція Гарета Саутгейта

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт висловився щодо матчу проти Іспанії у фіналі Євро-2024.

“Всі в хорошій формі. Ми з нетерпінням чекаємо на цей виклик; очевидно, що команда покращилася за останні кілька тижнів. Маю сказати, що працювати з ними було привілеєм. Це було чудове середовище для роботи. Тепер у нас є чудова можливість досягти того, що ми поставили перед собою.

У нас завжди було довгострокове бачення, яке розбивали на менші частини. Гравці не потребують мотивації для таких матчів, як цей. Повинні переконатися, що знаходимося на правильному боці тонкої межі, яка вирішує ці ігри. 

Я не вірю в казки, але я вірю в мрії. У нас були великі мрії, але їх потрібно втілювати в життя. Те, як ми грали, пізні голи, пенальті – це не робить їх реальністю для нас. Повинні грати на тому рівні, який нам потрібен. Саме наша гра є найважливішою річчю.

Іспанія має дуже чітку манеру гри; у них організована команда, яка дуже добре пресингує з реальною інтенсивністю. Вони дуже добре володіють м’ячем, тому ви повинні бути дуже організованими. Але ми також дуже добре тримали м’яч, особливо в останніх кількох іграх.

Я вважаю, що пенальті – це вміння діяти під тиском, яке можна тренувати і вдосконалювати. Ми хотіли взяти цей процес під свій контроль і взяти на себе відповідальність за нього. Зараз ми виграли три з останніх чотирьох післяматчевих серій. Багато людей можуть бути залучені і отримати велике задоволення, і знову ж таки, ми повинні бути готовими на випадок, якщо це знадобиться завтра.

Іноді команді доводиться переживати важкі ночі. Намагалися змінити мислення з самого початку, намагалися бути більш чесними там, де ми знаходилися як нація. У нас були високі очікування, але вони не відповідали тому, де ми були з погляду продуктивності. Зараз високі очікування все ще залишаються, але ми маємо стабільні результати. Щоб навчитися перемагати в цих великих іграх, потрібно завжди бути на останніх стадіях турнірів. Але ми знаємо, що маємо отримати цей трофей, щоб справді відчути повагу футбольного світу.

Для мене ті важкі ночі (фінальні поразки на Євро-96 та Євро-2020) навчили мене, що футбол може змінюватися дуже швидко. Різниця між перемогою та поразкою дуже мала. Це дало мені більше перспектив у житті, тому що є речі, які важливіші за футбол. Завтра у мене не буде страху перед тим, що може статися, тому що я пройшов через усе це. Хочу, щоб гравці відчували цю безстрашність, і хочу, щоб вони були найкращими версіями самих себе. Якщо ми не боїмося програти, це дає нам більше шансів на перемогу”, – цитує Саутгейта офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, що фінал Євро-2024 між Англією та Іспанією відбудеться 14 липня, в неділю. Початок матчу о 22:00 за київським часом.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

40 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

43 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

45 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

49 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

51 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

53 хв. ago