Categories: Інше

ТМ. Динамо у результативному матчі зіграло внічию з Шальке

Динамо Київ і Шальке зіграли внічию (2:2) у другому спарингу літніх зборів перед Лігою чемпіонів.

Товариський матч 13 липня 2024

Динамо – Шальке – 2:2

Голи: Антон Царенко, 14, Ванат, 67 – Кенан Караман, 30, Мусса Сілла, 57

Динамо: Бущан (Нещерет, 46) – Тимчик (Караваєв, 63), Малиш (Попов, 63), Дячук (Біловар, 46), Дубінчак (Вівчаренко, 63) – Андрієвський (Бражко, 63), Лонвейк (Піхальонок, 63) – Ярмоленко (Волошин, 46), Буяльський (Шапаренко, 63), Царенко (Шепелєв, 63) – Супряга (Ванат, 63) 1

Другий матч після нічиєї з Падерборном через дощі кілька разів переносили, але врешті почали о 17:15 за київським часом. Обмінялися команди вбивчими моментами в перші 3 хвилини. Царенко, який знову вийшов на позиції лівого вінгера, необачно віддав назад і привіз епізод на свої ворота. Удар Юнеса Бущан потягнув, а далі Мор з гострого кута добив у стійку. Буяльський класно зіграв на перехопленні в центрі поля та розігнав атаку через Супрягу. Владислав продовжив через Віталія, який п’ятою відкинув Ярмоленку – атаку зіпсув хіба що надто слабкий удар Андрія в руки голкіперу.

Після розіграшу стандарту пропускають кияни удар головою, але знову цілком зручний для Бущана. Лонвейк дуже подобається. Сьогодні єдиний легіонер кілька разів відверто непогано прикриває м’яч корпусом і зупиняє проходи суперників, які вже відігрують по 4-5 динамівців. Малиш та Тимчик – 2 з 4 гравців, які зберегли місце в основі після Падерборна. Саме вони організували гольову атаку. Навін, хоч і центрбек сьогодні, але його добряче тягне на свій рідний правий фланг. Малиш віддав по лицьовій, Ярмоленко зберіг і п’ятою кинув на хід Тимчику, який на мопеді проїхався до штрафного і вирізав асист на Царенка.

Супряга заробив небезпечний штрафний, Буяльський класно покотив під стінкою, але головний суддя скасував гол через ледь вловиме порушення. Схоже, хтось із гравців порушив правила перебування перед стінкою. Рідко таке побачиш у результативному моменті. Юнес грубо зіграв проти Буяльського, однак м’яч вдалося розвернути через Супряга праворуч. Ярмоленко знову закинув Тимчика у прорив. Цього разу правий захисник спробував сам все вирішити, але воротаря не прошив. 

Кенан Караман, якого колись активно сватали в київський клуб, зрівняв зі стандарту. Лонвейк прогавив свого гравця, дозволивши розстріляти Бущана з кількох метрів. Чергова класно розіграна атака правим флангом. Тут і обіграші Ярмоленка з Тимчиком, і тонкий пас Буяльського на межу воротарського. Однак правий захисник збірної України надто прямолінійно і не дуже сильно пробив у Геекерена. Андрієвський тягнувся до м’яча після втрати Царенка на своїй половині. Судді сьогодні будь-яке падіння гравців Шальке свистять, та ще й жовту вліпили Олександру. Перспективний штрафний завершився мінімальним промахом.

Перший тайм зупиняється в ногах Ярмоленка, який тягнеться рукою до Тимчика – чи не найкращий прояв командої співпраці у першій половині. Традиційного лідером креативу був і Буяльський. Сподобався зарядженістю на найменший момент Супряга. Обом гравцям лінії атаки, до слова, діставалося від німців, через що були тривалі зупинки. Шальке грає у веселий футбол цього літа. Перестріляли команду з нижчого дивізіону 4:2 і програли данському Мітьюланду з таким же рахунком. Тож Динамо дають грати, багатенько вільного простору.

Пауль Сегуїн перед виконанним штрафного з гострого кута раптово припав до землі, після чого швиденько здійнявся на ноги і пробив. Підступний маневр був. Шальке підтискає пресингом, Нещерет помиляється, Мусса Сілла пробачає. Однак через якусь хвилину екс-форварв юнацьких збірних Франції, а нині представник національної команди Малі, відгукнувся на закидання зі своєї половини поклав фантастичний гол, будучи під гострим кутом. Сілла, до слова, і Мітьюланду забивав 10 липня.

Після заміни Ярмоленка у перерві деякий час атака українців перебувала у ступорі. Однак класний розіграш Динамо на 66 хвилині дав змогу зрівняти рахунок. Вивели м’яч з лівого краю на правий через центральних захисників. Піхальонок блискучим пасом знайшов на вході у штрафний Ваната, який ідеально влучив у дальній кут. Розкішну комбінацію розписали 2 центральній хавбеки киян. Шапаренко і Піхальонок залучили обох флангових оборонців, увімкнули режим ширини на чудових швидкостях. Вівчаренко подав, новачок Динамо замикав на лінії воротарського без перешкод, але якимсь дивом не влучив. 

Бражко і Шапаренко швидко довели до Вівчаренка, який віддав глибокий пас на Ваната, який ледь не прошив голкіпера у ближньому куті.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

9 секунд ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

9 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

11 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

13 хв. ago