Categories: Євро-2024

Смертельно хворий Свен-Горан Ерікссон просить Саутгейта виграти Євро-2024

Колишній головний тренер збірної Англії Свен-Горан Ерікссон у своїй статті для The Telegraph звернувся до наставника “трьох левів” Гарета Саутгейта.

Нагадаємо, що у січні цього року Ерікссон повідомив, що у нього діагностовано рак у термінальній стадії і йому залишилося жити близько 12 місяців.

“Робота тренера збірної Англії приносить із собою чудовий тиск. Ви так багато чуєте про ЧС-1966 і про те, що зробила команда сера Альфа Ремсі, і ви знаєте, як багато від вас чекають, щоб ви закінчили всі ці роки розчарувань.

Я це відчував. Сер Боббі Робсон це відчував. Кожен із 13 тренерів після сера Альфа це відчував. Ніхто з нас не досяг успіху, але ніхто не підійшов ближче, ніж Гарет Саутгейт.

Гарет, безумовно, є кращим англійським тренером із часів сера Альфа. Перемога в Берліні в неділю, я вважаю, зробить його найкращим.

Гарет витягнув урок з наших помилок, зокрема, з помилок, пов’язаних з подоланням психологічного бар’єру, і просунувся далі, ніж будь-хто з нас. Тепер він, його гравці та вся країна мають знати, що Англія може перемогти. Якщо ви вірите у щось, це може статися, і це включає перемогу над Іспанією у фіналі.

Іспанія дуже хороша – можливо, найкраща команда на турнірі – але у фіналі це не має значення. Англія може перемогти.

Фінал у неділю буде відкритою грою, і я думаю, що Англія має великий, великий шанс. І хоча я погано себе відчував протягом останнього тижня або близько того, я дивитимусь гру вдома.

Я хотів би побачити перемогу Англії. Як і кожен із тренерів, які намагалися і не змогли виграти великий трофей з 1966 року. Давай, Гарет. Зроби те, що ми ніколи не змогли”, – написав Ерікссон.

Додамо, що вирішальний матч чемпіонату Європи в Німеччині між командами Іспанії та Англії відбудеться 14 липня і розпочнеться о 22-00 за київським часом.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago