Categories: УПЛ

Шахтар назвав три країни, де може відбутися наступний чемпіонат України

Комерційний директор “гірників” Дмитро Кириленко розповів про стан справ у таборі донецької команди та поділився думками щодо майбутнього розіграшу української Прем’єр-ліги.

“Шахтар існує. Українці перебувають у збірній, а іноземці поїхали додому до червня цього року. Наш клуб безпосередньо виходить до Ліги чемпіонів, і за місяць-два ми розпочнемо підготовку до нового сезону. Інша річ, що буде з нашою українською лігою. Цього місяця у нас буде зустріч, щоб обговорити з федерацією та президентами клубів, як ми можемо розпочати чемпіонат.

Нашим пріоритетом є безпека наших працівників, тому це залежить від багатьох факторів. Якщо ситуація залишиться незмінною, в Україні грати не вийде, тож, швидше за все, матчі пройдуть у Польщі чи Туреччині. Чемпіонат світу цього року стартує дуже рано, тому ми маємо лише два-три місяці, щоб завершити чемпіонат.

До 2017 року ми грали у Львові, потім переїхали до Харкова, а звідти до Києва. Ми багато мандруємо.

Чи готовий Шахтар до наступного сезону у Лізі чемпіонів? Звичайно, з 2014 року ми зіткнулися з багатьма проблемами, які змусили грати на виїзді. Ми готові організувати та провести ці матчі високого рівня за межами нашого стадіону, хоча ми все ще сподіваємось, що зможемо зіграти в Україні.

Я не знаю, чи можна буде грати в Україні у вересні. Відколи почалося вторгнення, я не можу сказати, можливо щось чи ні. Для мене ця війна була неможливою… Але вона відбувається”, – цитує Кириленка Marca.

Нагадаємо, 27 травня має відбутися зустріч представників клубів УПЛ та клубів, які претендують на підвищення у класі, а також керівництва УАФ та ПФЛ. На цих зборах будуть обговорювати всі можливі варіанти подальшого розвитку подій.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

20 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

24 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

26 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

29 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

31 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

33 хв. ago