Лунін: З тим футболом, який ми показали у другому та третьому матчі на Євро, ми заслуговували на більше

Український воротар Реала Андрій Лунін прокоментував свій виступ на Євро-2024 у грі з Румунією (0:3). Голкіпер вважає, що припустився помилок, які вплинули на подальший результат національної команди в Німеччині.

“З початку війни футбол став для країни особливим, тому що мільйони українців стежать за нами і хочуть отримати трохи радощів. Перед іграми нам надсилали відео, фотографії, аудіозаписи, прапори… Ми також бачили, що наші військові були замасковані під землею зі зброєю дивилися ігри”.

“Ми дивилися ці відео і чули бойові кличі та постріли, але вони дивилися ігри! Це надихнуло нас, викликало у нас мурашки по шкірі, але також чинило на нас ще більший тиск. Спочатку нам потрібно було пройти в плей-офф у березні, і ми це зробили. А потім ми хотіли подарувати людям радість переходу на другий етап, подякувати солдатам, які нас захищають… Нам дуже сумно, що цього не сталося, бо з тим футболом, який ми показали у другому та третьому матчі на Євро. ми заслуговували на більше”.

“Цілком очевидно, що я припустився двох помилок. Перша помилка технічна, і я думаю, що вона може статися, але це помилка. Я знаю, що таке помилка воротаря і помилка нападника. Помилка воротаря – це гол на 90%. Другий гол був невдалим, тому що я не побачив, як м’яч вийшов, а потім втратив його з поля зору, тому що захисник збирався ухилитися від нього… Я стрибнув наосліп, але промахнувся. І саме тому в кінці гри я вийшов вибачатися. Це найменше, що я міг зробити”.

“Було прикро, адже це перший випадок, коли команда із чотирма очками не виходить до 1/8 фіналу. Перший матч став вирішальним”.

“Ми не діти. Я також аналізую ігри і знаю, добре я зіграв чи погано. Я морально готувався до того, що не гратиму, але тренувався на 100% на випадок, якщо зіграю”.

“Мене не здивувало, що я не зіграв у другому матчі на Євро, тому що я вже кілька днів подумки готувався до цього”.

“Зараз це сталося, але вже два місяці я грав з дискомфортом у колінах та ліктях. Я приймав пігулки, робив спеціальні вправи, щоб продовжувати грати… Очевидно, я не хотів зупинятися, бо це був мій рік, це був мій час. показати клубу та тренерам, що я дійсно того вартий. Я зробив усе, щоб подолати цей біль і добре закінчити рік”.

“Я хотів допомогти і досягти Євро на вершині своєї гри через все, про що ми говорили, подарувати радість нашим людям під час війни… Але при цьому я не кажу, що те, що сталося, сталося через ці незручності… Я кажу про те, що мені було сумно, що, незважаючи на всі ці зусилля, я не зіграв краще в першій грі і не продовжив грати.

17 червня синьо-жовті стартували на континентальному форумі з нищівної поразки від збірної Румунії – 0:3. На думку більшості вболівальників, у двох із трьох пропущених м’ячів Лунін міг зіграти значно краще.

Підопічні Едварда Йорданеску мінімально виграли перший тайм завдяки голу після перехоплення пасу Андрія Луніна від своїх воріт, а одразу після перерви завдали подвійного удару. Спочатку румуни реалізували контратаку, а потім домоглися розгрому після розіграшу м’яча з кутового за незрозумілої пасивності української оборони.

Матч проти Румунії став для України 12-м у рамках фінальних частин ЧЄ. Синьо-жовті зазнали дев’ятої поразки, причому в кожному з поєдинків вони незмінно пропускали. Більше того: українська команда другий форум поспіль пропускає тричі у стартовому матчі.

Після гри кіпер визнав свої помилки. З Андрієм особисто зв’язалися його партнери по Реалу, включаючи «першого» номера Бланкос Тібо Куртуа, а також тренер мадридського клубу Карло Анчелотті.

На матч зі Словаччиною Лунін залишився у запасі: у стартовому складі його змінив Анатолій Трубін. Колектив Сергія Реброва зумів здобути вольову перемогу над Словаччиною (2:1).

Трубін зіграв і у третьому матчі на Євро із Бельгією. Команда Сергія Реброва, який вийшов на восьме місце за кількістю матчів на чолі збірної України, провела добрий за змістом поєдинок проти топ-суперника.

Синьо-жовті поступилися бельгійцям території, натомість перевершили опонентів за кількістю ударів. Підсумок – нульова нічия та перший «сухий» матч на Євро в історії української збірної. Але цього результату виявилося замало, щоб пробитися до плей-офф.

У паралельному поєдинку Словаччина та Румунія передбачувано розійшлися миром (1:1), і в квартеті Є склалася унікальна ситуація — усі команди набрали однакову кількість очок по чотири. Четвертим зайвим виявився саме колектив Реброва через найгіршу різницю забитих і пропущених м’ячів (2:4). Вперше в історії ЧЄ команда із чотирма очками посіла останнє місце у своєму квартеті.

За даними спеціалізованого порталу Трансфермакт, збірна України – команда із найдорожчим складом, яка вилетіла з Євро-2024 вже після першого етапу. При цьому збірна України – друга наймолодша команда Євро-2024, яка вилетіла після групового етапу. Середній вік синьо-жовтих – 26,4 роки.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

2 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

5 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

16 хв. ago

Три гравці основи Руху перед матчем з Динамо повернулися до загальної групи

Три гравці "Руху" перед матчем 7-го туру УПЛ з "Динамо" відновилися після травм та повернулися…

20 хв. ago

Юнацька Ліга УЄФА. Болонья у надрезультативному матчі поступилася Шахтарю

Юнацькі команди Болоньї та Шахтаря все ж змогли дограти свій поєдинок у 1-му турі групового…

25 хв. ago

Циганков отримав вердикт від іспанських ЗМІ за матч Жирони проти ПСЖ в ЛЧ

Іспанські журналісти підбили підсумки матчу каталонської «Жирони» з французьким ПСЖ в стартовому турі Ліги чемпіонів,…

27 хв. ago