Categories: УПЛ

Педріньо: Я надзвичайно щасливий повернутися до Шахтаря

Бразильський півзахисник «Шахтаря» Педріньо розповів про своє повернення в донецький клуб.

– Педріньо, ласкаво просимо додому! Розкажи, чи відчуваєш атмосферу домівки та як минула твоя зустріч з товаришами й тренерським штабом?
– Дуже дякую! Я надзвичайно щасливий повернутися до «Шахтаря». У команді крім мене вже є шестеро бразильців та багато українців. Незалежно від нації я почуваюся як удома і дуже вдячний за те, що мене знову так тепло прийняли. Дякую Богові за можливість бути в «Шахтарі» і бажаю нам успіхів у новому сезоні.

– Через два роки ти повертаєшся до «Шахтаря». Наскільки складно тобі далося це рішення?
– Враховуючи ситуацію в Україні, на жаль, було трошки важко, але передусім я згадував попередні дні та роки в «Шахтарі», і це закарбувалося в моєму серці як дуже хороша подія. Я враховував це, ухвалюючи доволі непросте рішення, але впевнений, що разом із «Шахтарем» зможу досягати нових успіхів як в особистому, так і в командному русі.

– Ти сказав про досвід, який був до війни, тож поговорімо про спогади. Згадай довоєнні часи, коли ти був у команді. Що було найяскравішим для тебе?
– Я прожив у «Шахтарі» дуже багато гарних моментів і вірю в те, що встиг багато досягнути, попри те, що був у команді досить короткий час. Знайшов чимало чудових друзів – як українців, так і бразильців. На жаль, через війну довелося покинути країну. Це було не стільки через мене, скільки через переживання за власну родину. Та я радію поверненню, попри те, що відчувається певна складність. Я переконаний, що саме в «Шахтарі» зможу досягати успіхів і насолоджуватися футболом так само, як робив це два роки тому.

– Одразу згадується твій гол у ворота «Монако». Чи вважаєш, що це найкращий гол у твоїй кар’єрі?
– Без сумніву, це особлива подія. Це був дуже важливий поєдинок у такому великому турнірі та надзвичайно важливий гол у моїй кар’єрі. Я справді був щасливий у той момент, але повинен наголосити, щоб без своїх партнерів я б не зумів цього досягнути. Це спільна командна робота, яку я вдало конвертував у забитий м’яч.

– Як змінився Педріньо за час відсутності в «Шахтарі»?
– Насправді я не дуже змінився як особистість. Так, я грав два роки в рідному чемпіонаті, але, як і раніше, намагаюся викладатися на максимум щогри. Зараз я повернувся до «Шахтаря» з надією побудувати кар’єру, про яку мріяв з дитинства, і дати команді все, що можу, щоб допомогти її зростанню.

– Чи слідкував увесь цей час за «Шахтарем»? Якщо так, то прокоментуй результати команди і розкажи, з ким спілкувався та підтримував зв’язок.
– Авжеж, я спостерігав за матчами та намагався завжди триматися в курсі подій. У мене тут залишилося дуже багато друзів, і я слідкував за командою, особливо в останньому сезоні. Знаю, що «Шахтар» став чемпіоном та здобув Кубок України. Я був дуже щасливий за клуб, до якого тепер повернувся.

– Знаємо, що Лассіна Траоре тебе дуже чекав. Якщо подивитися на твої соціальні мережі, можна побачити, що він дуже активний у них, крім цього, на зборах ви живете разом. Розкажи про вашу дружбу.
– Траоре – це та людина, з якою я познайомився в перші днів, і нам вдалося побудувати дружні стосунки. Ми не спілкуємося однією мовою, та це не заважає нам товаришувати, і ми залишаємося друзями як на полі, так і поза ним. Коли мене не було в клубі, ми постійно підтримували зв’язок, і сподіваюся, зможемо допомагати один одному з огляду на особистісний та професійний розвиток.

– Наразі ти є найдорослішим легіонером у «Шахтарі». Відчуваєш межу відповідальності над іншими легіонерами?
– Звісно! Я переконаний, що, граючи в такому великому клубі, як «Шахтар», ти завжди маєш певну відповідальність та обов’язок. Я намагаюся бути на одній хвилі з партнерами попри вікову різницю, але якщо можу допомогти своїм досвідом, то завжди готовий поділитися ним з партнерами.

– Чи відомо, на якій позиції тебе планує використовувати Маріно Пушич? Адже ти доволі універсальний гравець, який здатний зіграти як у центрі поля, так і правого вінгера і навіть нападника. Мали розмову щодо цього?
– Так! Думаю, що більше гратиму на своїй рідній позиції. Можу зіграти на місці Траоре, але це не та позиція, на якій я звик грати, і вона не є для мене рідною. Однак готовий грати там, де мене бачить і використовуватиме головний тренер. Проте на своїй рідній позиції, вважаю, я зміг би бути найбільш корисним у команді.

– Який номер обрав та які твої цілі й завдання у «Шахтарі»?
– Мій номер – 38, той, з яким я починав свою професійну кар’єру в «Корінтіансі», і він завжди буде в моєму серці. Щодо моїх цілей, звісно, хочу забивати голи й асистувати, а також прагну стати ключовим гравцем у команді, та моїм основним пріоритетом завжди будуть командні досягнення.

– Твоє побажання вболівальникам «Шахтаря»?
– Передовсім бажаю, щоб ви могли спокійно насолоджуватися футболом, були впевнені в майбутньому та могли разом уболівати за «Шахтар» та підтримувати його.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago