Жіноча збірна України U-19 програла другий матч відбору до Євро-2022

Жіноча збірна України U-19 під керівництвом Валерія Паламарчука поступилася команді Австрії в поєдинку другого етапу відбору Євро-2022 WU-19 у Лізі А.

Раніше у стартовій грі групи А4, матчі якої приймає Австрія, українки програли Норвегії (0:5). Тепер же синьо-жовті в місті Бад-Вімсбах-Найдхартинг зустрічалися з господарками.

Австрійкам удалося забити швидкий гол: на 15-й хвилині шикарним ударом під поперечину з далекої відстані відзначилася Пфаннер. Під кінець першого тайму господарки могли збільшити перевагу, але Боклач парирувала удар із пенальті від Фухс, до речі, у другому поєдинку поспіль відбивши 11-метровий. Незадовго до перерви з межі штрафного у стійку влучила Кракер.

Другий тайм пройшов за переваги підопічних Валерія Паламарчука. На 58-й хвилині українки мали шанс зрівняти рахунок, але Семків із хорошої позиції пробила вище цілі. Пізніше голкіпер австрійок упоралася з ударами Глущенко і Христюк. У підсумку австрійки втримали мінімальну перевагу, тим самим позбавивши українських дівчат шансів на вихід у фінальний турнір.

У заключному матчі, який відбудеться в Бад-Вімсбах-Найдхартингу 16 травня, збірна України зустрінеться з Болгарією. Для збереження прописки в Лізі А українській команді достатньо нічиєї.

Кваліфікація Євро-2022 WU-19

Австрія – Україна – 1:0

Гол: Пфаннер, 15.

Нереалізований пенальті: Фухс, 42 (сейв воротаря).

Шість переможців груп Ліги А за підсумками другого раунду (Англія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Швеція) приєдналися до господаря Євро, збірної Чехії, у фінальній стадії, яка проходитиме з 27 червня до 9 липня. Восьмим учасником змагань стане переможець групи А4. Жеребкування фінального турніру відбудеться 18 травня. Також відбудеться перехід між лігами, який буде актуальним для першого раунду ЧЄ-2022/23 WU-19. Останні команди груп Ліги А втратять елітну прописку

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago