Categories: УПЛ

Минай: Дніпро-1 затягує процес і підставляє всі клуби різних ліг. Це неповага до футбольної спільноти України

Генеральний менеджер “Миная” Мирослав Небесник прокоментував інформацію про те, що закарпатський клуб може замінити “Дніпро-1” в УПЛ, якщо дніпряни знімуться зі змагань.

– Ми в режимі очікування. Ні на що не можемо вплинути. “Дніпро-1” затягує процес, вони вирішують якісь свої питання та підставляють усі клуби Прем’єр-ліги, а також Першої та Другої ліг. Бо якщо добиратимуть команду до УПЛ, там теж будуть рухи. А часу дедалі менше. Клуби не розуміють, що робити, як чинити.

Ще з’являється звідкись інформація про якісь стикові додаткові матчі. Я взагалі не розумію, як все правильно має відбутися без конкретики від “Дніпра-1”.

Це неповага до футбольної спільноти України – це затягування. Тому що коли схожа ситуація була у “Металіста 1925”, то клуб як мінімум тримав усіх у курсі, що у них відбувається. Це називається порядність.

– Можливо, УПЛ дала певний дедлайн “Дніпру-1”, до якого керівництво клубу має заявити остаточну позицію – вам щось відомо про це?

– Це питання до УПЛ. Наскільки я знаю, зараз жодних важелів впливу на “Дніпро-1” не має ні асоціація, ні ліга, бо клуб має атестат на руках. Але не можу стверджувати.

– Яке ставлення “Миная” до можливих стикових матчів з “Металістом 1925”?

– Я взагалі не розумію підстав, з яких повинен проводитися цей матч. Розумію тільки одне – регламентом не передбачено, що замінити має 15-та чи 16-та команда УПЛ. Напевно, мають бути загальні збори, ліга має ухвалити рішення, як діяти. Ми ухвалимо будь-яке рішення, тому що ми не є учасником цього процесу. Зараз наш клуб у ПФЛ.

Але повторюся – не розумію, у який термін це зробити. У команд є сформований графік підготовки. 25-26 липня вже перший тур Першої ліги – як у нас, так і у “Металіста 1925”. Що відтягувати старт Першої ліги? Ламати чемпіонат? Це певний нонсенс.

Тому бажаю мудрого рішення українській Прем’єр-лізі, якщо буде рішення “Дніпра-1” [про зняття]. Хочу, щоб було найменш болючим для інших клубів. Зокрема, тих, кого вони вирішать запросити [для участі в УПЛ].

– Як ця ситуація впливає на підготовку “Миная” до сезону?

– Погано впливає. Ставиться завдання, формується бюджет на сезон – це перше, що робиться, коли розумієш, в якій лізі граєш. Ти маєш розуміти, з якими суперниками тобі конкурувати. Від цього ведеться трансферна кампанія.

Це найгірше, що можливо – готувати команду, не знаючи, до чого. Як для тренера, так і для спортивного директора та президента клубу. Це дуже негативно впливає на процес підготовки.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Сидорчук відреагував на ракетну атаку росіян по Україні

Півзахисник національної збірної України Сергій Сидорчук прокоментував нещодавню ракетну атаку російських міст по українських містах.Читати…

28 хв. ago

Карпати оголосили про перехід Мірошніченка

Карпати завершили трансфер захисника Дніпра-1 Дениса Мірошніченка.Читати далі

30 хв. ago

Тренувальний збір Дніпра-1 не стартував через нестачу футболістів

Дніпро-1 не зміг розпочати запланований тренувальний збір.Читати далі

2 години ago

Друга команда Металіста 1925 називатиметься Металіст 1925 Б

Як стало відомо Sport Arena, друга команда Металіста 1925 називатиметься не Металіст 1925-2, а Металіст 1925 Б.Читати далі

2 години ago

Маккабі Хайфа орендує захисника Динамо

Захисник Динамо Олександр Сирота перейде в Маккабі Хайфа.Читати далі

3 години ago

Хуст офіційно заявив, що виступатиме у Першій лізі

ФК Хуст офіційно підтвердив, що планує виступати у Першій лізі-2024/25. У клубі спростували інформацію щодо зняття з турніру.Читати…

3 години ago