Categories: УПЛ

Карпати у спарингу впевнено обіграли Минай

3 липня львівські Карпати провели перший контрольний поєдинок під час підготовки до сезону 2024/25. Матч проти Миная на тренувальній базі у Бартатові завершився перемогою левів з рахунком 3:1.

Леви проводили свій стартовий матч у рамках підготовки до нового сезону. Перші моменти створили саме карпатівці. Спочатку на 9-й хвилині Ян Костенко наважився на удар з дальньої відстані, проте Євген Скиба заблокував спробу хавбека.

Невдовзі на 20-й хвилині Юрій Тлумак отримав мʼяч на підступах до штрафного майданчика та несподівано пробив – вище воріт. Дощова погода не сприяла відкритому та швидкому футболу, тож футболісти створювали обмаль моментів. Ближче до середини тайму вони адаптувалися до мокрого газону.

Першими відзначилися гості. Артур Ременяк скористався помилкою оборони Карпат та віддав пас на Єгора Гунічева. Форвард пробив у дотик з близької відстані та відкрив рахунок у матчі.

Підопічні Желько Любеновича не змогли надовго втримати перевагу в рахунку і вже на 24-й хвилині леви відігралися. Іґор Невес заробив небезпечний штрафний удар, який взявся виконувати Тарас Саків. Захисник завдав прицільного пострілу в кут воріт Олександра Бандури та зрівняв рахунок – 1:1.

По перерві тренерський штаб львівʼян змінив усіх польових гравців та суттєво омолодив команду. На 54-й хвилині зелено-білі провели позиційну атаку, яку завершував Олександр Фетько. Півзахисник завдав сильного удару по центру воріт, але Бандура зафіксував мʼяч.

Підопічні Мирона Маркевича змогли вийти вперед на 65-й хвилині. Артур Шах отримав передачу у штрафному майданчику і під тиском кількох гравців Миная зміг проштовхнути мʼяч на Павла Полегенька. Правий фулбек потужно пробив у ближній кут воріт – цього разу Бандура виявився безсилим та не зміг відбити постріл Павла.

На 70-й хвилині Орест Кузик, який нещодавно приєднався до команди, виконав навіс з кутового, адресатом якого став Вадим Сидун. Форвард вдало зіграв на ближній стійці та головою переправив мʼяч у сітку воріт – 3:1. На 72-й хвилині закарпатівці ледь не відквитали один гол. Після навісної подачі підступного удару завдав Марʼян Бац, проте Кожухар впевнено зіграв на лінії.

Наприкінці зустрічі дубль оформити міг Сидун, але його удар з-під поперечки потягнув Бандура. До завершення поєдинку Карпати володіли ініціативою, але більше не забивали. У підсумку – перемога 3:1 в контрольному матчі над Минаєм.

Товариський матч. Бартатов, 3 липня

17:00. Карпати Львів – Минай – 3:1

Голи: Саків, 24, Полегенько, 65, Сидун, 70 – Гунічев, 22.

Карпати (1-й тайм): Кожухар, Саків, Черненко, Бабогло, Кокодиняк, Чех, Альварес, Чачуа, Костенко, Іґор Невес, Тлумак.

Карпати (2-й тайм): Кожухар, Катрич, Сухар, Полегенько, Шах, Мельниченко, Фетько (Скороход, 77), Кузик, Підлепенець, Сидун, гравець на перегляді (Резнік, 74).

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Георгій Цітаішвілі, який належить Динамо, продовжить кар’єру в в іншому клубі УПЛ

Півзахисник Георгій Цітаішвілі, який має контракт із київським «Динамо», продовжить кар'єру в іншому клубі УПЛ.Читати далі

18 хв. ago

Стали відомі деталі травми Педрі

Півзахисник збірної Іспанії Педрі травмувався у матчі 1/4 фіналу Євро-2024 проти Німеччини (2:1) після зіткнення з Тоні Кроосом.Читати далі

48 хв. ago

Журналіст: Не хоче тренер збірної підбити підсумки року своєї роботи? Не хоче віцепрезидент УАФ розповісти, що це за така стратегія розвитку інституту збірних

Головний редактор Tribuna.com Олег Щербаков висловився щодо коментаря головного тренера збірної України Сергія Реброва після виступу команди на Євро-2024. Читати далі

1 годину ago

Зоря переглядатиме вінгера збірної Чорногорії U-21

Вінгер Деян Перович може перейти в «Зорю», повідомив журналіст Ігор Бурбас.Читати далі

1 годину ago

Чотири основні гравці збірної Іспанії пропустять півфінал Євро

Збірна Іспанії обіграла Німеччину у матчі чвертьфіналу Євро-2024, проте на поєдинок наступної стадії залишилася без…

1 годину ago

Ольмо – перший гравець Іспанії за 74 роки, який забив господареві Євро/ЧМ

Дані Ольмо забив у ворота збірної Німеччини.Читати далі

1 годину ago