Categories: Євро-2024

Головна зірка Іспанії встиг здати шкільні іспити перед плей-оф проти Грузії

Гравець збірної Іспанії Ламін Ямал тепер зможе повністю зосередитись на футболі. Адже 16-річний футболіст успішно здав шкільні іспити.

Радісну новину Ламін Ямал отримав напередодні матчу 1/8 фіналу Євро-2024, повідомляє Marca. У неділю, 30 червня, збірна Іспанії зіграє проти збірної Грузії.

“Я склав іспити і тепер маю кваліфікацію ESO (старша школа в Іспанії – ред.). Якщо чесно, я побачив повідомлення на своєму телефоні, і там було написано, що я пройшов. Тому я подзвонив мамі та розповів їй”, – повідомив Ямал.

Ламін Ямал дебютував на Євро у матчі проти збірної Хорватії. На той момент юному футболісту було 16 років і 338 днів. Він став наймолодшим гравцем в історії чемпіонатів Європи. Але його роль в побудові гри збірної Іспанії достатньо велика. На цьому турнірі Ямал є лідером збірної Іспанії за такими показниками, як потенційні гольові передачі (0,9) та успішні проходи з м’ячем (15). У матчі зі збірною Хорватії Ямал взяв участь у третьому голі іспанців і став наймолодшим автором результативної передачі в історії Євро.

Ламін Ямал готувався до іспитів увесь час, поки перебував на зборах збірної Іспанії. Навчання проходило онлайн. Футболіст сподівався на поблажливість вчителів.

“Я взяв із собою домашнє завдання, тому що вчуся на четвертому курсі ESO, мені доведеться виходити на навчання онлайн. Сподіваюся, вчитель не буде за мною пильно стежити”, – казав Ямал.

Старші партнери по команді підколювали Ямала. Вони жартома відправляли хлопця робити домашнє завдання. Але і про розваги не забували.

“Ні, я вчуся сам, але вони жартують, наприклад, “іди вчись зараз…”. У нас багато вільного часу, і коли я сиджу в кімнаті та мені нічого робити, то беру iPad і роблю уроки. А коли Ніко Вільямс і Фермін Лопес кличуть мене пограти в Playstation, я спускаюся вниз із ними”, – розповідав Ямал.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Дніпро-1 заборгував Кучеру майже 200 тисяч доларів

Фінансові проблеми у «Дніпрі-1» не тільки призвели до трансферних банів, а й поставили клуб на…

3 хв. ago

Роналду встановив унікальний антирекорд Євро

1 липня відбувся матч 1/8 фіналу Євро-2024 між збірними Португалії та Словенії. Основний час гри…

6 хв. ago

Діогу Кошта – найкращий гравець матчу Португалія – Словенія

Оголошено найкращого гравця матчу Португалія — Словенія.Читати далі

10 хв. ago

Рональд Куман: Ми сприймаємо Румунію дуже серйозно і знаємо, що маємо зіграти краще, ніж у попередньому матчі

Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман поділився очікуваннями від матчу 1/8 фіналу Євро-2024 проти Румунії. Слова…

13 хв. ago

Матьяж Кек: Сподіваюся, що цей турнір стане відправною точкою для майбутнього словенського футболу

Головний тренер збірної Словенії Матьяж Кек дав коментар після програного у серії пенальті матчу своєї збірної…

31 хв. ago

Журналіст The Telegraph: Великі клуби хотіли арендувати Мудрика у січні

Журналіст у підкасті London is Blue розповів про спроби колективів запросити до себе українського вінгера.Читати…

33 хв. ago