Categories: Євро-2024

Лучано Спаллетті: Тренер завжди відповідальний за результат, оскільки я приймаю рішення

В суботу, 29-го червня, чинний чемпіон збірна Італії вилетіла з Чемпіонату Європи на стадії 1/8 фіналу, поступившись збірній Швейцарії з рахунком 0:2.

Після закінчення матчу головний тренер італійців Лучано Спаллетті дав інтерв’ю RAI Sport. Його слова передає Football Italia.

“Різниця була в темпі гри”, – заявив Спаллетті. “Ми були занадто повільні порівняно з ними в першому таймі. Як команда, і як індивідуали в рухах та двобоях. А пропущений на початку другого тайму вибив з нас впевненість у власних силах. Після цього навіть на їхній половині поля ми не проявляли ініціативу”.

“На жаль, гострота та темп дій вирішують. Я думав, що, якщо надам гравцям більше днів відпочинку і заміню деяких, вони будуть гострішими. На даний момент через безліч причин ми не здатні зробити більше, ніж зробили”.

“На нас чекає довгий шлях, ми будемо йти ним повільно, але ясно, що потрібен швидкий темп руху команди. Навіть не кажучи про якість, нам потрібно більше жертовності, більше перекривати опонентів, пресингувати. Потрібно набрати фізичну форму. Вплинула і форма гравців в клубах, не найкраща наприкінці сезону, і за такої спеки сьогодні все стало складніше”.

В іншому інтерв’ю, Sky Sport Italia, Спаллетті повторив ті ж самі слова: “Темп був занадто низький. І, якщо ти не володієш м’ячем, якість падає. Деякі суперники грали в зовсім іншому темпі, ніж мої гравці. Я змінював сьогодні з метою покращити свіжість, але в такій інтенсивній грі ми були рівнем нижчі, ніж суперник”.

“У нас мало хто здатний багато бігати. Не всі агресивно пресингують, не всі кидаються в двобої одразу після втрати м’яча. Якщо ти не перехоплюєш або хоча б не вибиваєш м’яч протягом двох-трьох передач, ти страждатимеш, бо вони оточать тебе. Ми повинні шукати гравців іншого стилю, ніж той, який є нині”.

На запитання про невдале повернення до тактичної схеми 4-3-3 тренер відповів: “Важко говорити про схеми, коли ти граєш на такому рівні. З трьома центральними захисниками у тебе більше швидкості на флангах, але тоді ти захищаєшся вп’ятьох і дозволяєш їм володіти м’ячем і притискати тебе до твоїх воріт”.

“Цей виліт дає нам індикації про речі, які ми, безперечно, повинні змінити. Потрібно рухатися швидше, тому що це вирішує. Проти команд, що пасують добре, дуже важко, якщо ти не контролюєш гру”.

На запитання про своє майбутнє Лучано відповів: “Тренер завжди відповідальний за результат, оскільки я приймаю рішення. Ми поговоримо з президентом Федерації Габріеле Гравіною і подивимося. У мене не було багато часу для того, щоб вивчити моїх гравців. Ще кілька матчів допомогли б”.

Нагадаємо, що Італія вилетіла з Євро на такій ранній стадії вперше з 2004-го року, коли не вийшла з групи.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Чемпіонат Європи. Нідерланди розгромили Румунію

У вівторок, 2 липня, у Мюнхені на стадіоні «Альянц Арена» відбувся матч 1/8 фіналу чемпіонату…

8 хв. ago

Балотеллі: Після виступу збірної Італії, новина, яка мала стати предметом обговорення – це те, що я був п’яний?

Колишній форвард збірної Італії та діючий гравець турецького Адана Демірспор Маріо Балотеллі креативно відреагував на…

2 години ago

Ворскла підписала нападника збірної Чорногорії

Нападник збірної Чорногорії Демір Шкріель став гравцем Ворскли. Про це полтавський клуб повідомив у своєму…

2 години ago

Дніпро-1 в останній момент може врятуватись від зникнення: джерело назвало умову

Попри невтішні прогнози Дніпро-1 все ж може зберегтись на футбольній мапі України як мінімум ще…

2 години ago

Ян Облак: У нас була можливість забити в додатковий час, але, можливо, нам трохи не вистачило удачі

Голкіпер збірної Словенії Ян Облак прокоментував виліт з Євро-2024 в 1/8 фіналу від Португалії в серії пенальті:Читати…

2 години ago

Румунія та Нідерланди оголосили склади на 1/8 Євро-2024

Стали відомі стартові склади на матч 1/8 фіналу Євро-2024 між збірними Румунії та Нідерландами.Читати далі

2 години ago