Categories: Інше

Німеччина – Данія: анонс матчу 1/8 фіналу Чемпіонату Європи

У суботу, 29 червня, відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2024 між збірними Німеччини та Данії. Поєдинок пройде в Дортмунді на стадіоні «Сигнал Ідуна Парк». Початок – о 22:00 за київським часом.

Вихід збірної Німеччини в плей-офф пройшов саме так, як і прогнозували. Фани й експерти очікували на якісну організацію позиційної атаки – вони її отримали. Усі очікували на перфоманс Крооса – і Тоні лідирує ледь не за всіма типами передач, сумарно видавши понад 310 пасів. Ніхто не сумнівався у першому місці в групі – і тут теж вгадали.

Але від підопічних Юліана Нагельсманна очікували не тільки позитиву. Перед Євро існували побоювання щодо складності ідей гри, більш притаманних клубному футболу. Виникали проблеми під пресингом, а вкрай агресивна модель робила команду вразливою до контратак.

На турнірі ці проблеми розкрились на повну. До того ж виникли нові труднощі – суперники адаптувались і стали перекривати центр схемою 5-2-3. Вмикаючи пресинг передньої трійки й сміливо підіймаючи захисників, Угорщина й Швейцарія не давали спокою Кроосу й перекривали кисень в опорній зоні, витискаючи німців у фланги.

Як наслідок, перемога над мадярами виявилась натужною, а у матчі проти “наті” врятував пізній гол Фюлькруга. Цікаво, що цей суперсаб витрачає всього по 35 хвилин на гол, граючи суто із замін – а тепер німецька преса ставить Ніколаса в старт.

Цей факт, як і кількість пасів Крооса, підсвічує колосальний запас Бундестім по класу й досвіду. Втім, з тактикою в Юліана Нагельсманна теж не все погано – адаптація суперників була очікуваною, але до стратегічних проблем не призвела. Поки що здається, що тренеру достатньо опустити вниз Гюндогана чи погратися з переміщеннями латералів – і схема 5-2-3 перестане бути проблемою.

Але це теорія. Як справи підуть на практиці, покаже матч проти Данії. Суперник дуже неоднозначний – скандинави розписали три нічиї у групі з Англією, Словенією та Сербією. З одного боку маємо відсутність перемог і всього два забитих голи, але з іншого бачимо грамотний футбол, прагматизм і впевнене стримування британців.

На цьогорічному Євро очікувалось, що новими героями “данського динаміту” стануть форварди Хьойлунд і Вінд чи опорник Юльман (дискваліфікований сьогодні). На практиці ж цікавіше спостерігати за роботою Еріксена – як він перевіряє зони на предмет вразливостей, як смикає захисників, як хитро працює між лініями. Крістіан грає безперервно, хоча й голи він забивати на Євро не забуває – ветеран відзначився у воротах Словенії.

Його блукання можуть стати проблемою для оборони збірної Німеччини. Особливо з урахуванням травми Та й проблем Рюдігера – останній тільки нещодавно повернувся до тренувань. Втім, варто зазначити і сумний факт – ця Данія зовсім не така яскрава й романтична, як три роки тому.

На Євро-2020 у команди Каспера Х’юлманда не було межі можливостей – вона реально могла виграти чемпіонат. Нині немає ні магії в атаці, ні тонко налаштованої клубної тактики, ні надійної оборони. Повірити у перемогу над Німеччиною ще реально, але точно ніхто не очікує від скандинавів чогось більшого.

Статистика зустрічей

Збірні Німеччини та Данії провели між собою 28 очних поєдинків.

На рахунку Бундестім 15 перемог, у данців – вісім. П’ять зустрічей завершилися внічию. М’ячі – 55:38 на користь німецької збірної.

Востаннє суперники зустрічалися в червні 2021 року. Це була товариська гра, яка відбулася в Інсбруку. Її проведення було частиною підготовки збірних Німеччини та Данії до Євро-2020, яке, нагадаємо, через пандемію COVID-19 проводилося влітку 2021 року. Тоді суперники розійшлися внічию 1:1.

У Німеччини ж і потенціал вищий, і трибуни рідні. Країна чекає мінімум на фінал – і ця збірна явно вірить у максимальний результат. Саме тому всі ставлять на Бундестім.

Орієнтовні склади на матч Швейцарія – Італія

Німеччина: Нойєр – Кімміх, Рюдігер, Шлоттербек, Міттельштедт – Андріх, Кроос – Мусіала, Ґюндоґан, Вірц – Фюлькруг

Данія: Шмейхель – Андерсен, Вестергор, Крістенсен – Ба, Ділейні, Хьойб’єрг, Меле – Еріксен – Вінд, Хьойлунд


https://football24.ua/euro_top_news_tag118706/
https://football24.ua/euro_top_news_tag118706/

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Стартові склади на матч Португалія – Словенія

Збірні Португалії та Словенії оголосили стартові склади на матч 1/8 фіналу Євро-2024 з футболу.Читати далі

18 хв. ago

Збірна Франції вирвала перемогу у Бельгії

В понеділок, першого липня, Франція і Бельгія у Дюссельдорфі зіграли матч 1/8 фіналу Євро-2024. Поєдинок…

27 хв. ago

Колос попрощався з двома старожилами команди

Андрій Богданов та Олександр Чорноморець залишили Колос. Про це повідомив офіційний сайт ковалівського клубу.Читати далі

56 хв. ago

Хто зіграє в аматорський чемпіонаті та Кубку Українисезону 2024/2025

Вже зовсім скоро розпочнуться розіграші чемпіонату та Кубку України серед аматорів сезону 2024/25. Вже відомі…

59 хв. ago

Ігор Йовічевіч полкинув Аль-Раед

Ексголовний тренер донецького Шахтаря, Дніпра-1 та львівських Карпат Ігор Йовічевіч полкинув Аль-Раед, який очолював протягом…

1 годину ago

УЄФА може дискваліфікувати Беллінгема за непристойне святкування гола в матчі проти Словаччини

Півзахисник збірної Англії Джуд Беллінгем може бути дискваліфікований на матч 1/4 фіналу Євро-2024 проти Швейцарії.Читати…

2 години ago