Categories: Євро-2024

Туреччина в більшості на останніх секундах дотиснула Чехію

У середу 26 червня в Гамбурзі на «Фолькспаркштадіоні» відбувся матч третього туру групи F між збірними Чехії та Туреччини.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група F. 3-й тур.

Чехія – Туреччина – 1:2

 Голи: Соучек, 66 – Чалханоглу, 52, Тосун, 90+4

 Попередження: Барак, 11, Шик, 34 (не на полі), Ярош, 84 (не на полі), Черв, 85 (не на полі) – Езджан, 31, Їлдиз, 39, Юксек, 49, Чакир, 68 (не на полі), Мюлдюр, 80, Акайдін, 85

 Вилучення: Барак, 20 (друге попередження)

Чехія: Станек (Коварж, 55) – Крейчі, Гранач, Голеш – Д. Юрасек (М. Юрасек, 81), Провод, Соучек, Цоуфал – Барак – Гложек (Хори, 55), Хитіл (Кухта, 55).

Запасні: Ярош, Зіма, Вітік, Шевчик, Шик, Доудера, Черни, Лінгр, Черв, Влчек, Шульц, .

Туреччина: Гюнок – Кадіоглу, Демірал, Акайдін, Мюлдюр – Езджан (Айхан, 46), Юксек (Йокушлу, 63) – Їлдиз (Актюркоглу, 76), Чалханоглу (Кекчю, 87), Гюлер (Тосун, 76) – Їлмаз.

Запасні: Баїндир, Чакир, Челік, Язиджи, Каплан, Кахведжі, Киличсой, Акгюн, Їлдирим.

Арбітр: Іштван Ковач (Карей, Румунія).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина).

Після двох турів Туреччина мала у своєму активі три залікові пункти, а Чехія всього одне. Для виходу у плей-оф Чехії потрібна була лише перемога, а турецьку збірну могла влаштувати і нічия.

У першому турі чехи зазнали поразки від Португалії 1:2, пропустивши вирішальний гол вже у компенсований арбітром час. А у другому турі підопічні Івана Гашека зіграли внічию з грузинами, хоча за грою мали перемагати. До того ж, у цьому матчі травмувався Патрік Шик, який не міг допомогти своїй команді у вирішальній грі.

Після перемоги над Грузією 3:1 турецька збірна за всіма статтями програла Португалії 0:3. Матч з Чехією пропускав основний захисник Абдюлькерім Бардакджі. На нинішньому чемпіонаті Європи він вже встиг здобути дві жовті картки, тож отримав дискваліфікацію.

На початку зустрічі чехи більше грали першим номером, але у заключній третині поля у них мало що виходило. Дуже багато було боротьби, але конструктиво бракувало. Було помітно, що Туреччина вийшла грати другим номером. На 20-й хвилині все перевернулося з ніг на голову. Підвів збірну Чехію Антонін Барак, який за фол у центрі поля отримав другу жовту. Таким чином, більше години ігрового часу чехи змушені були грати у меншості.

Після цього підопічні Монтелли перехопили ініціативу і почали швидко доходити до заключної третини поля. Проте, довести свої атаки до логічного завершення не вдавалося. Це вилучення надломило збірну Чехію, яка не могла вийти з власної половини поля. На жаль, футболу до перерви майже не було, а ось боротьби і грубої гри вистачало. Наприкінці тайму могли відкривати рахунок підопічні Гашека. Після швидкої атаки з меж штрафної пробивав Юрасек, але його удар парирував Гюнок. Провалилися у центрі поля підопічні Монтелли.

Вже у дебюті другого тайму збірна Туреччина реалзіувала чисельну більшість. Удар Гюлера парирував Станек, але м’яч опинився у Чалханоглу, який з меж штрафної пробив у дальній кут – 1:0. Закономірний розвиток подій, якщо враховувати початок тайму. Після пропущеного голу футболісти збірної Чехії намагалися перехопити ініціативу, але вони дуже багато помилялися.

На 66-й хвилині досить несподівано Чехія зрівняла рахунок. Хори виборов м’яч у боротьбі з Гюноком, але його удар заблокував захисник. Проте, першим на добиванні опинився Соучек – 1:1. Цей гол додав чехам впевненості у власних силах і вони почали грати сміливіше, а ось підопічні Монтелли розчаровували. Наприкінці зустрічі Туреччині вдалося взяти м’яч під власний контроль і відвести гру від воріт. На 90+5 хвилині Тосун з меж штрафної пробив у дальній кут і приніс перемогу Туреччині – 1:2.

У підсумку, Туреччина з другого місця виходить в 1/8 фіналу, а Чехія їде додому.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Джерело: Шахтар відпустить на Олімпіаду п’ять футболістів

УАФ отримала від Шахтаря відповідь щодо гравців, яких клуб готовий відпустити на Олімпійські Ігри.Читати далі

52 хв. ago

Ніколіні: Судаков міг би поїхати до Англії, зараз його ціна доступна лише клубам АПЛ

Колишній тренер Шахтаря з фізичної підготовки Карло Ніколіні прокоментував виступ на Євро-2024 півзахисника Гірників Георгія…

57 хв. ago

Іраклі Азаров – про збірну Грузії на Євро-2024: Останніми днями пишеться неймовірна історія

Захисник «Шахтаря» Іраклі Азаров поділився думками щодо виступів збірної Грузії на Євро-2024. Читати далі

1 годину ago

На сайті УЄФА нарешті змінили країну народження Таловєрова з росії на Україну

У профілі захисника ЛАСК та збірної України Максима Таловєрова на сайті УЄФА тепер зазначено, що він народився в Україні. Читати далі

1 годину ago

Німеччина – Данія: анонс матчу 1/8 фіналу Чемпіонату Європи

У суботу, 29 червня, відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2024 між збірними Німеччини та…

1 годину ago

Відомі стартові склади на матч Євро-2024 Швейцарія – Італія

У суботу, 29 червня, о 19:00 відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2024 між збірними…

1 годину ago