Що потрібно Україні, щоб вийти у плей-офф Євро-2024: розклади та прогнози

Останнім часом футболісти часто почали використовувати слово “фінал” навіть стосовно матчів, в яких ніякі трофеї не розігруються.

Підтекст простий – так позначаються поєдинки, в яких команді потрібна лише перемога. З такої позиції варто розглядати і майбутній матч збірних України та Бельгії.

Всі варіанти. Головний – треба перемагати

Перед заключним туром групового турніру усі команди у нашому квартеті набрали однакову кількість очок – по три. Проте українці посідають останнє місце: злий жарт із ними зіграла розгромна поразка у матчі з Румунією (0:3). З цього випливає перший висновок. Якщо обидва поєдинки третього туру завершаться внічию, збірна України, набравши чотири очки, залишиться на останньому місці та залишить Євро-2024.

Досить проста для розуміння ситуація складається і в тому випадку, якщо підопічні Сергія Реброва зможуть здобути перемогу. Позаду залишаться, як мінімум, дві команди, а це означає, що Україна вийде до 1/8 фіналу.

І все ж таки, це далеко не всі варіанти розвитку подій. Скажімо, з нічийним результатом Україна теж може опинитися серед 16-ти найкращих. Але для цього необхідно, щоб у паралельному матчі збірних Румунії та Словаччини одна з команд – будь-яка – здобула перемогу. У такий результат, до речі, важко віриться. Справа в тому, що саме нічия гарантує і Румунії, і Словаччині вихід у плей-офф. Звичайно, хочеться вірити у фейр-плей, але в історії великих турнірів є чимало прикладів, коли команди, скажімо так, приходили до згоди. Досить згадати, як Іспанія та Японія відправили додому німців на ЧС-2022, або французи та данці передбачувано зіграли внічию на ЧС-2018. Іншими словами, коли оцінюватимете шанси збірної України, відштовхуйтеся від того, що Румунія та Словаччина не ризикуватимуть і додадуть собі в актив по одному очку.

Зрештою, везіння на межі фантастики. Україна може вийти у плей-офф, навіть програвши Бельгії. Але, по-перше, потрібно постаратися уникнути великої поразки. По-друге, розраховувати, що Румунія обіграє Словаччину. І тоді синьо-жовті мають шанс потрапити до числа найкращих серед тих, хто займе у своїх групах третє місце.

Який із цього всього слідує висновок? Якщо відштовхуватися виключно від футболу та забути про математику, то з Бельгією необхідно грати лише на перемогу. Тому для України майбутній матч – фінал.

Нові питання Реброва

Ще до початку Євро-2024, коли збірна України проводила спаринги, багато хто сходився на думці, що гра з Німеччиною – це свого роду модель майбутнього поєдинку з Бельгією. З того часу Сергій Ребров не застосовував тактику із трьома центральними захисниками. Чи повернеться він до неї зараз? З одного боку, з німцями наша команда зіграла внічию, зберігши у недоторканності свої ворота. З іншого, як уже було сказано вище, такий результат матчу з Бельгією, найімовірніше, залишить Україну за бортом учасників Євро-2024.

Втім, і зайве розкриватися синьо-жовтим також не можна. Нехай Бельгія і не та, що раніше, а Лукаку продовжує бити рекорди за кількістю невикористаних моментів. Гарантій, що у відкритій грі все складеться на нашу користь, жодних. Отже, Реброву належить знайти баланс між обережністю та агресивністю, а це завжди непросто.

Знову британський арбітр

У другому матчі поспіль збірна України зіткнеться із британською бригадою арбітрів. Цього разу це буде не Майкл Олівер, а Ентоні Тейлор. Цей досить жорсткий арбітр у 27 матчах АПЛ нинішнього сезону показав 131 жовту картку, чотирьох гравців вилучив з поля і призначив 14 пенальті.

На Євро-2024 обслуговував досить простий поєдинок збірних Франції та Нідерландів (0:0).

Україна – Бельгія

26 червня 2024 року, 19:00 (час – київський)
Штутгарт, MHPArena
Арбітр – Ентоні Тейлор (Англія)
ТВ-трансляція – Megogo, Суспільне

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Феліпе Родрігес: Деякі співробітники Ворскли не поважали іноземців

"Ворскла" оголосила про відхід бразильців, серед яких Феліпе Родрігес.Читати далі

3 години ago

Мбаппе: Грати в масці – абсолютний жах

Форвард збірної Франції Кілліан Мбаппе не приховує труднощів гри в масці на Євро-2024. Цитує нападника RMC Sport.Читати…

3 години ago

Кроос емоційно попрощався з Реалом

Півзахисник збірної Німеччини Тоні Кроос опублікував у соціальних мережах пост на честь останнього дня як…

3 години ago

Доменіко Тедеско: Ми довіряємо всім нашим гравцям. Наша єдина проблема в тому, що ми можемо випустити на поле тільки 11 футболістів

Головний тренер збірної Бельгії Доменіко Тедеско поскаржився на складнощі під час вибору стартового складу на…

3 години ago

Португалія – Словенія: анонс матчу 1/8 фіналу чемпіонату Європи

Збірна Португалії в рамках 1/8 фіналу Євро-2024 приймає Словенію.Читати далі

3 години ago

Кривбас намагається підписати вінгера з чемпіонату Португалії, який пограв у Бетісі

Кривбас хоче підписати півзахисника португальської Ештрели Режіса Н'До, повідомляє A Bola.Читати далі

3 години ago