Categories: Євро-2024

Австрія перемагає Нідерланди і з першого місця виходить в 1/8 фіналу

25 червня, в Берліні на стадіоні «Олімпіаштадіон» відбувся матч 3 туру в рамках квартету D чемпіонату Європи-2024 з футболу між командами Нідерландів та Австрії.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група D. 3-й тур.

Нідерланди – Австрія – 2:3

 Голи: Гакпо, 47, Депай, 75 – Мален, 6 (авт.), Шмід, 59, Забітцер, 81

 Попередження: Пош, 32, Віммер, 33

Нідерланди: Вербрюгген – Аке (ван де Вен, 66), ван Дейк, де Врей, Гертрейда – Веерман (Сімонс, 35), Схаутен, Рейндерс (Вейналдум, 66) – Гакпо, Депай, Мален (Веггорст, 71).

Запасні: Бейлов, Флеккен, де Лігт, Фрімпонг, Блінд, Броббі, Матсен, Зіркзе, Думфріс, Бергвейн, Гравенберх.

Австрія: Пенц – Прасс, Лінгарт, Вебер, Пош – Грілліч (Керфельд, 64), Зайвальд – Шмід (Вайманн, 90+2), Забітцер, Віммер (Лаймер, 64) – Арнаутович.

Запасні: Лінднер, Гедль, Траунер, Дансо, Грегорич, Мвене, Кайнц, Баумгартнер, Данилюк, Зайдль, Ентруп, Грюль.

Арбітр: Іван Кружляк (Братислава, Словаччина).

Стадіон: «Олімпійський стадіон» (Берлін, Німеччина).

Австрія справила приємне враження на початку Євро, хоча й програла Франції. Потім була перемога над Польщею. Єдиний мінус за підсумками двох матчів – велика кількість жовтих карток. 7 футболістів опинилися під загрозою дискваліфікації, тому Ральф Рангнік застосував ротацію.

В Австрії немає прірви між основою та запасними. Всі чітко знають структуру, всі здатні пресингувати. Саме це вони й робили на старті зустрічі. Нідерланди не могли перевести м’яч за центр поля та побудувати швидку атаку – австрійці миттєво вмикали контрпресинг.

Арнаутовіч класно виконував роль динамічного стовпа, скидаючи м’ячі на фланги. Арні відкрився між лініями під довгий пас Лінхарта і підключив Прасса – той погано прострілив, однак Мален зрізав м’яч у власні ворота.

Команда Рангніка тримала хорошу динаміку, тримала суперника в лещатах. Забітцер дальнім ударом міг подвоїти перевагу, а Арнаутовіч якось розгубився, коли опинився з м’ячем перед голкіпером.

Рональд Куман з власної волі прийняв дивні рішення щодо складу, але визнав помилку ранньою заміною Веермана та Сімонса. Нідерланди в першому таймі відверто страждали й рідко підбирались до чужого штрафного. Але щоразу було гостро через відкритість Австрії.

Рейндерс отримав шикарну позицію після передачі Гакпо і погано пробив. Ще гіршого удару завдав Мален, коли Рейндерс спробував реабілітуватися якісним пасом у розріз. Ще був заблокований удар Схаутена та неточна спроба Депая.

Нідерланди ожили вже по перерві. Забити вдалось на контратаці: Геертрейда вигриз м’яч, Сімонс пробіг через центр метрів сорок, а Гакпо фірмовим ударом пробив у дальній кут. Коді утвердився в статусі найкращого гравця цієї команди.

Австрія досить швидко знову повела в рахунку. Забітцер і Прасс розіграли на фланзі та доправили м’яч у карну зону. Грілліч закинув, а Шмід головою відзначився.

Пішла рвана гра. Подача Гакпо, скидка Вегхорста – гол Депая. Арбітр пережив помутніння та скасував гол через гру рукою, але VAR допоміг виправити помилку.

Гойдалки продовжились, а Австрія забила втретє. Забітцер сам розігнав контратаку та сам відзначився. Марсель отримав вчасний пас від Баумгартнера та з гострого кута загнав м’яч у ворота.

Австрія перемогла, набрала шість очок і виграла “групу смерті”. Франція фінішує другою, а Нідерланди виходять у плей-офф з третього місця – 4 очки точно вистачає.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Віктор Леоненко: Якщо Шахтар буде так і далі розбазарювати, то Динамо вже можна вітати з чемпіонством

Віктор Леоненко вважає, що Маріно Пушіч може покинути посаду головного тренера Шахтаря після невдалого старту…

2 години ago

Ла Ліга. Осасуна сенсаційно зупиняє переможну ходу Барселони

У суботу, 28 вересня, відбувся матч 8-го туру чемпіонату Іспанії з футболу, в якому зіграли…

2 години ago

Олександр Бабич: Якби грамотніше зіграли, могли б забити ще

Головний тренер одеського "Чорноморця" Олександр Бабич виступив на пресконференції після поєдинку.Читати далі

2 години ago

Ван Дейк хоче підписати контракт з Ліверпулем до 2027 року

“Ліверпуль” готовий розпочати переговори з центральним захисником та капітаном команди Вірджилом ван Дейком щодо продовження…

2 години ago

Серія А. Аталанта на останніх хвилинах вирвала нічию у Болоньї

Болонья на своєму полі зіграла внічию з Аталантою у шостому турі Серії А – 1:1.Читати далі

3 години ago

Шон Дайч: Коли немає перемог, виникає напруженість

Головний тренер "Евертона" Шон Дайч прокоментував ВВС вольову домашню перемогу над "Кристал Пелас" (2:1), здобуту…

3 години ago