Categories: Євро-2024

Златко Даліч: Вісім хвилин за що? Фоли, перервана гра? Але я не запитуватиму арбітра про алібі

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч дав коментар після нічиєї зі збірною Італії (1:1), яка не дозволила його команді посісти друге місце у групі.

У понеділок в третьому турі групового турніру Євро-2024 в групі В збірна Хорватії втратила перемогу над збірною Італії на 98-ій хвилині та шанс вийти на друге місце. Груповий турнір “картаті” завершили третіми з двома очками та дуже невеликими шансами вийти до 1/8 фіналу. Гру прокоментував головний тренер хорватів Златко Далич.

“Це справді боляче і болітиме ще довго. Нелегкі відчуття, але, якщо ми подивимося на загальну картину, іноді тобі дають, іноді в тебе забирають. Ми вміли насолодитися перемогами, ми повинні вміти поводити себе і в ці важкі моменти. Я винен у невдачі. Це моя вина. Я хочу похвалити гравців, вони боролися і важко працювали. У нас не вийшло, ось і все”.

На запитання про заміну автора голу Луки Модрича на 80-ій хвилині Далич відповів: “Він не реалізував пенальті і забив навіть кращий гол. Він втомився, він був виснажений цими 80-ма хвилинами, і в цьому єдина причина. Нам був потрібен біг, була потрібна мобільність, а Модрич був повністю знесилений”.

“Я вітаю гравців за їхню боротьбу. Наш план був контролювати гру в першому таймі і не дозволити супернику забити, тому що гол зламав нас проти Іспанії та Албанії. В другому таймі ми ризикнули, і ризик виправдався. Ми зробили все згідно з планом, але, на жаль, на 98-ій хвилині… він покарав нас”.

На запитання про додавання восьми хвилин до основного часу без ​​причин для цього наставник збірної Хорватії відповів: “Арбітр безперечно вплинув на матч. Не знаю, де він взагалі знайшов ці вісім хвилин. Але я говорю про це вже п’ять років. Ми занадто малі для них і ми боремося самотужки. Хоча що б я не сказав, я говорю як до стінки і здаюся йолопом”.

“Вісім хвилин за що? Фоли, перервана гра? Але я не запитуватиму арбітра про алібі. У нас все було в руках проти Албанії, нині ми пропустили на 98-ій хвилині і повинні дивитися на себе, але мені шкода, що вони не визнають і не поважають Хорватію. Ми граємо о 16:00. Франція, Німеччина, Португалія, Англія грали в такий час? В Катарі ми грали з Марокко о 14:00”.

“Ми боремося самотужки. Я просто хочу подякувати гравцям за їхню важку працю та зусилля. Це був не наш турнір. Дякую і вболівальникам, сто тисяч приїхали нас підтримати, і ми пишаємося цим. Я думатиму над причинами цього провалу. Не можна пропускати на 98-ій хвилині. Потрібно лягти на м’яч, не дозволити їм пробити. Ось і все”.

Хорватія вийде до 1/8 фіналу Євро-2024, якщо Словенія програє Англії з рахунком 0:3 та більше, Данія переможе Сербію з будь-яким рахунком, або Сербія переможе Данію з рахунком 3:0 та більше, а Грузія та Чехія програють Португалії та Туреччині відповідно в останньому турі.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Баварія та Байєр поділили очки в напруженому матчі Бундесліги

У матчі чемпіонату Німеччини чемпіон Баєр приїхав у гості до Баварії та звів поєдинок до…

5 хв. ago

Ліверпуль очолив АПЛ, здобувши непросту перемогу над командою з останнього місця

Відбувся черговий матч 6-го туру АПЛ, в якому Ліверпуль гостював у Вулверхемптона. Читати далі

22 хв. ago

Сирота відзначився голом у другому матчі за Маккабі Хайфа поспіль

У рамках п’ятого туру чемпіонату Ізраїля “Кір’ят-Шмона” програла вдома “Маккабі Хайфі” з рахунком 0:4.Читати далі

25 хв. ago

Серія А. Дженоа без Маліновського розгромно поступилася Ювентусу

У матчі 6-го туру Серії А Ювентус на виїзді здолав Дженоа (3:0).Читати далі

56 хв. ago

УПЛ U-19. Оболонь у результативному матчі перемогла Інгулець

U-19. Оболонь – Інгулець 3:2Читати далі

1 годину ago

У Польщі розкритикували гру Сергія Булеци та Антона Царенка

Півзахисники київського «Динамо» Антон Царенко та Сергій Булеца, які виступають на правах оренди за «Лехію»…

1 годину ago