Степаненко про завершення кар’єри: Тільки я прийматиму це рішення, коли знатиму, що не можу щось робити

Півзахисник збірної України Тарас Степаненко емоційно відреагував на питання щодо можливого завершення кар’єри.

“Слова Развана Раца, що він подзвонить мені і попросить завершити кар’єру? Чесно, так і знав, що буде це питання. Слухайте, знаю Развана дуже давно. Знаю його жарти, вони такі – не будемо казати по-народному. Я не бачив, мені хлопці сказали про це. По-перше, я не та людина, яка ображається. Вважаю, коли вона ображається – це слабка людина. Тому сприйняв нормально.

Він мене набрав буквально через пару годин. Сказав, що його неправильно зрозуміли, що був неправильний переклад. Сказав: “Що якщо побачу, що пора закінчувати – наберу”. Не знаю, він румун, тому… Ми пожартували, маю з ним гарні відносини.

Хочу щодо цієї теми крапки над “і” розставити, щоб все було зрозуміло. Дивіться, коли людині за 30 – всі починають казати, що вона стара у футболі. Воно береться звідкись з неба. Але на що дивлюся я. Не слухаю, що кажуть, пишуть. У мене є своя голова, працюю. Ми щодня бігаємо з датчиками, які показують фізичний стан у грі, тренуванні. І коли дивишся на ці датчики після гри – там все зрозуміло. Там нікого не можеш обманути.

Тому коли люди реагують на результат, команда програла – все, Степаненко старий. А чому не кажуть, що мені 34, коли ми обігрували Барселону? Коли грали з Англією, Італією – мені теж було 34 роки. А що змінилося? Я цього не розумію. Бо ці пів року були не дуже для мене вдалі, бо в мене були травми? Окей, нема питань.

Але ж ніхто не бачить, що після кожної гри, в якій я не грав у чемпіонаті України, приходжу додому, стаю на доріжку й біжу 12 км. Щоб коли тренер дасть мені шанс зіграти – щоб я був на тому рівні, на якому повинен. Оце головне. Не те, що кажуть, а те, що робиш. Я можу закінчити завтра, можу через рік, а, може, через два. Але це буде тільки моє рішення, тільки я його ухвалюватиму, коли буду готовий. Тому хочу над “і” розставити. Бо ці питання: Рац пожартував, а мені пишуть завжди. А чому не писали після Барселони? Чому не писали? А в чому різниця? 4 місяці різниця у віці – і все.

Тому й кажу: це моє внутрішнє відчуття. Тільки я прийматиму це рішення, коли знатиму, що не можу щось робити. Можете спитати в Миколенка, чи є різниця між тим, що було 4 місяці тому, а що є зараз в плані моєї фізичної готовності”, – поділився Степаненко на прес-конференції УАФ.

Максимович Назар

Recent Posts

Ліверпуль очолив АПЛ, здобувши непросту перемогу над командою з останнього місця

Відбувся черговий матч 6-го туру АПЛ, в якому Ліверпуль гостював у Вулверхемптона. Читати далі

17 хв. ago

Сирота відзначився голом у другому матчі за Маккабі Хайфа поспіль

У рамках п’ятого туру чемпіонату Ізраїля “Кір’ят-Шмона” програла вдома “Маккабі Хайфі” з рахунком 0:4.Читати далі

20 хв. ago

Серія А. Дженоа без Маліновського розгромно поступилася Ювентусу

У матчі 6-го туру Серії А Ювентус на виїзді здолав Дженоа (3:0).Читати далі

51 хв. ago

УПЛ U-19. Оболонь у результативному матчі перемогла Інгулець

U-19. Оболонь – Інгулець 3:2Читати далі

59 хв. ago

У Польщі розкритикували гру Сергія Булеци та Антона Царенка

Півзахисники київського «Динамо» Антон Царенко та Сергій Булеца, які виступають на правах оренди за «Лехію»…

1 годину ago

Коул Палмер: Я повинен був забити Брайтону 5-6 голів

Півзахисник «Челсі» Коул Палмер прокоментував 4:2 з «Брайтоном» в матчі 6-го туру АПЛ, в якому…

1 годину ago