АПЛ. Зінченко допоміг Ман Сіті розгромити Вулверхемптон

Вулверхемптон у матчі 36-го туру АПЛ зазнав нищівної поразки від Манчестер Сіті (1:5).

Манчестер Сіті після вильоту з Ліги чемпіонів залишається тільки боротись за золото в АПЛ. Після вчорашньої перемоги Ліверпуля мерсисайдці порівнялись за очками, тож “містянам” необхідно було відновлювати свій гандикап у три залікових бали. Для цього треба було переграти непоступливий Вулверхемптон на Молінью.

Травми Стоунза, Вокера та Діаша відкрили дорогу в основний склад для Зінченка, хоча Олександр своїм футболом в останніх матчах цілком награв на старт і без сторонньої допомоги. Свою круту форму українець підтвердив вже на 7-й хвилині, ставши одним із співавторів швидкого голу “містян” – Сашко після виносу від Са виграв верхову боротьбу у Шикінью, скинувши м’яч на хід Бернарду Сілві, а португалець виконав розрізний пас на лівий край штрафного. Туди увірвався Де Брюйне, який ударом в дотик відправив м’яч у дальній кут. 0:1!

Втім, Вулверхемптон не був шокований подібним розвитком подій. Всього через дві хвилини після пропущеного гола Шикінью небезпечно вривався на правий край карного майданчика – від удару з близької відстані врятував підкат Ляпорта. На 11-й же “вулвз” спіймали підопічних Пепа на контратаці, яку своєю обрізкою запустив Стерлінг. Хіменес підхопив м’яч і протягнув його через центр, після чого віддав передачу на лівий фланг під ривок Нету й побіг відкриватись на дальню стійку. Зінченко в останню мить наздогнав Рауля, однак Педру виконав передачу в спину захисникам на Дендонкера – з ним не допрацював Де Брюйне. Леандер покарав гостей потужним ударом – 1:1!

На мить здалося, що інтрига в боротьбі за чемпіонство відроджується, однак Манчестер Сіті досить швидко повернув усіх на землю. Зінченко не залишився осторонь цього процесу, ставши одним із архітекторів другого голу “містян” на 16-й хвилині – Олександр запустив класний черпачок у зону перед штрафним на Де Брюйне, той у дотик запустив м’яч під удар Стерлінгу з 11-ти метрів, але Са випередив Рахіма, вибивши сферу грудьми. Кевін тут же зіграв на добиванні. 1:2!

На 24-й хвилині Кевін ще й хет-трік оформив. Тут вже обійшлося без Зінченко: Стерлінг після вкидання з ауту скинув м’яч на бельгійця, а той, змістившись до лінії півкола, пробив у дальній нижній кут – 1:3! “Трьошка” Кевіна за 24 хвилини стала третьою за швидкістю в історії АПЛ, якщо рахувати від стартового свистка. Швидше хет-трики забивали тільки Мане у 2016 році (16 хвилин) та Двайт Йорк у 2002-му (22).

До перерви Де Брюйне міг і покером відзначитись, однак його потужний постріл з-за меж штрафного пройшов поруч зі стійкою. З аналогічно точністю на 40-й хвилині бив і Канселу. У Вулверхемптона, своєю чергою, мало що виходило. Підопічні Бруну Лаже намагалися розвивати атаки через фланги й кілька разів гостро прострілювали чи вривались, але до логічного завершення ці випади не доходили. Зінченко і тут проявив себе як слід, надійно зігравши у обороні, хоча на 35-й хвилині він цілком міг привезти пенальті за досить неоковирний підкат проти Шикінью в штрафному. Арбітри проморгали цей епізод.

Відпочивати команди відправились за комфортної переваги Сіті. Другий же тайм розпочався з четвертого голу гостей – це Стерлінг реалізував вихід віч-на-віч проти Са, отримавши пас від Канселу. Втім, взяття воріт не було зараховано через офсайд. “Вулвз” же на 56-й ледь не повернулись у гру внаслідок подачі з кутового та скидки на лінію воротарського під удар Коуді. Конор пробив у лівий нижній, але Едерсон парирував, а лайнсмен помітив положення поза грою.

Взагалі, початок другого тайму виглядав дуже динамічно. Вулверхемптон сміливо йшов уперед, а Манчестер Сіті трішки занервував. Втім, на 60-й хвилині всі питання щодо переможця матчу були зняті: Бернарду Сілва закрутив комбінацію з Родрі та Зінченком на лівому фланзі, після чого вирізав передачу в центр на Де Брюйне – Кевін же запустив пас у розріз на лівий край штрафного під вривання Фодену. Філ прострілив на Стерлінга, однак Рахіму замкнути не дали. М’яч відскочив на Де Брюйне, а той потужним ударом з лінії поцілив у правий нижній кут. 1:4! Бельгієць таки оформив свій покер.

На 62-й Зінченко міг взяти участь і в п’ятому взятті воріт, розігнавши контратаку й віддавши передачу на хід Фодену лівим флангом. Той увійшов на край карного майданчика, легко розхитав захисника й покотив на дальню стійку – втім, Стерлінг трішечки не встиг на замикання. Ще через п’ять хвилин Фоден завершив контрвипад 4-в-3, прийнявши пас від Де Брюйне й пробивши з меж штрафного у ближню стійку. Вулверхемптон огризнувся дальнім ударом Хіменеса на 69-й, однак Едерсон витягнув м’яч з-під поперечки.

Після цього гра дещо заспокоїлась. Манчестер Сіті домінував, спокійно розкатуючи м’яч, Стерлінг не забивав після розкішних передач, а Пеп Гвардіола проводив заміни. Зрештою, вони і добили Вулверхемптон – на 85-й хвилині свіжий Гріліш прийняв пасна хід від не менш свіжого Мареза, після чого віддав проникну передачу на Канселу. Жоау прострілив на дальню стійку, а Стерлінг замкнув. 1:5! Ще за хвилину Рахім вийшов сам на сам і пробив повз ворота, а на 89-й Де Брюйне ледь не оформив пента-трик, бахнувши з правого краю карного майданчика у дальню стійку.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу “містян” з рахунком 1:5. Манчестер Сіті відривається від Ліверпуля на три очки. 

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

10 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

14 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

15 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

19 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

21 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

23 хв. ago