Categories: Євро-2024

Туреччина – Португалія: анонс матчу Євро-2024

22 червня 2024 року. 19:00. Німеччина. Дортмунд. “BVB Штадіон”.
Євро-2024. Група F. 2-й тур
Туреччина – Португалія
Де подивитися: MEGOGO
Дискваліфіковані: відсутні
Травмований: Ірфан Кахведжі (Туреччина)

На “BVB Штадіон” у Дортмунді відбудеться матч поточних лідерів групи F. Португальці та турки розпочали турнір з непростих, нервових перемог і мають на меті додати очок до своєї “скарбнички”. Команда Роберто Мартінеса у разі перемоги фактично гарантує собі 1-е місце в квартеті, а команда Вінченцо Монтелли в разу перемоги забезпечить собі вихід в 1/8 фіналу. При цьому нічия, скоріш за все, також дозволить обом збірним мати дуже високі шанси на вихід з групи.

Це буде вже четверта зустріч між “Місячними зірками” та “Селесау” в фінальних частинах чемпіонатів Європи. У трьох попередніх матчах португальці неодмінно перемагали, причому кожного разу всуху – 1:0 на Євро-1996 (забив центральний захисник Фернанду Коуту) і 2:0 на Євро-2000 (дубль Нуну Гомеша) та Євро-2008 (Пепе, Рауль Мейрелеш). Також нещодавно Португалія виграла у Туреччини матч плей-оф за вихід на ЧС-2022 – 3:1. А у далекому 1965 році здобула ще дві перемоги в кваліфікації до мундіалю в Англії. Тобто до сьогодні всі офіційні поєдинки між португальцями та турками завершилися перемогами “Селесау”. “Місячні зірки” у свою чергу одного разу виграли товариський матч у Лісабоні перед Євро-2012.

Туреччина

Команда Вінченцо Монтелли відверто не радувала власних вболівальників до старту на Євро-2024. У березні поточного року турки програли контрольні матчі збірним Угорщини (0:1) та Австрії (повний провал – 1:6), а у червні розписали бліду нульову нічию з Італією і поступилися 1:2 полякам. Втім, ці самі вболівальники та й гравці збірної Туреччини випромінювали оптимізм та впевненість у власних силах перед початком чемпіонату Європи.

Стартували “Місячні зірки” з поєдинку проти збірної Грузії, дебютанта великих футбольних турнірів і відвертого аутсайдера (на папері) групи F. Команда Вінченцо Монтелли була очевидним фаворитом цього матчу і таки здобула в ньому перемогу з рахунком 3:1, але далася ця перемога туркам дуже й дуже непросто. При цьому багато хто відзначає, що на даний момент це взагалі був найкращий матч чемпіонату за безліччю параметрів, в тому числі й за драматургією та інтригою. В середині 1-го тайму суперники обмінялися голами – на розкішний гол Мюлдюра грузини відповіли голом Мікаутадзе. В середині 2-го переможний, як виявилося, м’яч розкішним дальнім ударом забив Арда Гюлер, а вже у компенсований час, після того як грузини змарнували кілька чудових нагод відігратися, Керем Актюркоглу втік на побачення з порожніми воротами і встановив остаточний рахунок у зустрічі.

Португалія

Команда Роберто Мартінеса від самого початку вважалася очевидним фаворитом групи F. “Селесау” блискуче провел відбір, вигравши всі 10 поєдинків, хоча й група у них була доволі слабенька. Але в розпорядженні іспанського тренера португальців наразі є багато зірок світового класу, яким до снаги вирішувати найвищі задачі. Втім, контрольні матчі в поточному році виявили низку проблем збірної Португалії, однак над їх виправленням Роберто Мартінес, гадаю, активно попрацював. Принаймні перший матч команди на Євро показав її величезний потенціал.

Так, у чехів “Селесау” виграли всього лише з різницею в один гол, причому забили переможний м’яч на останніх хвилинах компенсованого часу. Зробили його гравці, які за кілька хвилин до того вийшли на поле – організував гостроту Педру Нету, а забив Франсішку Консейсау, для якого цей гол став дебютним за збірну. Попри ось таку драматургію поєдинку збірна Португалії протягом матчу мала тотальну перевагу над збірною Чехії, але якимось дивом вона довго не конвертувалася в забиті м’ячі. При цьому суперник максимально несподівано повів в рахунку в середині 2-го тайму, забивши ледь не в першій більш-менш осмисленій атаці. Згодом чехи допомогли португальцям відігратися – автогол вигадали воротар Станек та центрбек Гранач – а потім вже тиск “Селесау” приніс свої плоди у компенсований час.

Максимович Назар

Recent Posts

Дніпро-1 заборгував Кучеру майже 200 тисяч доларів

Фінансові проблеми у «Дніпрі-1» не тільки призвели до трансферних банів, а й поставили клуб на…

6 хв. ago

Роналду встановив унікальний антирекорд Євро

1 липня відбувся матч 1/8 фіналу Євро-2024 між збірними Португалії та Словенії. Основний час гри…

10 хв. ago

Діогу Кошта – найкращий гравець матчу Португалія – Словенія

Оголошено найкращого гравця матчу Португалія — Словенія.Читати далі

13 хв. ago

Рональд Куман: Ми сприймаємо Румунію дуже серйозно і знаємо, що маємо зіграти краще, ніж у попередньому матчі

Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман поділився очікуваннями від матчу 1/8 фіналу Євро-2024 проти Румунії. Слова…

16 хв. ago

Матьяж Кек: Сподіваюся, що цей турнір стане відправною точкою для майбутнього словенського футболу

Головний тренер збірної Словенії Матьяж Кек дав коментар після програного у серії пенальті матчу своєї збірної…

34 хв. ago

Журналіст The Telegraph: Великі клуби хотіли арендувати Мудрика у січні

Журналіст у підкасті London is Blue розповів про спроби колективів запросити до себе українського вінгера.Читати…

37 хв. ago