Артем Федецький: У нас є ще два матчі, тому давайте не будемо запускати хейт

Ексгравець збірної України Артем Федецький прокоментував поразку нашої національної команди в матчі з Румунією (0:3) у першому турі групового раунду Євро-2024.

“Розумію, що це за матчі, коли готуєшся на одне, а виходить кардинально зовсім інше. Розумію зараз стан гравців. Емоції – ніби сам грав, програв, злість сама на себе. Думаю, таке має бути у гравців. Неприємно ж, дуже неприємно. Зараз може политися багато критики, до цього теж потрібно бути готовим.

Але, як не крути, у нас є ще два матчі. Хоча ми весь час говоримо, що в нас два матчі, потім ще один. Але з усім тим: давайте не будемо запускати хейт. Тому що в нас у людей є така погана риса, що якби виграли, то одразу сказали б, що треба розібрати по топ-клубах Європи.

Ну склалося, як склалося. Думаю, хлопці також налаштовувалися на позитивний результат. Але є те, що є. Тут навпаки зараз потрібно більше згуртовуватися, об’єднатися всім разом. У нас не повинна бути команда зірок – у нас повинна бути команда-зірка роботяга.

Хочу зробити комплімент Румунії. Вони просто шикарно відіграли, незважаючи на тотальну перевагу на хвилині 20, десь більше ніж у 5 разів у наших було передач. Але, на жаль, було мінімум гольових моментів, але намагалися де-небудь розкрити потужний захист суперника. Ну, не виходило десь.

Думаю, це більше робота для тренерів проаналізувати, чому так вийшло. Звичайно, не хочеться говорити, що румуни – збірна не сильна. Хороша збірна, вони показали себе єдиним колективом, чого не вистачало нашим футболістам.

Думаю, є два матчі, де потрібно взяти свободу в кулак. Сісти, поговорити, розібратися. І в наступному матчі показати зуби, характер, що ми дійсно одна команда. Зробити правильні висновки і рухатися далі. Два матчі в нас є, як не крути”, – сказав Федецький.

Свій наступний матч збірна України проведе 21 червня проти збірної Словаччини в Дюссельдорфі. У разі другої поразки поспіль її шанси на вихід до плей-оф будуть мінімальними.

Максимович Назар

Recent Posts

Іван Гашек: Ми приїхали сюди з метою вийти з групи

Збірна Чехії має одне очко після поразки від Португалії та нічиєї з Грузією. Перемога у…

1 годину ago

Група C повторила ганебний рекорд квартету України на Євро-2016

Збірні Англії, Данії, Сербії та Словенії повторили рекорд за найменшою сумарною кількістю голів у групі…

2 години ago

Роберто Мартінес: Суперники в 1/8 фіналу для нас не важливі: вони будуть важливі в день наступного матчу

Головний тренер збірної Португалії Роберто Мартінес поділився очікуваннями від матчу 3-го туру групового етапу Євро-2024 проти національної…

2 години ago

Пікфорд встановив воротарський рекорд збірної Англії

Учора збірна Англії в третьому турі групового етапу Євро-2024 зіграла внічию 0:0 зі Словенією.Читати далі

2 години ago

Офіційно: Шахтар попрощався із еквадорським легіонером

Як повідомляє офіційний сайт Шахтаря, 20-річний півзахисник Деніль Кастільо переходить у датський Мідтьюлланн.Читати далі

2 години ago

Роман Григорчук покинув Чорноморець і підписав контракт з іноземним клубом

Український тренер Роман Григорчук очолив Нефтчі. Як повідомляє прес-служба азербайджанського клубу, фахівець підписав контракт на…

2 години ago