Юрій Вірт: Гру з Румунією провалила вся команда на чолі з головним тренером

Відомий український тренер Юрій Вірт поділився враженнями від першого матчу збірної України на Євро-2024, у якому українці програли збірній Румунії (0:3).

– Які ваші враження від матчу?

– Негативні, звичайно. Була надія, що збірна України зможе перемогти команду Румунії. Можна сказати, що рахунок 3:0 – несподіваний, ми не на те розраховували, але я вважаю, що з тією грою, яку продемонструвала збірна України, – він закономірний.

Я розумію, що зараз буде дуже багато критики футболістів, тренерського штабу. Її потрібно прийняти, проаналізувати, зробити правильні висновки і рухатися далі. Нічого страшного не сталося. Заслужену поразку збірної України можна сказати, що команда вийшла непідготовленою на цей матч.

– Як команда непідготовлена? Тактично, фізично?

– Я розумію, що є індивідуальні помилки футболістів. Плюс те, що я бачив, мабуть, багато було сказано їм, що команда сильніша індивідуально. Було багато написано, що ця збірна – одна з найкращих збірних в історії України. Напевно, футболісти це читали і хотіли лише завдяки класу перемогти збірну Румунії.

Ми бачимо, що сьогодні відіграє велику роль у футболі швидкість, а на тій швидкості, на якій працювала збірна України, неможливо було сьогодні обіграти збірну Румунії. Не було індивідуальної швидкості, команда довго пересувала м’яч, практично всі зони були закриті.

Те, що ми бачили по телевізору, а ми не все бачили, тому що не показували, ми практично не створили гольові моменти, все було перекрито. Потрібно робити аналіз, тому що на таких швидкостях нам важко, нам не вистачає креативних дій, особливо коли збірна Румунії поставила такий масований захист, тому ми не створили гольові моменти, удари по воротах.

– Румунія підготувалася краще до матчу з нами?

– Як показала гра – так, однозначно. Можу сказати, що потрібно відзначити особисті помилки. Ті голи, які ми пропустили, перші два голи – ми подарували. А потім, на куражі, Румунія забила 3 голи, гра закінчилася. Дуже багато індивідуальних помилок

– Лунін, це його помилки були критичними?

– Потрібно говорити те, що ми бачили. 2 голи, перший і другий – це воротарські голи. У першому м’ячі ми не знаємо, чи була це установка головного тренера, чи виходити через білд-ап, короткими передачами. Ми побачили втрату, нас одразу покарали за це. Треба грати надійніше, щоб не було таких помилок і пропущених голів.

Другий гол – це помилка Луніна. Він бачив удар, як видно з картинки, м’яч пройшов під руками – це явна помилка Луніна. 2 результативні помилки – це багато. На такому рівні важко відіграватися.

– Може, скажете про когось іще?

– Ці помилки були явними. Вистачало помилок у захисті, браку. Можемо сказати, що самовпевненість зіграла свою роль, у гру ми були фаворитами, переможцями, а виявляється, що імена не грають – грають команди. Перемагає та команда, яка краще готова, менше помиляється на футбольному полі.

– Гру провалили як футболісти, так і тренерський штаб?

– Звичайно, вся команда на чолі з головним тренером. Ми не можемо критикувати тільки тренера або тренерський штаб. Усі зробили велику кількість помилок. Склад від тренера був прогнозований, усі віддавали перевагу. Психологічно були не готові до матчу. Мені здалося, що вони були самовпевнені. Не впевненими в собі, а самовпевненими плюс індивідуальні помилки.

Команда разом прийме цю критику, вона має впоратися з цим, проаналізувати. Вважаю, що в матчі зі Словаччиною буде інший склад.

Максимович Назар

Recent Posts

Офіційно: Шахтар попрощався із еквадорським легіонером

Як повідомляє офіційний сайт Шахтаря, 20-річний півзахисник Деніль Кастільо переходить у датський Мідтьюлланн.Читати далі

13 секунд ago

Роман Григорчук покинув Чорноморець і підписав контракт з іноземним клубом

Український тренер Роман Григорчук очолив Нефтчі. Як повідомляє прес-служба азербайджанського клубу, фахівець підписав контракт на…

8 хв. ago

Джерело: Динамо все ж таки зуміло домовитися про оренду Себальоса

Динамо домовилося про перехід центрального захисника Форталези Брайана Себальоса, стверджує журналіст Ігор Бурбас.Читати далі

10 хв. ago

З двома форвардами і без Мудрика: збірна України назвала стартовий склад на матч проти Бельгії

Українська асоціація футболу оприлюднила офіційний склад збірної України на матч третього туру чемпіонату Європи-2024, в якому команда Сергія…

16 хв. ago

Німеччина залишилася без основних центральних захисників перед 1/8 фіналу Євро-2024

Центральні захисники збірної Німеччини Антоніо Рюдігер і Джонатан Та не допоможуть "Бундестім" у матчі 1/8…

18 хв. ago

Кроос став рекордсменом чемпіонатів світу та Європи

Після недільної нічиєї 1:1 зі Швейцарією півзахисник збірної Німеччини Тоні Кроос став рекордсменом чемпіонатів світу…

4 години ago