Євро-2024. Румунія – Україна – 3 : 0. “Найкраща збірна всіх часів” обі###лася по повній

Збірна України під керівництвом Реброва зазнала розгромної поразки від Румунії в першому турі Євро-2024.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група E. 1-й тур.

Румунія – Україна – 3:0

 Голи: Станчу, 30, Р. Марін, 53, Дрегуш, 57

 Попередження: Р. Марін, 79 – Конопля, 68

Румунія: Ніце – Банку, Бурке, Дрегушін, Раціу – М. Марін (Рус, 75) – Коман (Міхейле, 62), Станчу (Раковіцан, 87), Р. Марін, Ман (Хаджі, 62) – Дрегуш (Пушкаш, 76).

Запасні: Молдован, Тирновану, Неделчару, Алібек, Чікилдеу, Олару, Могош, Сореску, Бирліджа, Шут.

Україна: Лунін – Зінченко, Матвієнко, Забарний, Конопля (Тимчик, 72) – Шапаренко (Яремчук, 62), Степаненко (Бражко, 62), Судаков (Маліновський, 83) – Мудрик, Довбик, Циганков (Ярмоленко, 62).

Запасні: Бущан, Трубін, Сваток, Таловєров, Сидорчук, Миколенко, Зубков, Бондар, Ванат, Михайліченко.

Арбітр: Гленн Нюберг (Сетер, Швеція).

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен, Німеччина).

Головний тренер збірної України Сергій Ребров стартовим складом підопічних на перший поєдинок на Євро-2024 трохи здивував. Місце у воротах зайняв Лунін, пару центральних захисників склали Матвієнко і Забарний, зліва розташувався Зінченко, праворуч – Конопля. В опорній зоні позиції зайняли Шапаренко і Степаненко, перед ними розташувався Судаков. Місце лівого вінгера зайняв Мудрик, правого – Циганков, позиція в атаці дісталася Довбику.

UEFA

Ціна матчу була дуже висока. Цьому зайве підтвердження було отримано вже на перших секундах, коли румуни у своїй першій атаці неабияк перемудрили і м’яч на рівному місці втратили, що дозволило українцям провести швидку атаку у відповідь. Могло бути небезпечно біля воріт Ніце, але Мудрик зіграв недостатньо мудро і з продовженням, або ж завершенням сильно затягнув.

На щастя, з нервозністю гравці обох команд впоралися швидко і за повною програмою занурилися в перипетії боротьби на полі. Українці домоглися контролю над м’ячем і влаштувалися перед румунським штрафним. Суперник великими силами захищався і контратакував. На 8-й хвилині запам’ятався удар здалеку у виконанні Комана – Лунін зіграв спокійно і надійно.

Продовжуючи контролювати гру, українці вперше за гру грамотно пристрілилися до володінь Ніце тільки на 22-й хвилині. Довбик із 22 метрів пробив сильно, але вище поперечини, коли пішла атака другим темпом після кутового. До слова, на той момент гравці збірної Румунії виконали лише 39 передач, що свідчило про відсутність у них контакту з м’ячем – показник в українців був у 2,5 раза вищим.

На 29-й хвилині футболісти збірної України поплатилися за… надмірне домінування. Матвієнко під тиском віддав поганий пас назад Луніну, а той вибив уперед ще гірше – сталося перехоплення у виконанні Мана. Далі м’яч відправили в центр під удар Станчу, який із 21 метра поклав сферу як рукою в дальній лівий верхній кут 1:0…

UEFA

Через 7 хвилин допомогти українцям відігратися міг Дрегушін. Однак автогол після силового кросу справа від Мудрика не відбувся – м’яч від голови захисника залишив поле над поперечиною. На 38-й хвилині майже схожий момент виник біля воріт Луніна, коли від коліна Степаненка після удару Мана ледь не стався гол. За секунди поперечина зіграла за Луніна і Ко після навісу від Станчу.

У час, що залишився до перерви, гравці збірної України робили спробу за спробою розкрити оборону румунів. Однак ті діяли чіпко і надійно, що дало їм змогу завершити перший тайм із форою.

Українці, до слова, до перерви не виконали жодного удару в площу воріт Румунії. Всього ж вони зробили 4 спроби потурбувати Ніце. Невідомо, чи акцентував Ребров у роздягальні увагу підопічних на цьому моменті, але з поновленням гри вони одразу ж взялися покращувати статистику. Не пощастило Судакову, незабаром нічого не змогли по черзі придумати той самий Судаков і Мудрик. А на 53-й хвилині румунам вдалася контратака, крапку в якій дальнім ударом поставив Резван Марін. 2:0… Лунін був закритий партнерами і на удар своєчасно не зреагував.

UEFA

Гравці збірної Румунії, забивши другий гол, просто оскаженіли, помчали вперед вкрай окрилені і на 57-й хвилині досягли успіху втретє. Ман справа віддав у центр ідеально комфортно для Дрегуша. 3:0…

Сергій Ребров заради змін у грі підопічних тут же випустив на поле Ярмоленка, Бражка і Яремчука, які замінили Циганкова, Степаненка і Шапаренка. Із другим нападником у складі українці перейшли на схему 4-4-2. Ставка була на атаку. Була…. Лише на 77-й хвилині зусиллями Судакова здалеку «синьо-жовті» відзначилися першим прицільним ударом – Ніцє у стрибку м’яч забрав. Своєчасно стрибнув румунський голкіпер за м’ячем і через 3 хвилини, коли після серії рикошетів м’яч міг залетіти в ціль під дальню стійку.

UEFA

Українці до самого фінального свистка йшли вперед. Вірніше, прагнули до цього, але не завжди втілювали в життя на полі те, чого хотіли. Від одного лише бажання голи прийти не могли….

Після поразки від Румунії завдання виходу збірної України з групи в плей-офф Євро-2024 ускладнилося. 21 червня гра зі Словаччиною. Ще одна осічка стане своєрідним достроковим прощанням із євротурніром.

 

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Екс-капітан Колоса увійшов до тренерського складу команди

Екс-гравець "Колосу" Вадим Мілько переведений до тренерського штабу першої команди з Ковалівки, де буде працювати…

12 хв. ago

УПЛ. Використали чисельну більшість – Олександрія у більшості перемогла Лівий Берег

У сьомому турі УПЛ Олександрія приймала дебютанта елітного дивізіону "Лівий Берег". Господарі поля намагалися продовжити…

15 хв. ago

Перша ліга. Переможну серію продовжено – Агробізнес обіграв Епіцентр

Безумовно, це була найбільш очікувана гра восьмого туру Першої ліги. Лідер групи А приймав другу…

17 хв. ago

Динамо – Рух: стартові склади матчу 7-го туру УПЛ

Динамо прийматиме Рух в рамках 7-го туру УПЛ.Читати далі

36 хв. ago

АПЛ. Вест Хем розгромно поступився Челсі – Мудрик залишився на лаві запасних

Нестабільність — наше все. Такий девіз у обох команд-учасників сьогоднішнього матчу. Сезон розпочався нерівно, втім…

1 годину ago

Перша ліга. Невдалий дебют Вірта – Нива зазнала поразки від Поділля

У Хмельницькому у якості головного тренера "Ниви" дебютував Юрій Вірт. Читати далі

1 годину ago