Categories: Євро-2024

Бельгія – Словаччина: анонс матчу Євро-2024

Чемпіонат Європи 2024. Група Е
17.06.2024. “Дойче Банк Парк” (Франкфурт)
Бельгія – Словаччина. 19:00
Головний арбітр: Халіл Умут Мелер (Туреччина)
Пряма трансляція: MEGOGO Футбол 1

Бельгія

Команда Доменіко Тедеско – у чудовій формі. 15 матчів поспіль бельгійці не програють. А це, до слова, ще з Чемпіонату світу-2022. Враховуючи, що тоді збірну очолював Роберто Мартінес, можемо зрозуміти, що нинішній коуч Тедеско гіркий смак поразок поки не відчував.

Кваліфікацію до Євро команда подолала дуже непогано, посівши 1-ше місце у групі з Австрією, Швецією, Азербайджаном і Естонією. 6 перемог, 2 нічиї, багато забивали, мало пропускали – завдання виконано майже бездоганно. Цікаво, що перед стартом чемпіонату Європи Бельгія вирішила не спарингуватися із сильними опонентами. Майже без особливих зусиль перемогли Чорногорію (2:0) та просто розтрощили Люксембург (3:0). Так, рахунок не такий великий, але міг бути дуже непристойним.

Тедеско має кілька проблем зі складом. Під питанням захисники Томас Меньє та Аксель Вітсель, котрі травмувалися у контрольних іграх. Великою втратою є відсутність на турнірі голкіпера Тібо Куртуа. Офіційна причина – дати можливість тому відпочити, повністю відновитися від травми та добре підготуватися до нового сезону. Хоча ЗМІ мають іншу версію – нібито у гравця конфлікт із тренером. Також у заявку на Євро не потрапили Леандер Дендонкер, Міші Батшуайї, Алексіс Салемакерс і Ханс Ванакен. Як для Бельгії – дуже значимі гравці, однак Тедеско вирішив обійтися без них.

Словаччина

Для Словаччини участь у фінальній частині Євро – вже успіх. Бо долати кваліфікації чи то Чемпіонату світу, чи то Чемпіонату Європи не завжди виходить. Найбільше досягнення – 1/8 фіналу. Немає ніяких передумов, що цьогоріч словаки поб’ють свій рекорд, адже виглядають на папері ледве не аутсайдерами групи.

“Класно, що всі вважають Словаччину аутсайдером групи. Нам втрачати нічого, ми можемо грати спокійно. А ось наші суперники по групі гратимуть під тиском, від них у кожному матчі не чекають нічого, окрім перемоги, — будь-який інший результат буде розцінений як провал. Тож мені подобається бути аутсайдером. З малого можна отримати багато чого”, — сказав півзахисник збірної Словаччини Станіслав Лоботка. Щось в цьому є. У будь-якій ситуації потрібно шукати переваги.

Збірну очолює італієць Франческо Кальцона. Тут у нього виходить набагато більше, ніж у “Наполі”. “Соколи” впевнено вийшли з групи під час Кваліфікації. Першими стали португальці, другими – підопічні Кальцони, а далі розташувалися менш імениті Люксембург, Ісландія, Боснія і Герцоговина та Ліхтенштейн. Словаччина двічі програла лише Португалії, а це означає, що показала свій максимум.

Перед Євро команда провела 2 контрольні гри. Якщо на розгром Сан-Марино (4:0) можна навіть не звертати уваги, то знищення Уельсу з таким же рахунком – несподіваний результат. Навіть попри те, що “дракони” грали експериментальним складом.

Кадрових проблем немає. Голкіпер Дубравка, захисник Шкріняр і півзахисники Лоботка-Куцка мають стати лідерами команди, які допоможуть у хорошому виступі. На них розраховують усі словаки.

Останні 3 матчі

Останні 3 зустрічі Бельгії:

08.06. Бельгія – Люксембург 3:0 (Контрольний матч)
05.06. Бельгія – Чорногорія 2:0 (Контрольний матч)
26.03. Англія – Бельгія 2:2 (Контрольний матч)

Останні 3 зустрічі Словаччини:

09.06. Словаччина – Уельс 4:0 (Контрольний матч)
05.06. Словаччина – Сан-Марино 4:0 (Контрольний матч)
26.03. Норвегія – Словаччина 1:1 (Контрольний матч)

Останні очні зустрічі:

2013. Бельгія – Словаччина 2:1 (Контрольний матч)
2006. Словаччина – Бельгія 1:1 (Контрольний матч)
2002. Бельгія – Словаччина 1:1 (Контрольний матч)

Максимович Назар

Recent Posts

Канада мінімально обіграла Перу на Копа Америка

У ніч із 25 на 26 червня в американському місті Канзас відбувся матч 2-го туру…

5 години ago

Саутгейт: Добре, що виграли групу – це дасть легшого суперника

На фініші групової стадії “три лева” розписали нічию зі словенцями. Гарет Саутгейт задоволений результатом та…

5 години ago

Визначилася друга пара 1/8 фіналу Євро-2024

Стала відома друга пара 1/8 фіналу Євро-2024 з футболу. Другого за ліком чвертьфіналіста турніру визначатимуть…

5 години ago

Міхал Пробеж: Я хотів би подякувати вболівальникам за те, що вони сьогодні виявили активність, незважаючи на те, що ми вилетіли

Увечері 25 червня відбулися матчі 3 туру групи D Євро-2024. Франція та Польща зіграли внічию…

5 години ago

Данія зіграла внічию зі Сербією і лише за додатковими показниками випередила Словенію

Відбувся поєдинок 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи, в якому зустрічалися збірні Данії та Сербії.Читати…

11 години ago

Англія зіграла внічию зі Словенією і стала переможцем групи С

25 червня, відбувся поєдинок 3 туру групового етапу Євро-2024 в групі С, в якому гратимуть…

11 години ago