Categories: Євро-2024

Румунія – Україна: анонс матчу Євро-2024

Перший тур групи E, Євро-2024
Понеділок, 17-е червня
Мюнхен, “Альянц Арена”
Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)
Румунія 16:00 Україна
відеотрансляція: MEGOGO, Megogo Футбол 1, Суспільне

Румунія: останні новини

Румунія не проводила офіційних матчів аж з минулого листопада. Саме тоді команда Едуарда Йорданеску в останньому турі кваліфікації на своєму полі мінімально здолала Швейцарію та забепечила собі путівку на Євро-2024, сенсаційно вийшовши з першого місця групи, у якій не було жодного гранду.

Після того “трикольорові” провели чотири контрольні спаринги: два у березні і два у червні. Результати, м’яко кажучи, не вражає. Весною була нічия з Північною Ірландією (1:1) та поразка у результативну матчі від представника Латинської Америки – Колумбії (2:3).

В свою чергу, вже перед самим форумом у Німеччині румуни розписали дві досить безійдені нульові нічиї – з далеко не найсильнішими збірними Болгарії та Ліхтенштейну. Навіть сам Мірча Луческу був незадоволений вибором команд для підготовки до Євро. За словами колишнього тренера донецького “Шахтаря” та київського “Динамо” гра проти команди (прим. – Ліхтенштейн), яка не проходить центр поля не є показовою.

Проте, знову ж таки, це лише товариські ігри. Тому, сильно акцентувати увагу на цих виступах не варто, тим більше робити з них остаточні висновки. Румунія – крепкий горішок та типовий представник європейських команд другого ешелону. Це добротна збірна, яка насамперед робить ставку на надійну гру у захисті та контратаки. Це і підтвердує статистика відбору до цього ЧЄ. За 10 матчів румуни пропустили лише 5 (п’ять!) м’ячів, хоч і при цьому вразили ворота суперника лише 16 разів.

Орієнтовний склад збірної Румунії: Молдаван, Раціу, Дрегушин, Раковіцан, Банку, Марін, Сореску, Станчу, Олару, Коман, Дрегуш.

Україна: останні новини

Три контрольні матчі в рамках підготовки до цього Євро вийшли максимально різними. З німцями ми більшість ігрового часу відбивалися, хоч і показали хорошу організацію в обороні та зуміли зберегти свої ворота “сухими”. Проти Польщі “синьо-жовті” зіграли експериментальним і по суті резервним складом, який не виправдав себе – у підсумку поразка з рахунком 1:3. А з молдованами, які відверто є значно нижчими за класом, підопічні Сергія Реброва вийшли основою та покуражились, хоча і при цьому післясмак від тріумфу зіпсувала травма Віталія Миколенка.

Тому, важко скласти якусь чітку картину з цих товариських ігор. У нас точно є певний клас, але і вистачало у цих спарингах сумбуру. Проте, це лише була підготовка. Були дуже хороші аспекти, як наприклад вихід з-під пресингу чи швидкий перехід з оборони в атаку. Однак, траплялися і конкретні провали. Зокрема, тут насамперед мова йде баланс у різних зонах, тобто його відсутність.

Скоріше за все, варто очікувати, що по позиції фулбека “ірисок” замінить інший представник АПЛ – Олександр Зінченко. На всіх інших ж місцях у ростері навряд чи будуть інтриги. Крім однієї, цілком можливо, що Сергій Станіславович може випустити саме Романа Яремчука в основі, а не Артема Довбика.

Ми підходимо до цієї гри на правах фаворита. І абсолютно логічно, що якщо ми хочемо доводити свій статус головного претендента на другу позицію у своєму квартеті, то повинні забирати три очки з румунами. Ніхто не каже, що буде легко – безперечно, це великий форум і тут всі вміють грати у футбол. Однак, кого кого, а команду Едуарда Йорданеску ми повинні по спортивному поважати, але точно не боятися та робити ставку на власні сильні сторони.

Орієнтовний склад збірної України: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Зінченко, Степаненко, Судаков, Шапаренко, Циганков, Мудрик, Довбик.

Румунія – Україна. Особисті зустрічі

Це буде перший по офіційний поєдинок в історії очних протистоянь румунів та українів. До цього “трикольорові” та “синьо-жовті” провели між собою 6 товариських матчів.

Загальна статистика з невеличкою перевагою на стороні збірної Румунії. Восстаннє ці команди пересікалися у далекому 2016-му році – тоді у результативній грі перемогу вирвали саме україні.

Статистика очних поєдинків:

  • Перемоги: 3 – 2
  • Забиті м’ячі: 14 – 10
  • У середньому голів за матч: 2.33 – 1.67
  • Найбільша перемога: 4:1 – 3:4
Максимович Назар

Recent Posts

Канада мінімально обіграла Перу на Копа Америка

У ніч із 25 на 26 червня в американському місті Канзас відбувся матч 2-го туру…

5 години ago

Саутгейт: Добре, що виграли групу – це дасть легшого суперника

На фініші групової стадії “три лева” розписали нічию зі словенцями. Гарет Саутгейт задоволений результатом та…

5 години ago

Визначилася друга пара 1/8 фіналу Євро-2024

Стала відома друга пара 1/8 фіналу Євро-2024 з футболу. Другого за ліком чвертьфіналіста турніру визначатимуть…

5 години ago

Міхал Пробеж: Я хотів би подякувати вболівальникам за те, що вони сьогодні виявили активність, незважаючи на те, що ми вилетіли

Увечері 25 червня відбулися матчі 3 туру групи D Євро-2024. Франція та Польща зіграли внічию…

5 години ago

Данія зіграла внічию зі Сербією і лише за додатковими показниками випередила Словенію

Відбувся поєдинок 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи, в якому зустрічалися збірні Данії та Сербії.Читати…

11 години ago

Англія зіграла внічию зі Словенією і стала переможцем групи С

25 червня, відбувся поєдинок 3 туру групового етапу Євро-2024 в групі С, в якому гратимуть…

11 години ago