Борусія М – Україна: анонс товариського матчу

11 травня, 21-45. Менхенгладбах, стадіон “Боруссія-Парк”
ТВ: канали “Індиго TV” та “Футбол 1”

“Боруссія” Менхенгладбах:

Що потрібно знати про майбутнього суперника української збірної? Цьогорічний сезон колектив Аді Хюттера провів нестабільно. Після кампанії 2019/20, коли “лошата” стали четвертими, поступово почався занепад команди. Сезон 2020/21, навіть попри плей-офф ЛЧ, був дуже далеким від слова “ідеальний” – восьмий рядок у чемпіонаті. У цьому ж усе ще гірше – десяте місце та жодного шансу на єврокубки.

Ймовірно, ви пам’ятаєте “Боруссію”, яка поглумилася з “Шахтаря” півтора року тому, вигравши за сумою двох зустрічей з рахунком 10:0. З того часу багато чого змінилося – тренер, ігрова схема, манера гри. “Гладбах” продовжує намагатися грати в атакувальний футбол, проте катастрофічна оборона руйнує навіть найдобріші наміри – 60 пропущених у 33-х турах говорять самі за себе.

Враховуючи, що після України колектив Хюттера проведе останній формальний матч у чемпіонаті, цілком можлива невелика ротація складу у середу. Припустимо, що з’являться як молоді гравці, так і досвідчені. Можливий вихід Маттіаса Гінтера, який улітку приєднається до “Фрайбурга”.

Україна:

Минуло майже пів року з моменту останнього матчу “синьо-жовтої” збірної. 16-го листопада 2021-го колектив Петракова вирушив на виїзд до Боснії, де у разі успішного результату закріплювався на другій позиції у своїй непростій групі відбору на Чемпіонат світу. Провівши дуже добротний двобій, Україна по ділу обіграла прямого конкурента з рахунком 2:0, залишившись у боротьбі за вихід на Чемпіонат світу.

У листопаді 2021 року Олександр Петраков пішов на радикальний крок. Він почав ламати догмати свого стилю, відмовившись від гри в три центрбеки та повернувши схему 4-3-3, яку раніше прищеплював Андрій Шевченко. Як результат – два якісні поєдинки проти Боснії та Болгарії, які довели правильність рішення нашого наставника.

Щодо нинішнього складу. У збірній немає легіонерів, які завершують сезон у своїх клубах, а представники УПЛ, які прибули до Словенії, знаходилися в абсолютно різній формі. Поки “Шахтар” та “Динамо” катали благодійний тур, решта залишалися в Україні та майже не тренувалася. Крім цього, є явна проблема на правому крилі атаки – Ярмоленко наразі недоступний, а Гуцуляк та Циганков травмовані. Швидше за все, доведеться кликати на допомогу універсального Караваєва.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago