Йожеф Сабо склав символічну збірну України усіх часів

Екс-тренер “синьо-жовтих” Йожеф Сабо назвав свою одинадцятку найкращих гравців, які коли-небудь грали за національну команду.

Воротар. Однозначно Шовковський. Він грав у мене в Динамо і збірній, я бачив його щодня, як він працює і прогресує. Саша у мене виріс у справжнього воротаря. Лунін тільки починає. Потенціал у нього великий, але якщо він залишиться в Реалі, то може пропасти. При Куртуа він грати точно не буде. Андрію потрібно шукати новий клуб після хорошого сезону в Реалі. А щодо Пятова – це просто воротар середнього рівня.

Лівий захисник. Несмачний був хороший, зараз Миколенко непоганий, показує характер, молодий, грає в сильному чемпіонаті. Мій вибір – Миколенко.

Центральні захисники. Без варіантів – Головко. Він довго грав в основі, був дисциплінованим і жодних нарікань у мене до нього ніколи не було. Головко дуже класно грав один в один і міг перекрити повітря будь-якому топ-нападнику. Другий мій вибір – Ващук, який у мене грав ліберо. Ващук виконував усі мої вимоги, прекрасно страхував, але трохи поступався у швидкості. Забарний хороший захисник, але його кар’єра тільки починається.

Правий захисник. Лужний перевершив усіх на цій позиції. Лужний – це кінь! Він атакував з флангу, віддавав гольові передачі, при цьому встигав повертатися назад. Швидкий, злий, і найголовніше – його всі слухалися. Лужний був як граючий тренер. Не дарма його Венгер в Арсенал забрав.

Опорник. Я назву Бражка, мені він дуже подобається. Це універсальний півзахисник, який вміє робити все. Він хороший у підстраховці і відборі, у нього є удар і бачення поля. Раніше в нас таких гравців не було. Упевнений, що Бражко гратиме в Європі, у цього хлопця велике майбутнє.

Центральний півзахисник. Я би поставив Максимова. Це був чудовий гравець, як і Михайленко. Вони виконували всі вимоги, були фізично здоровими і хорошими, як у відборі, так і в атаці. Маліновський мені теж подобається, але останнім часом він здав. Можливо, далася взнаки психологія і часті переходи з команди в команду.

Лівий півзахисник. Коноплянка свого часу був хороший, я виберу його. Зараз Мудрика в Англії навчили відходити назад, він почав відбирати. Я дуже здивований, тому що в Шахтарі він цього не робив. Чекаємо від Мудрика кращої гри.

Правий півзахисник. Я виберу Ярмоленка. Прекрасний футболіст! Зміщувався з флангу в центр, пробивав, відмінно взаємодіяв із партнерами. Не дарма його Борусія Д купила. Чому Ярмоленко не заграв у Європі? Мені здається, наші футболісти психологічно ламаються, коли переходять у закордонні клуби. Там зовсім інше ставлення. Ми брали футболістів на два дні на базу перед грою, готували їх, розмовляли, а там у день гри приїхали, зробили зарядку і вже матч. У чому Ярмоленко кращий за Циганкова? Циганков робить усе те саме, що і Ярмоленко, він теж прекрасний футболіст, просто Андрій почав це робити першим.

Атакувальний півзахисник. Звичайно, Ребров! Це я склеїв Реброва і Шевченка в нападі. Сергій – забивний, режимний, ніколи не порушував дисципліни, все виконував. Також Ребров добре відпрацьовував в обороні, на відміну від того ж Шевченка.

Центрфорвард. Шевченко – № 1! Він міг пропасти, але я в нього вірив, і він став найкращим. Я не хочу багато згадувати про Андрія, бо він ображається. Шевченко, напевно, читав мої попередні інтерв’ю, де я розповідав, як доводилося його рятувати, і йому не сподобалися мої слова. Сподіваюся, пізніше він усвідомить, що був не правий”, – сказав Сабо в інтерв’ю Zbirna.com.

Нагадаємо, раніше Ярмоленко заявив, що нинішній склад збірної України найсильніший за всю історію команди.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

56 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

59 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

1 годину ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago