Categories: Трансфери

Шахтар розглядає можливість судового позову проти Тоттенгема через трансфер Соломона

Напередодні візиту на міжнародний саміт з питань миру в Україні в Швейцарії, який відбудеться 15 і 16 червня, Палкін розмовляв з Telegraph Sport на різні теми, в тому числі про перехід Манора Соломона з “Шахтаря” в “Тоттенгем” минулого літа.

Контракт Соломона з “гірниками” діяв до кінця 2023 року, але перейшов до “шпор” на правах вільного агента минулого літа після того, як ФІФА надала право всім футболістам, які не є громадянами України, що грають в цій країні, призупинити свої контракти на час конфлікту.

Призупинення контракту вийшло за рамки угоди гравця з “Шахтарем”, але український клуб вважає, що вони повинні були отримати відступні або принаймні отримати значний пункт про продаж у разі будь-якого майбутнього переходу вінгера Соломона з “Тоттенгема”. Після майже річних переговорів з директором “шпор” Ребеккою Кеплхорн, «Шахтар» завершив усі переговори і розглядає можливість звернутися до суду – так само як це було зроблено з “Ліоном” щодо Матеуса Тете, який переїхав до Франції на правах оренди, а потім приєднався до “Лестер Сіті” на правах оренди, за що, як стверджує Палкін, “ткачі” отримали гонорар.

“Я ставлюся дуже погано щодо “Тоттенгема”. Я не можу повірити, що такий клуб з величезною історією – не тільки європейського, а й світового рівня – може так себе поводити. З моєї точки зору, це неприйнятна поведінка. Вони скористалися війною. Можливо, якби це був дуже маленький клуб в Європі з невеликими грошима чи ще щось, я міг би це зрозуміти. Але “Тоттенгем”? Тоттенгем. Як таке можливо? Дуже дивно, що всі говорять, що ми одна футбольна сім’я, коли один з топклубів отримує гравця безкоштовно, а ринкова вартість цього гравця сягає 25 млн євро. Ми інвестували в цього гравця і розвивали цього гравця за таку вартість. Я навіть сказав “Тоттенгему”: “Хлопці, мені зараз не потрібні гроші за нього. Давайте матимемо якусь винагороду за продаж у майбутньому, наприклад, 30 чи 40 відсотків. Нам би цього вистачило”.

Але вони сказали: “Ні, ні, ми не можемо вам дати. Ми дамо вам 10 відсотків”. Я сказав: “Хлопці, це несерйозно”. Давати нам 10 відсотків – це неповага. Ви поводитеся не як футбольна сім’я. Ви поводитеся як грабіжник на вулиці. Це неправильно. Тому на цю мить ми побачимо наступні кроки. Ми припинили будь-які переговори з “Тоттенгемом”. Ми зосереджені на судовій справі проти “Ліона”, і ми побачимо результат, а після цього приймемо рішення про те, які кроки ми будемо робити проти “Тоттенгема”. У нас є кілька гравців, Вінісіус Тобіас в “Реалі” і Майкон в “Корінтіансі”. Ці клуби хотіли взяти наших гравців, але вони прийшли до нас і сказали: “Добре, ми можемо взяти їх безкоштовно, але ми не хочемо грати в ці брудні ігри”. Натомість вони запропонували оплатити оренду за цих гравців. “Реал Мадрид” взяв нашого гравця і заплатив нам за два роки. “Корінтіанс” зробив те саме. Бачите різницю між “Реалом” і “Тоттенгемом”? Керівництво “Реала” поводилося правильно, а як поводився “Тоттенгем”?”, – заявив генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін.

Додамо, що у цьому сезоні Манор Соломон провів лише 6 матчів у всіх турнірах за “шпор” (отримав травму меніска восени) та відзначився 2 результативними передачами.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

52 секунди ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

10 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

12 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

14 хв. ago