Олег Шелаєв: У Кишиневі, я вважаю, на поле вийде повністю оптимальний склад збірної України

Екс-півзахисник збірної України Олег Шелаєв оцінив товариський матч головної команди країни з Польщею (1:3), а також порозмірковував над наступними поєдинками.

– Вас здивував стартовий склад нашої команди у матчі проти польської збірної?

– Так і повинно було бути. Я поясню. Із найсильнішим нашим суперником при підготовці до Євро – німецькою збірною – вийшов основний склад. Ці хлопці мали відчути міць сильного опонента. Друга гра, проти польської збірної – це шанс перевірити наш резерв. Це ті футболісти, хто мало грає в національній збірній – Бущан, Таловєров, Бондар і Сидорчук. А ось у Кишиневі, я вважаю, на поле вийде повністю оптимальний склад.

– Така поразка може створити напругу Сергію Реброву та його тренерському штабу?

– Він побачив і добрі, позитивні моменти, про що сказав у післяматчевому коментарі. Це було видно як у командній роботі, так і в індивідуальних діях. Добре діяв Довбик, наша атака створювала напругу біля воріт збірної Польщі. Ігровий ритм відчули запасні футболісти. Від цього треба відштовхуватись. Я думаю, що лише три гравці основи грали у Варшаві у стартовому складі. На мою думку, це Судаков, Довбик та Миколенко.

– З чим, на вашу думку, пов’язаний вибір збірної Молдови в заключному спарингу? Приціл на Румунію?

– Ні. Це слабша збірна, ніж ми. Їх треба обіграти перед чемпіонатом Європи, щоб із гарним настроєм готуватися до континентального форуму. Чи заб’ємо ми молдаванам багато м’ячів? Я не знаю.

– Чи зможе збірна України пошуміти на чемпіонаті Європи?

– Все залежить від першої та останньої гри у групі. З Румунією все вирішуватиметься. Важливо стартувати з перемоги та впевнено підходити до другої гри проти Словаччини. Словаки, можливо, програють у своїй першій грі бельгійцям. Тоді все буде у наших руках.

А ось із Бельгією буде складно. Ця збірна сама по собі сильна, а якщо нам потрібна буде потрібна лише перемога над ними для виходу з групи, буде непросто. Але, гадаю, шанси на вихід із групи у нас хороші. Не забуваємо, що окрім двох найкращих збірних, до 1/8 фіналу виходять і чотири найкращі треті команди у групі.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

3 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

33 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

37 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

45 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

47 хв. ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

49 хв. ago