Ігор Шуховцев: Лише Бущана звинувачувати у голах від Польщі не варто

Відомий голкіпер оцінив дії воротаря і захист збірної України у матчі з поляками.

Відомий у недалекому минулому голкіпер, а нині тренер Ігор Шуховцев дав оцінку кожному з трьох м’ячів, пропущених збірною України у товариському матчі з Польщею (1:3). Про це він розповів Sport.ua.

– Що стосується першого голу, то є кілька питань щодо дій захисту. Вони були неузгодженими. Це по-перше. По-друге, після подачі поляками кутового Бущан зробив було крок назустріч м’ячу, однак в останній момент далі не пішов, а зупинився. Це в якійсь мірі дезорієнтувало оборонців збірної України, які не стали вести належну боротьбу, адже вважали, що голкіпер оволодіє м’ячем або ж відіб’є його подалі від воріт. Саме тому не змогли як слід зреагувати на Валукевича, який завдавав удару. Зрозуміло, що у цю мить воротареві можна було б зіграти вдаліше, якби не така близька відстань. Зреагувати на удар з п’яти метрів було надто складно. Нашій збірній у цьому епізоді пощастило б, якби м’яч полетів у напрямку голкіпера. Однак цього не сталося. Слід констатувати: до голу призвела неузгодженість захисників та воротаря, як і мала відстань.

Що стосується другого м’яча, забитого Зелінським, то знову хотілося б торкнутися неузгодженості синьо-жовтих у грі в обороні. Розраховуючи на те, що партнер по команді зніме м’яча після удару поляка, Бущан не зміг зреагувати, коли той вдарився перед ним і залетів у ворота. За долю секунди до цього Маліновський хотів було зіграти головою, однак м’яч лише чиркнув його. Це збило з толку як самого Бущана, так і Бондаря, який мав би зіграти в м’яч. Тож я вважаю, що це необов’язковий гол для голкіпера.

Говорячи про третій м’яч, пропущений збірною України, то знову ж таки повернусь до того, що у цій грі в нашій обороні було непорозуміння. По цьому голу до Бущана не може бути ніяких претензій, адже український поляк (або польський українець) Романчук головою пробив з п’яти метрів. Це дуже складний м’яч для будь-кого із воротарів, тому я вважаю, що ніякої прив’язки до голкіпера бути не може. Знову ж таки: наша команда не спрацювала як слід у захисті.

– Як оцінюєте готовність команди Сергія Реброва до чемпіонату Європи, який стартує через п’ять днів?

– У процесі підготовки до континентальної першості не варто надто брати до уваги результати товариських матчів. Адже вони для того й існують, щоб в них можна було виявляти слабкі та сильні сторони у загальнокомандній грі – зокрема, перевіряти рівень кондицій футболістів, зіграність ігрових ланок, випробовувати в дії різні поєднання та визначати готовність тих чи інших гравців. У нашої національної збірної є ще один товариський матч з Молдовою у вівторок. В ньому є можливість ще раз ретельно перевірити кадровий потенціал, а вже після цього з повною концентрацією зустрічати матчі групового турніру фінальної частини Євро-2024. Всі ми бажаємо збірній України в ній вдалих ігор та результатів.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago