Віталій Кварцяний: Польський футбол на підйомі, розвивається. І у них, як і в нас, чимало гравців, які дуже непогано виступають у Європі

Відомий український тренер Віталій Кварцяний пройшовся по персоналіях напередодні товариського матчу між національними командами Польщі та України.

– Якщо говорити про клас збірних, то Німеччина, зрозуміло, більш мастита за Україну. Польща ж, як на мене, точно не переважає Україну. Навіть за іменами. Так, у них є Роберт Левандовськи, але у нас є Артем Довбик. Він вже втер носа поляку заочно в Ла Лізі, обійшовши його в гонці бомбардирів.

– Левандовськи вже давно не той. Він вже йде з ярмарки футбольної. А наші всі хлопці ростуть і йдуть вперед у своєму розвитку. Однак, Польща точно не нижча класом від України, бо у них зараз сильніший внутрішній чемпіонат. Так, шкода, але нині Екстракляса краща за УПЛ. Польський футбол на підйомі, розвивається. І у них, як і в нас, чимало гравців, які дуже непогано виступають у Європі.

Однак, представники збірної України, наші легіонери з Європи, куди більш зіркові. Той же Довбик, Ви самі про нього згадали, що Левандовськи перевершив у Ла Лізі. А ще у нас є Мудрик, який ще не розкрив свій потенціал на повну. Не забуваємо і про Судакова, який буде намагатися максимально добре себе зарекомендувати. І Михайло, і Георгій зараз ще тільки формуються. Вони ще не показали свій повний потенціал. От Роман Яремчук вже сформований футболіст, але в нього щось постійно йде не так: то травми, то ці переходи туди-сюди і він не грає стабільно ніде… Може на Євро він нарешті покаже, що дійсно є бомбардиром.

На рахунок Довбика, то він теж ще не повністю показав все на що здатен. Певен, він, як не влітку, то згодом все ж перейде до ще більш серйозного клубу, ніж «Жирона». Піде далі, на підвищення, матиме можливість ще гучніше заявити про себе. В нього всі задатки до того є.

Як резюме – якщо брати за іменами, то наша збірна індивідуально все ж переважає поляків.

– Чи варто очікувати на ротацію складу від Реброва?

– Так. Скоріше за все. Наприклад, замість Трубіна, найпевніше, вийде Лунін з перших хвилин. Можливо, зі старту на вістрі атаки почне діяти Довбик, а Яремчук замінить його по перерві чи в другому таймі. Може й ні, але Артем має зіграти проти Польщі точно.

– Є в обоймі Реброва і Владислав Ванат. Найкращий бомбардир УПЛ. Однак, щось є таке відчуття, він міцно засяде в запасі, зважаючи на наявність у складі Довбика і Яремчука.

– Ванат свій час ігровий матиме. Може, й небагато, але Ребров дасть йому шанс проявити себе. Якщо й проти Польщі він і не вийде на поле, то з Молдовою тренер має випустити Владислава. Якщо Ребров за дві гри побачить все, що хоче побачити від Довбика і Яремчука, хоч їхній потенціал, наче, й так ясний, то Ванат точно зіграє тайм чи й більше в останній товариській грі, а може, й у Варшаві.

– Крім Левандовськи, в Польщі ще є класний воротар Войцех Щенсни з «Ювентуса», півзахисник Пйотр Зелінськи з «Наполі», Нікола Залевськи з «Роми».

– Імена гучні, але Зелінськи, якщо я не помиляюся, мав проблеми з ігровою практикою в «Наполі». Звісно, Щенсни – класний воротар, і Зелінськи – відмінний хавбек, один з лідерів «кадри» на рівні з Левандовськи. Цікаві є футболісти в Польщі і в середині поля: Бартош Сліш, той же Залевськи, Пшемислав Франковськи.

Матч Польща – Україна відбудеться 7 червня о 21:45 за київським часом.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

УПЛ U19. Олександрія здобула перемогу над Лівим Берегом

В п’ятницю, 20 вересня, команда Олександра Карпова, в межах 7 туру чемпіонату юнацьких команд сезону…

11 хв. ago

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

16 хв. ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

17 хв. ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

19 хв. ago

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

20 хв. ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

39 хв. ago