Манчестер Сіті розпочав війну проти АПЛ

Манчестер Сіті намагається викрутитися у справі зі 115 звинуваченнями у фінансових порушеннях.

The Times повідомляє, що “містяни” в результаті слухань із 10 до 21 червня намагатимуться скасувати правила про угоди з асоційованими сторонами, які вважають незаконними, і домогтися відшкодування збитків.

Правила, введені в грудні 2021 року після продажу Ньюкасла саудівцям, покликані підтримувати конкурентоспроможність, не дозволяючи клубам роздувати комерційні угоди з компаніями, пов’язаними з їхніми власниками. Такі угоди підлягають незалежній оцінці на предмет “справедливої ринкової вартості”.

Манчестер Сіті підготував 165-сторінковий документ, у якому стверджує, що став жертвою “дискримінації”, і зазначає, що правила запроваджено їхніми конкурентами для того, щоб заважати їм досягати успіхів на футбольному полі. Ситуація описується як “тиранія більшості”.

Якщо “містяни” доб’ються свого, доходи найбагатших клубів можуть значно зрости, дозволяючи їм ще більше витрачати на трансферному ринку.

Також перемога чинних чемпіонів Англії в цьому процесі може істотно вплинути на підсумки слухань, присвячених 115 порушенням клубом фінансових правил ліги, оскільки спонсорські угоди з компаніями, пов’язаними з владою ОАЕ, посідають центральне місце в списку звинувачень.

У лютому АПЛ попередила клуби про можливі позови з боку Манчестер Сіті. “Містяни” дійсно подали позов 16 лютого, і в березні АПЛ повідомила членів ліги, що слухання почнуться 10 червня. Решті 19 клубів ліги було запропоновано взяти участь у судовому процесі, і від 10 до 12 з них надали або свідчення свідків, або листи з докладним викладом доказів на підтримку Прем’єр-ліги.

The Times відомо про щонайменше один клуб, який надіслав показання свідків на підтримку Ман Сіті, однак очікується, що більшість стане на бік АПЛ. Багато команд переконані, що перемога “містян” призведе до знищення конкуренції в лізі.

Одне з високопоставлених джерел газети в клубах АПЛ повідомило, що за останній рік витрати ліги на юридичні питання зросли з 5 млн фунтів до більш ніж 20 млн. З лютого юридичний відділ організації був змушений зосередитися на позові “містян”, а не на підготовці до справи про 115 звинувачень на адресу Сіті.

Також “містяни” звинувачують Прем’єр-лігу в тому, що вона не регулювала витрати, коли такі клуби, як Манчестер Юнайтед, були більш домінантними, тому тепер неможливо монетизувати свій бренд так, як це зробили манкуніанці. Ман Сіті зазначає, що правила карають команди з менш видатною футбольною історією.

Ба більше, вони стверджують, що нинішні правила обмежать можливість купувати найкращих гравців і змусять підвищувати ціни на квитки. До того ж доведеться скоротити витрати на розвиток молоді, жіночий футбол і громадські програми.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

1 годину ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

1 годину ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

1 годину ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

1 годину ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

2 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

2 години ago