Василь Кобін: Я не бачу якихось змін в грі збірної України, порівняно з командою Петракова

Колишній захисник збірної України Василь Кобін ексклюзивно для Tribuna.com прокоментував нічию збірної України з Німеччиною (0:0) в товариському матчі.

– Які ваші враження від матчу проти Німеччини? Багато вболівальників критикували Реброва за несміливий футбол. Яка ваша думка щодо цього?

– Я теж належу до категорії цих вболівальників, тому що при призначенні Реброва ми чули багато заяв, що будемо грати у сміливий футбол, футбол майбутнього і так далі. Я нічого не побачив взагалі і за відбіркові матчі Євро, і за ту роботу, яка зараз проводиться. Не бачу, щоб команда спрогресувала. За тим рівнем гравців, які в нас зараз є в команді – а в нас дуже потужна лінія атаки, і це хлопці показують грою в клубі – збірна грає, як на мене, занадто примітивно, у боязкий футбол. Вони не грають сміливо, а футбол любить сміливих – і завжди сміливі перемагають.

Поки цього не видно, хоча вже досить часу пройшло. Зіграти так, як зіграли вчора – окей, був якийсь план на гру, але якщо, за заявами, ми хочемо бути на рівні з топзбірними, то потрібно грати у сміливий футбол.

– Що тоді Реброву треба зробити, щоб його футбол був «сміливішим»?

– Потрібно грати вище від своїх воріт, добре попрацювати над високою лінією оборони, високим пресингом, контрпресингом. Ті команди, які грають в такому ключі, зазвичай перемагають, беруть трофеї. Цей футбол – яскравий, і вболівальник цінує такий футбол.

Зіграти максимально від оборони, тричі перейти середину поля, щоб Мудрик вибіг в контратаку – для нашої збірної це занадто просто, і тактичних якихось моментів я не бачу.

На цю мить, порівняно з командою Олександра Петракова, я не бачу якихось змін. Ми бачимо, що наші гравці Циганков, Довбик, борються в чемпіонаті Іспанії, граючи в атакувальний футбол, забивають, віддають гольові передачі і показують достойний рівень гри. Той же Мудрик грає в атакувальному стилі, Судаков в «Шахтарі», Шапаренко в «Динамо», Забарний в «Борнмуті», Миколенко, ті ж Трубін з «Бенфіки» та Лунін з «Реала» – цими гравцями потрібно грати у сміливий, агресивний футбол і нікого не боятися.

Так, як ми вчора відіграли матч проти збірної Німеччини – мені здалося, що ми когось боїмося. Не хлопці, а тренерський штаб боїться. Не впевнені у своїх силах, – сказав Кобін.

7 червня Україна зіграє спаринг з Польщею.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

48 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

52 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

54 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

56 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago