Серія А. Рома поступилася Фіорентині

Рома зазнала поразки від Фіорентини у виїзному матчі 36-го туру Серії А (0:2).

Програму 36-го туру Серії А закривав дуже важливий матч у Флоренції, де Фіорентина приймала Рому. “Вовки” трималися на шостій позиції у зоні ЛЄ, випереджаючи Аталанту лишень завдяки кращій статистиці особистих зустрічей. Фіорентина ж у випадку перемоги піднялася б на сьому сходинку, порівнявшись з римлянами та бергамасками за набраними балами.

Обидві команди підійшли до поєдинку в не дуже хорошій формі – “джалороссі” не виграли у трьох матчах поспіль, а “фіалки” взагалі зазнали трьох поразок поспіль. Очікувалась дуже напружена битва, однак вже на її початку гості провалились капітально. На 5-й хвилині Рома пропустила з пенальті (його забив Ніко Гонсалес), а на 10-й Фіорентина подвоїла свою перевагу – це Бонавентура спокійно увійшов у штрафний та пробив у дальній нижній кут. 2:0! Флорентійці захопили комфортну перевагу з перших двох ударів у матчі.

Римляни могли відігратись на 20-й хвилині завдяки прямому пострілу Пеллегріні зі стандарту, однак Тераччано витягнув м’яч з-під лівої штанги. Фіорентина відповіла лонгшотом Міленковіча в лівий нижній кут на 37-й, однак Патрісіу виручив “вовків”. От, власне, і вся гострота в першому таймі.

По перерві “фіалки” збільшили активність, але на 54-й хвилині вони ледь не пропустили внаслідок подачі з лівого флангу та замикання від Таммі Абрахама. М’яч пройшов над правою дев’яткою. Господарі огризнулись пострілом Амбрабата на 56-й з-за меж штрафного під поперечину – Патрісіу парирував. Після цього гра дещо заспокоїлась.

В середині другого тайму моментів практично не виникало. Фіорентина впевнено тйримала контроль над поєдинком, а на 84-й хвилині Малех міг ще й розгром влаштувати – він отримав проникний пас і опинився прямо перед голкіпером, однак переграти його не зумів. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу “фіалок” з рахунком 2:0. Флоренція закручує інтригу в битві за Лігу Європи!

Максимович Назар

Recent Posts

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

1 хв. ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

10 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

2 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

2 години ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

2 години ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

2 години ago