Плей-офф за право зіграти в УПЛ. Рівне залишається в еліті – Верес обіграв Епіцентр

Сьогодні на рівненському стадіоні “Авангард” відбувся другий матч плей-оф за право наступного сезону грати в УПЛ. “Верес” приймав “Епіцентр”. Перший матч між цими командами завершився внічию 1:1.

Матч плей-офф за право зіграти в УПЛ

Верес Рівне – Епіцентр Дунаївці 3 : 1.

1 – 0. Гайдучик – 7.

2 – 0. Шарай – 45+2.

3 – 0. Гайдучик – 45+5.

3 – 1. Стень – 89.

Перша гра завершилась бойовою нічиєю 1:1, де Вересу вдалось врятуватися від поразки лише наприкінці зустрічі, тож на дуель у Рівному команди виходили в однаковому становищі.

Верес під тиском власних трибун розпочав активніше і вже на 7-й хвилині вийшов вперед. Після вкидання з-за бокової Сікейра подав у воротарський, Владислав Кристін вже навприсядки намагався головою скинути на голкіпера, але сфера зрізалась і відскочила до Гайдучика – Микола потужно вгатив у сітку. Рівняни продовжили тисну і вже Дахновський міг виходити сам на сам, але злякався, що потрапить в офсайд, пригальмував і темп було втрачено.

В середині тайму Дахновський з перспективного штрафного стрільнув по горобцях. За трохи Сікейра ледь не зламав Ліповуза, брутально стрибнувши останньому в ноги. Арбітр довго консультувався з Анастасією Романюк, яка відповідала за VAR, але пошкодували бразильця, обмежившись “гірчичником”.

На 26-й хвилині Гайдучик оформив дубль, але гол скасували через офсайд. Згодом Кучеров стріляв з-за меж штрафного, але влучив прямо у руки Чорнобаю. У Епіцентра відверто нічого не виходило, команда взагалі рідко переходила на чужу частину поля, аби контратакувати.

Одна з перших по-справжньому небезпечних спроб у “супермаркета” виникла аж на 35-й хвилині: Кристін отримав м’яч на правому фланзі, пройшов до лінії поля і навісив – Бендера з льоту замкнув повз стійку.

На останній хвилині Сікейра втік лівим флангом і під опікою захисників примудрився пробити у дальній кут – голкіпер не дотягнувся, Дахновський не зумів підправити у сітку і сфера пролетіла повз ворота.

Однак на перерву Верес пішов перемагаючи з різницею у 3 голи. Спочатку Кристін віддав передачу на голкіпера, але вона вийшла дуже кволою і неочікуваною для партнера, Шарай встиг першим до м’яча і пробив повз голкіпера. А за мить Гайдучик отримав закидання з власної половини поля на правому фланзі, пройшов до воротарського і майстерно закрутив під ліву стійку. Справжній нокдаун для Епіцентра.

Одразу після відпочинку Дахновський легко розібрався з захисником і з вигідної позиції пробив над поперечиною. Ліповуз огризнувся ударом вище воріт, намагаючись замкнути скидання від партнера. Згодом Гайдучик отримав закидання за спини захисників, увірвався у воротарський і опинився на газоні – арбітр пенальті не дав. За мить Чорнобай поспішаючи розвинути атаку викинув м’яч прямісінько у ноги Годі – той одразу ж пробив у порожні ворота, але влучив у захисника.

На 57-й хвилині Епіцентр мав чи не найкращу нагоду забити: Стень отримав передачу поблизу воротарського і забарився з ударом – Когут побіг напереріз і, кинувшись у ноги, вибив сферу.

Згодом Гайдучик знову змарнував момент: Годя поборовся на правому фланзі, прострілив у воротарський, Кристін перехопив передачу, але вкотре помилився і віддав м’яч Миколі – той з близької відстані пробив впритирку з лівою стійкою.

В середині тайму Шастал буквально розстрілював ворота Епіцентра з 10-ти метрів, але дивом пробив над поперечиною. Верес робив все. аби забити ще раз, але його відверто не щастило – Мрвальєвіч бив впритул у вже порожні ворота, але в останній момент Мороз опинився на лінії, заблокував і не дозволив добити Шасталу.

На останній хвилині Епіцентр таки забив гол престижу: Кравчук вже з лінії поля відпасував у район одинадцятиметрової позначки і Стень переправив сферу у сітку. Цього, однак, виявилось замало для камбеку.

Як наслідок, Верес зберіг прописку в еліті і наступний сезон розпочне в українській Прем’єр-лізі.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

2 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

2 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

2 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

2 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

2 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

2 години ago