Categories: Перша ліга

Сергій Панасенко: Щасливий, що допоміг команді виграти Першу лігу

ПФЛ разом зі Sport Arena називають героя чергового туру в Першій лізі. У 10-му турі другого етапу це півзахисник Інгульця Сергій Панасенко, який у самій кінцівці заключного матчу сезону забив Карпатам чемпіонський гол

У футболі трапляються такі цікавинки: аж до останніх хвилин заключного туру сезону Карпати утримували одноочкову перевагу над Інгульцем, лідирували та йшли до золотих медалей. Але на 90+2 хвилині гості програли боротьбу Резепову, потім Малиш із патової ситуації знайшов вихід, пробивши через себе в падінні в бік Панасенка, а там уже Сергій вперше в чемпіонаті забив м’яч. І який! Золотий відразу!

Ось так, відігравши 9 ігор без результативних дій, у важкій конкуренції виборюючи кожну ігрову хвилину, Панасенко влучним ударом приніс чемпіонський титул команді, в яку повернувся після виступів у Прем’єр-лізі.

Найкращий гравець десятого туру у Першій лізі Сергій Панасенко поділився з пресслужбою ПФЛ враженнями від золотого матчу з Карпатами, пригадав свої перші кроки у футболі і емоційне виконання гімну. Нагадаємо, що Сергій відзначився чемпіонським голом у ворота львів’ян.

– Наскільки приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Першій лізі від Sport Arena та ПФЛ?

– Безумовно, для мене ця нагорода є важливою. Завжди приємно отримувати відзнаку від авторитетних спеціалістів, але на першому місці для мене результати команди.

– Перед матчем з Карпатами вас влаштовувала лише перемога. Що вам говорив тренерський штаб? На чому акцентували основну увагу?

– У нас дуже сильний тренерський штаб, який знайшов правильні слова для команди. «Фінал не грають, а виграють», – таке нам сказали тренери. Ми не боялися програти, а боялися не виграти:) Знали, що Карпати гратимуть на нічию, тому нам варто було постійно нав’язувати свій атакуючий стиль.

– Можна сказати, що у психологічному плані Інгулець вже по ходу весняної частини сезону ставав сильнішим? Ви не програвали шість турів поспіль. Напевно, це додавало додаткової впевненості?

– Не можу сказати, що тільки навесні грали солідно та впевнено. Інгулець протягом всього сезону був найсильнішою командою у Першій лізі і заслужено виграв цей чемпіонат. Безумовно, перемоги завжди додатково мотивують. Психологічна впевненість для спортсмена дуже важлива.

– Вже у дебюті протистояння Сітало відкрив рахунок. Дещо видихнули з полегшенням? Як за цим матчем було спостерігати з лави запасних? Напевно, було ще більш хвилююче?

– Дійсно, після цього голу футболісти нашої команди стали більш вільно ухвалювати рішення, не боялися брати ініціативу на себе. Проте, розуміли що вся боротьба ще попереду. За грою складно було спостерігати з лави запасних. Хотілося вийти і допомогти партнерам по команді.

– В середині тайму львів’яни зрівняли рахунок. Які зміни вніс тренерський штаб у перерві?

– Пропустили безглуздий гол через власні помилки. Розуміли, що варто продовжувати грати у свій футбол і тоді все буде добре. У перерві жодних змін не вносили.

– Наскільки вам непросто було входити у цю гру на 71-й хвилині? Що вам говорив Владислав Лупашко?

– Тренер побажав удачі і сказав, що мені треба «закрити» цю гру. Я вийшов і у компенсований час забив переможний м’яч. Щасливий, що допоміг команді виграти Першу лігу.

– На 90+2 хвилині ви забили золотий м’яч для Інгульця. Пригадайте свої емоції?

– Відчував неймовірні емоції, особливо коли на поле вибігла вся команда. За них ми і любимо футбол. Можу порівняти ці емоції з народженням дитини.

– Як оціните особисто для себе весняну частину сезону, якщо не враховувати цей гол Карпатам? Напевно, все ж очікували більшого?

– Очікував більшого, але травма спина дала про себе знати. Мені було непросто повернутися до складу після паузи. До того ж, до завершення сезону залишалося небагато. Намагатимуся у наступному сезоні грати більш якісно.

– Наскільки змінилася Перша ліга у порівняні з тими часами коли ви грали? Зараз це більш конкурентний дивізіон?

– Раніше у Першій лізі грали більш вікові гравці, які досягали результату за рахунок досвіду та класу. Зараз шанс проявити себе отримала молодь і більшість з них вже заявили про себе. У Першій лізі немає таких фінансів, які були раніше.

– У якій команді до Інгульця вдалося найбільше розкрити свій потенціал? А який клуб згадувати не хочеться?

– Не хочу якийсь конкретний клуб виділяти, адже у кожному отримав неоцінений досвід, який мені допомагав протягом кар’єри.

– Нагадуємо: в Інгульці ви вже грали у 2016 році. Чи прогресує клуб з того часу? Які зміни є найбільш суттєвими?

– Безумовно, клуб з кожним роком прогресує. Сталися важливі і суттєві зміни в інфраструктурі, маємо більше полів. Керівництво клубу не зупиняється на досягнутому.

– Який найбільш пам’ятний матч для вас на даний момент?

– У мене було багато пам’ятних матчів у кар’єрі. Проте, якщо оцінювати емоції, то насамперед відзначу гру з Карпатами. Таке не забувається!

– Згадайте свої перші кроки у футболі? Хто був вашим першим тренером?

– Розпочинав займатися футболі у школі дніпровського Інтера. Напевно, саме тому став зовні схожим на Лаутаро Мартінеса:) Моїм першим тренером був Геннадій Григорович Шур. Також відзначу Олега Григорійовича Черевка. Вони заклали у мені багато цінних якостей, які допомагають у футболі і поза ним. Головне у першу чергу завжди бути людиною.

– Хто із ваших ровесників стали найбільшими зірками? Йдеться про тих футболістів, з якими довелося пограти…

– Насамперед відзначу голкіпера Олексія Шевченка, який до того ж є моїм кумом.

– Ви запам’яталися своїм емоційним виконанням гімну. Розкажіть дещо про це.

– Я завжди голосно співав. Це ще було у Першій лізі з Вересом. Коли вийшли в УПЛ, то грали з Шахтарем і саме у цьому матчі камера спіймала моє емоційне виконання гімну. І після цього всі почали акцентувати на цьому увагу. Я співаю гімн своєї країни у такій манері, яка допомагає мені ще більше налаштуватися на гру. Потім через певні причини перестав це робити…

– У чому на вашу думку секрет успіху Владислава Лупашка?

– Це нова школа українських тренерів, яка хоче постійно розвиватися. Владислав Лупашко багато працює над собою. Чудово, що він дотримується сучасних тенденцій у футболі. Щасливий, що граю під його керівництвом.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

50 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

54 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

55 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

59 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago