Categories: УПЛ

Олег Дулуб: Поки що хочеться відпочити, а мої перспективи щодо кар’єри визначатимуться рішенням керівників клубу

Головний тренер “ЛНЗ” Олег Дулуб розповів, що поки не знає, чи продовжить він співпрацю з командою в наступному сезоні.

– Чемпіонат України завершився кілька днів тому. Чим тепер займаєтеся?

– Поки що хочеться відпочити, а мої перспективи щодо кар’єри визначатимуться рішенням керівників клубу. “ЛНЗ” залишив за собою право ухвалення рішення щодо продовження або закінчення контракту, який укладено за схемою 1+1. Поки що угода діє до 30 червня (2024 року, – прим.). Ну а мені, повторюся, поки що просто хочеться відпочити, бо рік вийшов важким, багато чого потрібно проаналізувати.

– Керівники позначали зацікавленість у подальшій співпраці? І чи є у вас бажання там залишитися?

– Можу лише сказати, що не прихильник однобокого кохання. Як і в шлюбі, має бути обопільне бажання. Чи хоче клуб, не знаю… За дев’ять місяців ми виконали величезний шматок роботи, створили абсолютно нову команду, до того ж, можна сказати, робили це двічі – наприкінці літа і взимку, – і при цьому виконали турнірне завдання. Але що буде далі, навіть не уявляю.

Пам’ятаю, коли приходив у “ЛНЗ” наприкінці серпня, команда була на другому місці в таблиці з кінця. Мені потім сказали, що це безпросвітний аутсайдер. Перше, що мене вразило, коли особисто познайомився з командою, не побачив цільної роздягальні. Колектив був розбитий на групи, було багато незадоволених своїм становищем у команді. Тобто деякі гравці думали, що вийдуть із Першої ліги й одразу ж почнуть грати в УПЛ. А за фактом опинилися на лавці запасних, тому що прийшла велика група гравців, яка перевершувала їх за майстерністю. Ще мене вразило, що 70 відсотків складу – це футболісти за 30. Коли зустрічався з керівництвом, сказав, що з ними потрібно дуже акуратно працювати, щоб не “вбити”, не зірвати. Поступово омолодили склад, запросили легіонерів. Команда виходила на новий етап своєї потужності.

Коли моніторив інформацію про команду, зайшов на “Трансфермаркт”. Колектив виявився 16-м із 16 учасників УПЛ за загальною вартістю. Заходячи на зимову перерву, ми вже були 14-ми, а закінчували чемпіонат 13-ми. А в таблиці взагалі фінішували сьомими. Чи показник це роботи? Думаю, так. Під час мого приходу ЛНЗ лідирував за одним показником у лізі – за віком, – сказав Дулуб.

Раніше ЗМІ писали, що наставник “Чорноморця” Роман Григорчук є головним кандидатом на посаду тренера “ЛНЗ”.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago