Серія А. Емполі без Коваленка переміг Рому та зберіг прописку в еліті

Завершився 38 тур Серії А сезону 2023/24.

Серія А, 38 тур

Верона – Інтер – 2:2

Голи: Нослін, 17, Суслов, 37 – Арнаутовіч, 10, 45+1

Лаціо – Сассуоло – 1:1 Гол: Дзакканьї, 60 – Віті, 66

Емполі – Рома – 2:1

Гол: Канчелльєрі, 13, Н’янг, 90+3 – Ауар, 45+1

Фрозіноне – Удінезе – 0:1

Гол: Девіс, 77

Серія А завбачливо розділила останній ігровий день на блоки. Раніше грали ті, хто боровся за єврокубки. А пізніше – борці за виживання і ті, кому вже нічого не треба. Відразу зауважимо, що сьогодні завершився лише 38 тур. Сезон 2 червня закриють Аталанта з Фіорентиною, які пропустили 29 ігровий тиждень.

Інтер видав дуже результативний матч проти Верони. Марко Арнаутовіч, якого міланці нібито хочуть влітку продати, оформив дубль ще до перерви. У “мастифів” відзначимо дует Носліна і Суслова, кожен з них забив і віддав асист. Лаціо несподівано отримав проблеми з передостанньою командою ліги. Сассуоло першим пропустив (Дзакканьї забив чудовий гол зі штрафного), але дуже швидко зрівняв (Віті скористався помилкою захисників).

Уся увага була на інші два матчі. Емполі, Удінезе і Фрозіноне мали визначити, хто із них вирушить в Серію В. Найскладнішою ситуація була в “адзуррі”, які грали проти Роми і мусили перемагати. Команда Давіде Ніколи дуже швидко вийшла вперед завдяки голу Канчелльєрі. Втім, “вовки” ще до перерви забили двічі, арбітри зарахували лише один.

Фрозіноне й Удінезе майже до кінця матчу грали внічию, яка обох влаштовувала. Для “зебр” ситуація була ризикованішою, тому вони й забили. Лукка грудьми зупинив м’яч, а Девіс добив його у сітку воріт. Хто ж знав, що таке відбудеться у паралельному матчі.

Давіде Нікола понавипускав у атаку, кого тільки міг. Так, ризиковано, але й варіантів не було. Ель-Шаараві навіть забивав у контратаці, але й тут з офсайду. У підсумку, в компенсований час Емполі забив! Мбайє Н’янг зробив це далеко не перший раз у сезоні, але точно – найважливіший. Команда Віктора Коваленка (сьогодні залишився у запасі) врятувалася від вильоту. В Серію В опустився Фрозіноне.

Максимович Назар

Recent Posts

Унаї Емері: Ліга чемпіонів – найкращий турнір у світі

Тренер Астон Вілли Унаї Емері поділився своїми очікуваннями від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з Янг…

8 секунд ago

Компані: Для Баварії немає різниці, грати з Динамо чи Барселоною

Наставник Баварії Венсан Компані - про завтрашній поєдинок Ліги чемпіонів з Динамо Загреб.Читати далі

2 хв. ago

Циганик: Один “почесний уболівальник” клубу УПЛ дзвонив Реброву з вимогою викликати до збірної гравців цього клубу

Український коментатор та журналіст Ігор Циганик розповів про ще один скандальний епізод навколо збірної України.Читати…

3 хв. ago

Вірт очолив клуб Першої ліги: фахівець прокоментував своє працевлаштування

Колишній головний тренер Руху, Вереса та Звягеля Юрій Вірт повертається до тренерської діяльності, очоливши тернопільську…

10 хв. ago

Спеціальна комісія УПЛ перевірить стадіон Ворскли

Президент Української Прем’єр-Ліги Євген Дикий анонсував створення спеціальної комісії, яка перевірить стан газону на стадіоні…

14 хв. ago

Карвахаль: Коли я не потягну рівень Реала – я піду

Правий захисник Реала Дані Карвахаль прокоментував своє майбутнє в іспанському гранді та заявив, якщо він…

16 хв. ago