Categories: Єврокубки

Аталанта – Байер: анонс фіналу Ліги Європи

Ліга Європи, фінал Дублін, Дублін Арена
Байєр – Аталанта 22:00
Трансляція – Megogo

Байєр

“Байєр” перебуває за два кроки від величі у вигляді другого в історії німецького треблу. Хоча в якомусь сенсі ця теза несправедлива, адже Леверкузен, а точніше Неверлузен, уже вписав своє ім’я в історію після сезону без поразок у Бундеслізі. Тепер настав час заявити про себе і на континентальній арені, взявши перший європейський трофей з 1988-го року, коли “фармацевти” брали Кубок УЄФА.

Шлях “Байєра” до Дубліна був вельми тернистим і далеко не простим. Хоча груповий етап був пройдений елементарно, де найближчий резерв здобув 6 перемог у 6 матчах. В 1/8 Леверкузену теж випав їхній колишній опонент по групі “Карабах”, з яким двічі рятувався з 0:2 з трьома голами Шика на 90+ хвилинах. Далі був “Вест Гем” і “Рома”, обох обіграли 2:0 у першому матчі, а в другому рятували нічию на останніх хвилинах для збереження своєї серії.

На відміну від Луніна, Матею Коваржу за своє місце у фіналі турбуватися не варто. Чех відіграв усі матчі ЛЄ і Алонсо обіцяв резервісту вийти в старті знову. Та ж історія з його співвітчизником Патріком Шиком, якого також очікують у старті після його великого внеску у вихід у фінал. Віртц і Коссуну мали м’язові проблеми, але також вийдуть із перших хвилин.

Аталанта

“Аталанта” теж проводить чудовий сезон, хоч їм і складно змагатися з Леверкузеном. Підопічні Джан П’єро Гасперіні фактично забезпечили собі вихід до Ліги Чемпіонів через чемпіонат, маючи 3 очки відриву і матч у запасі порівняно з “Ромою”. А нещодавня форма в Серії А (5 перемог поспіль) натякає, що вони свого не упустять. Як і “Леверкузен”, бергамаски вийшли до фіналу національного кубка, щоправда вже встигли програти його “Ювентусу”.

У ЛЄ “Аталанта” теж провела вражаючу кампанію. Впевнено вийшли з першого місця з групи D, набравши 14 очок із 18 можливих, завдяки чому випередили лісабонський “Спортинг”. У першому раунді плей-оф на них знову чекав “Спортинг”, який був пройдений за рахунок домашньої перемоги. Далі – розгром “Ліверпуля” (0:3) на “Енфілді” і знищення “Марселя” (3:0) вдома після нічиєї на “Велодромі” на шляху до першого європейського фіналу.

Здобути другий трофей у клубній історії команді не допоможуть два універсальних ветерани – захисник Сеад Колашинац і півзахисник Мартен де Рон. Також травмований правий латераль Еміль Гольм. Зате знову в строю капітан Рафаел Толої, який повернувся на поле на вихідних і відіграв весь матч проти “Лечче” (2:0).

Статистика і факти

  • “Байєр” виграв 42 з 51 матчу в нинішньому сезоні, зігравши внічию в 9 інших поєдинках.
  • “Байєр” – лідер ЛЄ за результативністю (31 гол).
  • Флоріан Віртц – найрезультативніший грою “Байєра” (18 голів+19 асистів у всіх турнірах).
  • Леверкузен може стати другим німецьким клубом після “Баварії”, який оформлював требл. “Аталанта” виграла 5 останніх матчів Серії А.

Орієнтовні склади

Байєр: Коварж – Коссуну, Та, Тапсоба – Фрімпонг, Андріх, Джака, Грімальдо – Віртц, Адлі – Шик

Аталанта: Карнезеккі – Толої, Джимшіті, Хін – Хатебур, Едерсон, Пашалич, Руджері – Копмейнерс, Де Кетеларе – Скамакка

Максимович Назар

Recent Posts

Санчо оформив асист у кожному з трьох матчів за Челсі

“Челсі” переміг “Брайтон” у шостому турі АПЛ завдяки історичному покеру Коула Палмера.Читати далі

1 хв. ago

Полісся впевнено здолало Карпати та закріпилося в топ-3 УПЛ

Житомирське "Полісся" на виїзді переграло львівські "Карпати" в 8-му турі української Прем'єр-ліги. Читати далі

4 хв. ago

ЛАСК з Таловєровим відібрав очки у фаворита

У матчі восьмого туру чемпіонату Австрії ЛАСК, у складі якого виступає захисник збірної України Максим…

6 хв. ago

АПЛ. Арсенал у компенсований час вирвав перемогу над Лестером

Арсенал на своєму полі здобув перемогу над Лестером у шостому турі Англійської Прем’єр-ліги – 4:2. Читати далі

1 годину ago

АПЛ. Челсі з покером Палмера обіграв на своєму полі Брайтон, Мудрик вийшов на заміну

Челсі на своєму полі обіграв Брайтон у шостому турі Англійської Прем’єр-ліги – 4:2. Читати далі

1 годину ago

АПЛ. Евертон з Миколенком здобув вольову перемогу над Крістал Пелес

Евертон у вольовому стилі обіграв Крістал Пелес у домашньому матчі 6-го туру Англійської Прем’єр-ліги – 2:1. Читати далі

1 годину ago