АПЛ. Дебютний гол Миколенка допоміг Евертону перемогти Лестер

Український захисник Віталій Миколенко завоював довіру Френка Лемпарда та стабільно отримує ігровий час.

АПЛ, 36-й тур.

Лестер – Евертон 1 : 2.

0 – 1. Миколенко – 6.

1 – 1. Дака – 11.

1 – 2. Холгейт – 31.

Лестер: Шмейхель – Амарті, Фофана, Еванс, Кастань – Менді (Варді, 66), Тілеманс – Перес (Барнс, 46), Дьюсбері-Хол, Дака (Лукман, 80), – Іхеаначо.

Евертон: Пікфорд – Івобі, Коулман, Міна (Кін, 18), Холгейт, Миколенко (Кенні, 66), – Гордон, Дукуре, Делф, Грей (Рондон, 74), – Рішарлісон.

Миколенко традиційно потрапив у стартовий склад. Войовничий початок від українця на чужій половині, свого здавати він не збирається у силовій боротьбі. Загралися “іриски” на чужій половині, Іхеаначо класно вивів Даку на вбивчу позицію, але Міна ефектним підкатом підстрахував осиротілі ворота після удару, який прошив голкіпера метрів з 10. Ще один пас за спини легко пропускає захист. Пікфорд витягнув удар Іхеаначо, а судді зафіксували сумнівний офсайд. Івобі навішує з правого флангу, Миколенко приймає снаряд на периметрі та могутнім ударом з льоту розстрілює Шмайхеля!

Божевільний обмін моментами. Дукуре прошив Шмайхеля, але після влучання у стійку данський голкіпер дивом встиг витягнути м’яч з лінії. А в наступній атаці Міна врізається в Коулмена, виводячи Даку в гольовий коридор. На 30 хвилині Рішарлісон пробивав після подачі Грея з кутового, Шмайхель відбив, але прямо на Холгейта. Другий гол захисника в Евертона сьогодні. До слова, Миколенко востаннє забивав 9 травня, майже рік тому. Тоді Динамо на виїзді розбило Колос (3:0).

На початку другої половини Миколенко пішов у не дуже виправданий дриблінг перед своїм штрафним. Суперники перехопили, Віталій спробував симулювати страшний фол (швидко здійнявся на ноги), Тілеманс дав вище воріт. Стабільно підходить Евертон до чужого штрафного, а ось далі починаються проблеми з рішеннями. Після однієї з традиційних обрізок партнерів Миколенко позбавив Лестер можливості провести контратаку, класно зігравши на випередження.

Дуже багато простору за спинами захисників господарів. Однак де б ще знайти людину, яка проштикне пас у вільну зону на партнерів?! На 64 хвилині Миколенко попросив заміну. Все-таки дісталося Віталію. Барнс відкотив ближче до центру, Нампаліс Менді красиво викручував у дальню дев’ятку. Пікфорд знову і знову показує, що більше за всіх не хоче в Чемпіоншип. Кенні замінив захисника збірної України на 66 хвилині. Позитив у тому, що Миколенко ніби без особливих проблем дійшов до лави запасних своїми силами. Лише вдруге екс-динамівець не дограв матч за Евертон, в якому починав з перших хвилин (загалом таких поєдинків 9).

Після ідеального розіграшу Іхеаначо з Дакою Барнс розстрілював Пікфорда з межі воротарського. З величезними труднощами голкіпер збірної Англії перевів на кутовий. Далі Варді дозволили пробити без перешкод, тут уже не склалося з прицілом. Барнс викручував здалеку, знову воротар Евертона потягнув снаряд з нижнього кута. Гордон проліз і віддав з правого флангу в центр. Рішарлісону двох поспіль спроб забити з меж воротарського – мало. Барнс марнує третій супермомент. Цього разу після навісу з правого флангу мінімально схибив.

Евертон у традиційно героїчному стилі набирає 35 очок та покидає зону вильоту, опускаючи в Чемпіоншип Лідс – принаймні станом на цей момент. Команда Миколенка піднялася на 16 місце. У Лестера залишилося 42 бали, і це 14 рядок.

Максимович Назар

Recent Posts

Ріццолі розібрав спірні суддівські рішення у матчах 6-го туру УПЛ

Головний експерт з арбітражу УАФ, а також член Комітету арбітрів Нікола Ріццолі проаналізував деякі спірні…

6 години ago

Шахтар оштрафували на 252,5 тис грн за бійку в матчі чемпіонату U-19 з Динамо у травні

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) ухвалив рішення щодо травневого матчу чемпіонату U-19 «Шахтар» – «Динамо», де…

6 години ago

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

6 години ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

6 години ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

8 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

8 години ago