Василь Сачко: Шахтар буде домінувати першим номером та намагатися забити швидкий м’яч

Колишній нападник полтавської «Ворскли» Василь Сачко поділився очікуваннями від фіналу Кубка України 2023/24, в якому його колишня команда зіграє проти донецького «Шахтаря»:

«У фіналі завжди бувають сюрпризи, але фаворит – однозначно «Шахтар», вони зараз на ходу та заслужено оформили чемпіонство.

Мій переможний гол у 2009 році? Спогади дійсно яскраві. Таких моментів досить мало буває у житті, їх важко забути. Ми постійно на контакті з футболістами Ворскли-2009, спілкуємось, згадуємо той час.

Тоді «Шахтар» був не просто чемпіоном України, а й свіжим володарем Кубка УЄФА, дуже потужним суперником. У нас також команда була непроста – завдяки керівництву клубу, які ставили відповідні завдання, та тренерському штабу Миколи Петровича Павлова. Згадую ті часи, як ми налаштовувались, готувались до матчу та й взагалі провели класний сезон. У нас була чудова команда, колектив не тільки на полі, але й поза полем, якісні легіонери, які стали нам рідними.

«Шахтар» і тоді був фаворитом, вони змусили себе поважати в Європі, але завдяки плану нашого тренерському штабу, який спрацював, ми досить відповідально та з концентрацією провели цей матч і дочекались свого моменту, щоб забити переможний м’яч. Скажімо так, «Шахтар» тиснув, ми терпіли. Завоювали для всієї Полтави цей трофей. Спогади неймовірні.

Форма «Ворскли»? Щоб розуміти, чому «Ворскла» програє, треба бути всередині команди. Бувають спади та різні причини, про які ми можемо не знати. Так, до фіналу Кубку України команди підходять з різним настроєм. Але тренерський штаб «Ворскли» розуміє, що це кубок, тут бувають дива, хоча буде й непросто проти команди, яка на ходу та вмотивована.

Мені тяжко давати оцінки колезі, розумію, що нелегко. Слідкую за «Ворсклою» і вважаю, що вони досить непогані матчі проводили, десь не щастило, мали перевагу, але допускали помилки. Тяжко, не найкращий сезон. Бажаю Сергію Миколайовичу терпіння! У Полтаві є якісні футболісти, з якими ще я працював, знаю їх характер, думаю, команді потрібно якесь перезавантаження, очікую більшого від «Ворскли».

Не люблю давати прогнозів. Розумію, що «Ворсклі» буде дуже непросто, будуть грати від оборони, «Шахтар» буде домінувати першим номером та намагатися забити швидкий м’яч. Спрогнозувати фінал все одно важко, тому що в кубку є місце сенсаціям».

Фінал Кубка України між полтавською «Ворсклою» та донецьким «Шахтарем» відбудеться 15 травня о 19:00 за київським часом.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Конопля – про 1:2 з Албанією: Вважаю, що програли зовсім не по грі

Захисник збірної України Юхим Конопля прокоментував поразку від Албанії (1:2) у 1-му турі Ліги націй. Читати далі

4 години ago

Власник клубу Інгулець Поворознюк обматюкав і “послав” журналіста

Спортивний журналіст та автор проєкту «Дніпрянин» Ігор Лисенко опублікував частину телефонної розмови з президентом футбольного…

4 години ago

Сергій Ребров: Ми грали проти дуже сильного суперника, Албанія грамотно й організовано оборонялась

Головний тренер збірної України Сергій Ребров після поразки від Албанії (1:2) у матчі Ліги націй на післяматчевій пресконференції відповів на…

4 години ago

Україна вперше за 7 матчів програла збірній Албанії

7 вересня збірна України програла у матчі 1-го туру Ліги націй УЄФА проти команди Албанії (1:2). Читати далі

4 години ago

Патрік ван Леувен: Наша проблема з реалізацією – вона в головах футболістів

Головний тренер «Металіста 1925» Патрік ван Леувен прокоментував нічию з «Діназом» (2:2) у 5-му турі…

4 години ago

Олександрія у товариському матчі програла Ворсклі

Олександрія поступилася полтавській Ворсклі у товариському матчі.Читати далі

5 години ago