Манчестер Юнайтед – Арсенал: анонс матчу 37-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 37-й тур.
12 травня. 18:30. Манчестер. “Олд Траффорд”
Головний суддя: Пол Тірні (Англія)
Трансляція: Setanta Sports OTT

“Манчестер Юнайтед”

Минулий матч команди Тен Хага пройшов настільки жахливо, що навіть були думки, що нідерландського спеціаліста можуть звільнити ще на стадіоні “Селхерст Парк”. Саме там вони без шансів поступились “Крістал Пелас” з рахунком 4:0 і виглядали настільки безнадійно, наскільки це взагалі можливо.

Переоцінити рівень критики, який звалився на манкуніанців останніми тижнями, напевно, неможливо. І це виправдано, враховуючи ту гру, яку показує цей колектив. За останні 5 матчів у них була лише 1 чиста перемога. Їм вдалось обіграти останню команду нинішнього сезону АПЛ “Шеффілд Юнайтед”. З натяжкою можна їм зарахувати перемогу над “Ковентрі”, коли у півфіналі Кубка Англії “дияволи” були за крок від вильоту, але все ж обіграли своїх суперників у серії пенальті.

Окрім цих матчів, були нічиї проти “Борнмуту” (2:2) та “Бернлі” (1:1). Ну і про поразку від “Пелас” ми поговорили трішки вище. То був суцільний морок і сором. Втім у них є шанс реабілітуватись за ту поразку, перемога над “Арсеналом” може стати чудовим подарунком для місцевих трибун, от тільки за рахунок чого вони планують це робити? Наразі не зовсім зрозуміло.

“Арсенал”

Та сама поразка проти “Астон Вілли”, після якої “Манчестер Сіті” вийшов на першу сходинку за втраченими очками, все ще залишається останньою втратою очок для “канонірів” у цьому сезоні. Є відчуття, що і після 38-го туру ця команда очки не втрачатиме. Вони перебувають у чудовій формі і останнім часом просто змітають своїх суперників, не помічаючи опору.

Остання поразка сталась ще у рамках чвертьфіналу Ліги Чемпіонів від “Баварії” після того були винятково перемоги. Спочатку постраждав “Вулвергемптон”, щоправда той матч навряд чи назвеш простим, згодом був розчавлений “Челсі” (5:0), наступне лондонське дербі проти “Тоттенгему” також було вигране (3:2), а минулого тижня спокійно пройшлись по “Борнмуту” і перемогли 3:0.

Здається, що команда Артети набрала чудову форму під кінець чемпіонату і вони готові до боротьби. От тільки далеко не все у цій боротьбі залежить від них. “Каноніри” все ще чекають втрати очок від “Сіті”, але і самим потрібно перемагати на “Олд Траффорд”. Історично для них це дуже незручний стадіон.

Особисті зустрічі

03.09.23 АПЛ “Арсенал” — “Манчестер Юнайтед” 3:1

23.07.23 КТМ “Арсенал” — “Манчестер Юнайтед” 0:2

22.01.23 АПЛ “Арсенал” — “Манчестер Юнайтед” 3:2

04.09.22 АПЛ “Манчестер Юнайтед” — “Арсенал” 3:1

23.04.22 АПЛ “Арсенал” — “Манчестер Юнайтед” 3:1

Цифри та факти

  • “Арсенал” виграв 14 з останніх 16 матчів у рамках Прем’єр-ліги;
  • “Арсенал” забивав як мінімум 2 голи в 14 з останніх 16 матчів у рамках Прем’єр-ліги;
  • “Арсенал” зберігав свої ворота у недоторканості у 6 з останніх 8 матчів у рамках Прем’єр-ліги.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Кожен раз, коли ми говоримо про жахливу форму “Манчестер Юнайтед”, потрібно не забувати про кількість травм, які відбирає у Тен Хага варіанти для кадрових маневрів напередодні кожного матчу. Травм дійсно вистачає і прямо зараз у лазареті команди знаходяться: Тайрелл Маласіа, Рафаель Варан, Люк Шоу, Віктор Лінделеф, Уіллі Камбвала, Гаррі Маґуайр та Мейсон Маунт.

Окрім того, під питанням участь у грі Скотта Мактомінея, Бріні Фернандеша, Лісандро Мартінеса, Антоні Марсьяля та Маркуса Рашфорда.

У Мікеля Артети умови ледь не ідеальні. Жодного трамвованого гравця і вже дуже близько до повернення Юрріен Тімбер, який вже провів кілька товариських матчів з молодіжкою напередодні свого повноцінного повернення.

“Манчестер Юнайтед”, 4-2-3-1: Онана — Ван-Біссака, Каземіро, Еванс, Далот — Мактоміней, Мейну — Антоні, Фернандеш, Ґарначо — Гойлунд

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Томіясу — Едеґор, Партей, Райс — Сака, Гаверц, Троссар

Максимович Назар

Recent Posts

MLS. Інтер Маямі з Кривцовим втратив перемогу на останніх секундах

Відбувся черговий поєдинок регулярного чемпіонату MLS, в якому «Інтер Маямі» їздив на виїзд до «Нью-Йорк…

1 годину ago

Спортивний лікар спрогнозував терміни відновлення Малиновського

Дмитро Бабелюк – прокоментував травму українського футболіста “Дженоа” Руслана Малиновського.Читати далі

1 годину ago

Лупашко – про Поворознюка: Я завжди буду пригадувати його з вдячністю

Головний тренер “Карпат” Владислав Лупашко відповів, як склалися його відносини з одіозним президентом “Інгульця” Олександром…

1 годину ago

Ракіцький може власником клубу Першої ліги

35-річний Ярослав Ракіцький може придбати український клуб.Читати далі

1 годину ago

Галатасарай потролив Жозе Моуріньо після перемоги в дербі

Після перемоги в центральному матчі 6 туру чемпіонату Туреччини з футболу над «Фенербахче» (3:1) стамбульський…

1 годину ago

Ярмоленко прокоментував на першу втрату очок Динамо в УПЛ у матчі з Рухом

Лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко прокоментував нічийний результат матчу 7-го туру УПЛ проти «Руха» (0:0): Читати далі

9 години ago