Categories: УПЛ

УПЛ. Ворскла втратила перемогу над Минаєм, ведучи в рахунку 2-0

Минулий матч між “Ворсклою” і “Минаєм” у першому колі відзначився жахливими погодними умовами. Через сильну зливу гравці були змушені грати буквально в калюжах.

УПЛ, 28-й тур.

Ворскла Полтава – Минай 2 : 3.

1 – 0. Павлюк – 36.

2 – 0. Глущенко – 55.

2 – 1. Ременяк – 74.

2 – 2. Павлюк – 80-автогол.

2 – 3. Вітенчук – 90+11-пен.

Нереалізовані пенальті: Феліпе (Ворскла) – 90+2, 90+4

“Ворскла”: Ісенко, Крупський, Пердута, Павлюк, Бацула, Скляр (Челядін 57), Сіссоко, Кане (Корнієнко 81), Глущенко (Феліпе 84), Мякушко (Нестеренко 81), Степанюк.

“Минай”: Кемкін, Скиба (Семетюк 62), Чуєв, Прокопчук, Дмитрук, Вітенчук, Петько (Немчанінов 75), Ременяк, Кораблін (Гунічев 46), Устименко (Попов 90), Вакула (Корнійчук 90).

Попередження: Степанюк 28, Челядін 65, Глущенко 81, Феліпе 86 – Петько 3, Скиба 35

Минай відставав від зони перехідних матчів аж на чотири очки, тож осічка у Полтаві могла коштувати прописки в УПЛ. Закарпатцям була потрібна тільки перемога. На неї можна було сподіватись, адже суперник не знав перемог протягом п’яти турів, а попереду в нього фінал Кубка.

Втім, перший тайм гості провалили. Підопічні Желько Любеновіча завдали всього чотири удари по воротах, хоча один із них виявився небезпечним. Звісно ж, його з-за меж штрафного завдав Вакула – м’яч прокотився поруч із ближньою стійкою.

Але Ворскла була на порядок гострішою. Команда Сергія Долганського до перерви мала 4 удари, хоча до моменту Вакули на 17-й хвилині нічого не створювала. А потім полтавці розігнались. Вже на 21-й хвилині крос від Глущенка ледь не залетів у дальню дев’ятку, а на 30-й він же увірвався під проникний пас Стпанюка й пробив з лівого краю штрафного – Кемкін виручив Минай!

Зрештою, на 36-й хвилині господарі вийшли вперед. Бацула виконав подачу зі стандарту, а Павлюк спокійно замкнув її на ближній. 1:0! Перед перервою Крпуський міг і подвоїти перевагу “зелено-білих”, прийнявши передачу від Скляра й бахнувши з правого краю карного майданчика – втім, Кемкін не спав.

Відпочивати команди відправились за рахунку 1:0, але він тримався недовго. Вже на 55-й хвилині передача на лінію воротарського завершилась відскоком, який підхопив Глущенко. Антон одразу ж зарядив у дальній нижній – 2:0! Здавалося, що справу зроблено.

Сергій Долганський навіть провів оборонну заміну, випустивши Челядіна замість Скляра. От тільки у справу втрутились придурки зі Сходу. Гру на 30 хвиин перервала тривога, а після неї Минай несподівано перехопив ініціативу!

Практично одразу свіжий Гунічев отримав шанс відіграти один гол, пробивши після скидки від Ременяка. Точності йому забракло, однак на 68-й закарпатці таки добилися свого. Семотюк, який з’явився перед тривогою, закнув м’яч за спину Пердути на Ременюка, а той з меж штрафного прошив Ісенка – 2:1!

А на 74-й Минай взагалі відігрався! Вакула з лівого флангу виконав подачу, а Павлюк у боротьбі з Ременюком зрізав м’яч у свої. 2:2! На 86-й Ременяк міг і вперед вивести гостей, замкнувши навіс у центр штрафного, але Андрій спрямував сферу до рук голкіпера.

Тим не менш, із фінальним штурмом у Миная не складалось. Ворскла встановила контроль над м’ячем і мало що дозволяла супернику, а на 2-й компенсованій господарі ще й пенальті заробили! Немчанінов збив Феліпе, а той пішов пробивати з “позначки” – і не забив! Кемкін парирував.

А далі почалося найцікавіше. Команди відіграли близько хвилини, після чого арбітр Юрій Іванов із фургону VAR дав команду перебивати 11-метровий. Кемкін вийшов з лінії воріт. На полі зчинився скандал, однак Назарій Дьордь підтвердив рішення. До речі, цей арбітр представляє Ужгород.

Феліпе знову підійшов до “позначки” – і знову Кемкін париував! Минай же на куражі пішов уперед і заробив свій пенальті! Ременяк замикав простріл у центр штрафного, поціливши у руку Челядіну (Артем опирався на неї при падінні). От тільки прямо перед ударом пенальті могли скасувати.

Назарій Дьордь пішов дивитись повтор і вирішив не змінювати рішення. Вітенчук підійшов до м’яча й запустив його у праву дев’ятку. 2:3! Ворскла капітулювала, а Минай святкував феєричну перемогу. До зони перехідних матчів тепер бракує тільки одного залікового балу.

Максимович Назар

Recent Posts

Володимир Бражко: Дещо не вийшло, десь – і не пощастило

Півзахисник "Динамо" Володимир Бражко в етері UPL.TV прокоментував нічию у матчі 7-го туру чемпіонату України…

33 хв. ago

Олександрія зробила ще один крок до оновлення клубного рекорду

Після чотирьох поспіль виграних матчів на старті сезону (повторення клубного рекорду) "Олександрія" втратила очки з…

40 хв. ago

Хвроє Іліч: Я повернувся

Півзахисник "Кривбасу" Хрвоє Іліч відпові на питання прес-служби.Читати далі

42 хв. ago

Віталій Пономарьов: Важливий результат з погляду психології

Пономарьов задоволений нічиєю 0:0.Читати далі

46 хв. ago

Іван Юрич: Рома націлена на агресивну гру та Лігу чемпіонів

Новий головний тренер Роми Іван Юрич, готуючись до матчу з Удінезе, наголосив на потенціалі атакуючого…

1 годину ago

УПЛ. Перша втрата очок – Динамо розписало суху нічию з Рухом

Обидві команди набрали потужну ходу. Динамо у 5 зіграних матчах УПЛ ще не втрачало очок…

1 годину ago