Categories: УПЛ

Олег Шелаєв: Динамо шукатиме свої шанси з Шахтарем в контратаках

Сьогодні в центральному матчі 28-го туру чемпіонату УПЛ «Шахтар» на «Арені-Львів» буде приймати ще одного гранда українського футболу – «Динамо».

Колишній гравець національної збірної України з футболу Олег Шелаєв в розмові з кореспондентом Sport.ua зробив свій прогноз на це вирішальне протистояння:

– Сьогодні обійдемося без відкритого футболу, воротарі не часто матимуть змогу демонструвати свою майстерність. Обидві команди не будуть ризикувати.

– Але якщо «гірників» влаштовує нічия, адже вони випереджають динамівців аж на 4 очки, то киянам, щоб зберегти шанси на перше місце, треба обов’язково перемагати.

– Я не думаю, що в динамівців, аби діяти з відкритим забралом, є якісь вагомі аргументи в суперництві з «Шахтарем». Все ж, в «гірників» більш індивідуально сильні футболісти. Ось чому гості намагатимуться діяти обережно, компактно й чекати свого шансу в контратаках, або при розіграші стандартних положень.

– Які козирі можуть принести «гірникам» дивіденди, аби подолати динамівський бар’єр?

– На мій погляд, в їхніх лавах більше особистостей. По-друге, донеччани цікавіше діють в завершальній стадії атаки. По-третє, дуже важливо, що легіонери номінальних господарів будуть максимально мотивовані. Адже у випадку звитяги «Шахтар» достроково стає чемпіоном, а відразу після фіналу Кубка України їх можуть відправити у відпустку без участі в двох заключних матчах. Як бачите, є стимул старатися.

– В обох команд – нові головні тренери, робота кого з них вам більше імпонує?

– Передусім важливо, що вони не займають чужого місця. «Шахтар» під орудою Маріно Пушича вже встиг навіть проявити себе на міжнародній арені, близький до того, аби золоті медалі покласти в Кубок.

А Олександр Шовковський стабілізував склад, що відразу позначилося позитивно на грі «Динамо», кияни частіше почали використовувати вертикальні передачі, що зробило їхні дії більш видовищними. Як бачите, в обох фахівців є свої чесноти й тим цікавіше буде спостерігати за протистоянням їхніх підопічних.

– Може у цей вирішальний для киян момент своє вагоме слово сказати ветеран Андрій Ярмоленко?

– Переконаний, в тому, що динамівці закріпилися на другому місці є велика заслуга й Андрія Ярмоленка, який зараз ніби граючий тренер, завдяки йому динамівці додали в ігровій дисципліні, вплинув він й на покращення мікроклімату в команді. З допомогою Андрія його молоді партнери краще розуміють чого від них хоче керманич Олександр Шовковський.

І все ж, завдяки більш збалансованому складу, вищій командній швидкості «гірники» ускладнять життя Ярмоленку й йому буде важко брати гру на себе.

– Тоді наостанок, спробуйте себе в ролі оракула?

– «Шахтар» візьме гору з перевагою в один м’яч й вб’є інтригу в боротьбі за чемпіонський титул.

Нагадаємо, що у суботу, 11 травня, відбудеться матч 28-го туру Української Прем’єр-ліги, у якому зіграють «Шахтар» та «Динамо». Гра відбудеться на стадіоні «Арена Львів». Початок матчу запланований о 18:00.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

8 гравців Барселони пропустять матч із Вільярреалом

Ханс-Дітер Флік розповів про непросту кадрову ситуацію в Барселоні напередодні поєдинку з Вільярреалом.Читати далі

1 хв. ago

Де Дзебрі: Ліон це сильна команда та конкурент Марселя

Наставник Марселя Роберто Де Дзербі - про майбутній поєдинок своєї команди з Ліоном у чемпіонаті…

3 хв. ago

Стефано Піолі: Роналду перевершує Мессі, тому що він забив більше голів, ніж зіграв матчів

Головний тренер «Аль-Насра» Стефано Піолі розповів, кого вважає кращим – Кріштіану Роналду або Ліонеля Мессі.…

6 хв. ago

Перша ліга. Кудрівка у компенсований час врятувала нічию у матчі з Металістом 1925

Підопічні Баранова вже три тури поспіль не програвали.Читати далі

8 хв. ago

Перша ліга. ЮКСА на виїзді обіграла Металург

ЮКСА останнім часом вражає своєю грою та результатами.Читати далі

14 хв. ago

Металіст оголосив про повернення легіонера, який вигравав срібло УПЛ

Бразильський оборонець Габріель Гомес знову виступатиме в Україні. Читати далі

29 хв. ago